دولت

کل اخبار:164

  • ۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۰۹:۴۷

    «دولت مدرن، جامعه سنتی، چالش و پایش» برگزار می‌شود

    نشست «دولت مدرن، جامعه سنتی، چالش و پایش» برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۱۵:۰۰

    حداد عادل: دولت و مجلس کمک کنند ناشران به حیات اقتصادی خود ادامه دهند

    رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان این‌که صنعت نشر در ایران با مخاطراتی مواجه است، از دولت و مجلس خواست برای تداوم حیات اقتصادی ناشران کمک کنند.

  • هابز و اشمیت ۱۳۹۶-۰۳-۲۷ ۱۰:۲۹

    بهزاد جامه‌بزرگ/ نگاهی به کتاب «لویاتان در نظریۀ دولت تامس هابز» اثر کارل اشمیت؛

    تفسیر اشمیت از هابز و تیزبینی آن یهودی مغضوب

    آنچه در بررسی نسبت هابز و اشمیت باید مدنظر قرار گیرد این است که قرابت اندیشه‌های هابز و اشمیت هرگز به معنی تبعیت کامل اشمیت از هابز نیست. اشمیت عقل نقاد خود را حتی در قبال هابز که نزدیک‌ترین نظرات را در اندیشۀ سیاسی و نظریۀ دولت را به او دارد، تعطیل نمی‌کند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۴:۰۰

    عذرخواهی وزیر ارشاد/ دولت بدون حمایت اصحاب فرهنگ به مقصد نمی‌رسد

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت برخی سخنان خود که باعث دلخوری هنرمندان شده بود، عذرخواهی کرد.

  • ابراهیم توفیق ۱۳۹۶-۰۲-۲۵ ۱۰:۲۶

    گفت‌وگو با ابراهیم توفیق؛

    موانع اندیشیدن به دولت در ایران

    با جسوپ، هابرماس، فوکو و...، با متفکران مختلف در سنت‌های مختلف بازی بدی می‌شود. مدام مشغول ترجمه مدرن‌ترین نظریه‌های جهان به فارسی هستیم. مثلا با سرعتی عجیب با ژیژک و آگامبن آشنا می‌شویم؛ درحالی‌که در آکادمی اروپا چند نفر هستند که حتی نام آگامبن را شنیده باشند؟ چرا باید حتما بدانیم که فوکو کیست؟ این فشار «علمی» برای آشنایی با آخرین «محصولات» نظری، گاه حتی فقط کلیدواژه‌هایشان، ناشی از چیست؟ آیا جز این است که ذیل این اداواطوارها از زیر توضیح آنچه زیر چشمانمان هرروزه اتفاق می‌افتد، فرار می‌کنیم؟

  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۸ ۱۷:۴۰

    دولت فعال و جامعه منفعل/ همایش ملی دولت و مردم در تاریخ ایران

    در همایش ملی دولت و مردم در تاریخ ایران که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن ایرانی تاریخ برگزار شد نیز بخشی از این پرسش‌ها مطرح شد. در نشست نخست این همایش سه تن از استادان علوم سیاسی به طرح برخی مباحث نظری مناسبات دولت و مردم در تاریخ ایران پرداختند.

  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۱۰:۲۰

    شکاف میان نخبگان و جامعه ایران، تراژیک است

    مقصود فراستخواه معتقد است: شکاف میان نخبگان و جامعه ایران، تراژیک است و این شکاف را ناشی از تعارض نخبگان دانست.

  • ۱۳۹۶-۰۱-۲۳ ۱۷:۴۰

    دوگانه‌سازی‌ها، جداسازی‌ها و ظهور ٢٠ گونه مدرسه

    مدارس غیرانتفاعی کشور از ٢٠١ در سال ١٣٦٩ به ١٢ هزار و ٩٥٤ مدرسه رسیده است

  • ۱۳۹۵-۱۲-۲۱ ۱۲:۲۰

    دولت و مجلس، عزم مشترکی در رشد حوزه مد و لباس دارند

    دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: هم در دولت و هم در مجلس شورای اسلامی بر رشد و پیشرفت حوزه پوشاک، عزم مشترکی وجود دارد.

  • طباطبایی ۱۳۹۵-۱۲-۱۵ ۱۲:۱۳

    سخنرانی سیدجواد طباطبایی در نشست «دولت، نظریه و سیاست»؛

    رفع یک ابهام حقوقی

    در کشور ما نظام سیاسی به نوعی است که من به‌شخصه درست متوجه نمی‌شوم که دولت را به چه می‌توانیم بگوییم؛ دولت آیا رهبری است؟ رهبر نمایندۀ دولت ایران به‌حساب می‌آید؟ خب اصل بر این است که این‌طور است؛ اما می‌دانیم که رهبری در ایران به این معنا دولت نیست؛ یعنی حکومت هست که در آخرین لحظه بسیاری از تصمیمات را می‌گیرد. بنابراین اینکه تاکنون نتوانسته‌ایم این را روشن کنیم علتش این است که دولت در ایران در واقع محل دولت یا بهتر بگویم حاکمیت ملی هنوز از نظر من جایش روشن نیست که در کجاست.

  • ۱۳۹۵-۱۱-۲۷ ۱۲:۴۰

    دولت اختصاص ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وام شهریه را ابلاغ کرد

    وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ابلاغ اختصاص ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وام شهریه توسط دولت خبر داد .

  • ۱۳۹۵-۱۰-۲۸ ۱۷:۲۰

    ظهورخانواده: جامعه یا دولت؟/ رابطه خانواده و دولت در ایران در گفتار تقی آزاد ارمکی

    در پارادایم جامعه- دولت، فرد مهم و قدرتمند است و به دنبال تعالی است اما در دولت- جامعه، امکان تعالی برای او وجود ندارد. امکان زیست بهتر، سامان‌دهی بیشتر، بهره‌مندی بیشتر از موقعیت‌ها، جابه‌جایی و تغییر نقش و... وجود دارد اما تعالی به آن معنا که در پارادایم دیگر وجود دارد، امکان‌پذیر نیست.

  • ۱۳۹۵-۱۰-۰۶ ۱۵:۰۰

    واکاوی حق آدمی در مقابل دولت

    متن زیر نگاهی دارد به کتاب «بی‌دولتی، دولت، آرمان‌شهر».

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۴:۲۰

    دولت کمینه و عدالت بازاری/گزارشی از کتاب جریان‌ساز رابرت نوزیک به‌ بهانه انتشار ترجمه فارسی

    کتاب حاضر در پی پاسخ به پرسش‌های صریحی است: دولت و دولت‌مردان مجاز به انجام چه کارهایی هستند؟ حقوق فردی چقدر عرصه را برای دولت باز می‌گذارد؟ آیا مالکیت مجاز است؟ نسبت بازار، دولت و عدالت چیست؟ از پرسش‌ها چنین برمی‌آید که دغدغه اصلی کتاب ذات دولت، کارکردهای مشروع و توجیه‌های آن است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۷:۴۰

    عادل مشایخی: منطق اعتدال و گریز از امر واقعی

    منطق اعتدال اسکلتی است که معنای اعتدال را شکل می‌دهد و اگر بخواهیم آن را تحلیل کنیم، باید قطعه‌به‌قطعه پیش رفت. باید ماشین دولت، سرمایه و دیگر ماشین‌هایی که معنای اعتدال را تولید می‌کنند، بررسی کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۷:۲۰

    صالح نجفی: تکرار شکست، خاطره وارونه رهایی

    سورن کیرکگور می‌گوید تکرار عبارت است از «خاطره وارونه»، یعنی به‌یادآوردنِ معکوس، حرکتی روبه‌جلو، تولید چیزی نو و نه بازتولید چیزی قدیمی. از این لحاظ، تکرار فقط یکی از وجوه تولید یا ظهور امر نو نیست: امر نو فقط و فقط از طریق تکرار پدیدار می‌شود.

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۹-۲۰ ۱۰:۵۹

    محمد مالجو؛

    برنده‌ها و بازنده‌های کالایی‌سازی آموزش عالی در ایران چه کسانی‌اند؟

    وقتی دولت از اجرای وظیفه‌ای که اصل سی‌ام قانون اساسی بر عهده‌اش نهاده است عقب‌نشینی می‌کند، کسانی باید جای دولت را بگیرند. این جای‌گزینی در ایران با خصوصی‌سازی آموزش عالی رخ نداده است. در حد اطلاعات من، دست‌کم تا این اواخر حتا آجری از بخش دولتیِ آموزش عالی به بخش خصوصی واگذار نشده است. در عوض، اولاً به بخش خصوصی اجازه‌ی کار در قلمرو آموزش عالی داده شده و ثانیاً بخش‌های پایین‌دستی، خصوصاً خدماتی چون خوابگاه‌ها و بوفه‌ها و حمل‌ونقل و امثالهم، مشمول برون‌سپاری به رده‌های گوناگونِ پیمانکاران بخش خصوصی شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۴۱

    آیا دولت مصدق توانست در رویارویی با تحریم نفتی توفیقی به دست آورد؟/ اقتصاددانان پاسخ می‌دهند

    کتاب «اقتصاد تحریم نفت» با عنوان فرعی جدال بر سر تجربه مصدق شرح مباحثه‌ای است میان اقتصاددانانی از طیف‌های مختلف فکری درباره میزان توفیق تدابیری که محمد مصدق برای رویارویی با تحریم‌ نفتی حاصل از ملی کردن صنعت نفت ایران در پیش گرفت.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۱:۴۰

    تکوین ساخت دولت استیلا در حکومت یک نفره رضاشاه

    حکومت رضاشاه به یک معنی از لحاظ ایجاد تحولات اجتماعی و اقتصادی و وحدت و قدرت سیاسی، مجری و میراث انقلاب مشروطه به شمار می‌رفت. از سوی دیگر نوسازی ایران به شیوه غربی از لحاظ فرهنگی و اقتصادی بر سایر اهداف به ویژه تغییر رابطه و شیوع اعمال قدرت و افزایش مشارکت سیاسی ترجیح داده شد.

  • ابراهیم توفیق ۱۳۹۵-۰۸-۱۵ ۰۸:۰۲

    گزارشی از سمینار «امر اجتماعی چیست؟» (۲) ؛

    امر اجتماعی با نگاه به نظریه انتقادی دولت

    اگر بخواهیم نظریه انتقادی دولت را به عنوان یک تراکم‌یافتگی وضعیت اجتماعی تدوین کنیم، باید بتوانیم پس پشت این نگاه نیروهای متکثری را که از پایین حرکت می‌کنند، به بازی‌گیریم و صحنه را از نو بیاراییم و ببینیم چه نیروهایی در حال عمل کردن هستند و این نیروها چگونه پس زده و به زیر برده شده‌اند و چگونه سوژه‌سازی شده‌اند تا کسی مثل آقای سریع‌القلم بگوید ما همچنان در وضعیت قبیله‌ای هستیم.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ ۱۲:۴۰

    کتاب «دولت و توسعه‌ی اقتصادی در ایران» منتشر شد

    تمرکز اصلی کتاب «دولت و توسعه‌ی اقتصادی در ایران» بررسی نقش و تأثیر دولت در روند توسعه‌ی اقتصادی است. سوال اصلی این است که به رغم این که دولت نقش سیاستگذار، مجری و ناظر سیاست توسعه‌ی اقتصادی را برعهده داشت، چرا در پیش‌برد برنامه‌ی توسعه‌ی اقتصادی با شکست مواجه شده است؟

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۸ ۱۱:۴۰

    دکتر تهمورث بشیریه: دولت از «دستورالعمل انضباطی دانشجویان» محافظت کند

    چندسال گذشته، شیوه‌نامه انضباطی تغییر پیدا کرد و مواردی از قبیل حق دفاع حضوری که قبلا در آن وجود داشت، حذف و تغییرات دیگری نیز در آن ایجاد شد. البته در همان شیوه‌نامه قبلی هم بسیاری از موارد مبهم یا مسکوت گذاشته شده بود، اما چند ماه پیش وزارت علوم دستورالعمل جدیدی را درباره رسیدگی‌های انضباطی به تخلفات دانشجویان ابلاغ کرد

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۴:۰۲

    گزارشی از نشست بحران‌های اقتصادی و تدابیر سیاسی در ایران امروز؛

    تعلیق تاریخی اقتصاد ایران

     این حجم فرار سرمایه در ایران حکایت از یک بحران بزرگ‌تر در سطح اقتصاد سیاسی و ساختار نهادی سیاسی در ایران و وجود نظم آنارشیک در این ساختار هست. این انتظام آنارشیک موجب تلاطمی دایمی در طبقات فرادست می‌شود. طبقات فرادست در دهه‌های اخیر یا از طریق رانت‌های بروکراتیک یا از طریق رانت‌های وفاداری شکل گرفته‌اند. اما این طبقات فرادست به سبب نظم آنارشیک سطح سیاسی که در قالب اختلافات و دعواها و ستیزهای جناحی می‌بینیم، دایم دچار تلاطم می‌شوند و در چنین شرایطی انتقال سرمایه‌ها به خارج راهی برای گریز از این تلاطمات است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۷ ۱۰:۴۲

    درخواست روشنفکران آلمانی از دولت/ ویلای توماس مان را نجات دهید

    روشنفکران آلمانی برای حفاظت خانه توماس مان نویسنده مشهور این کشور، از دولت خواستند چاره‌ای بیندیشد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۱:۴۰

    جهانگیری : بی‌دولتی در فرهنگ به سود هیچ‌کس نیست

    معاون اول رئیس جمهور گفت: بی‌دولتی در فرهنگ به سود هیچ‌کس نیست و در ابتدای دولت یازدهم به این نتیجه رسیدیم که باید این حس در مردم تقویت شود.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۱۳:۰۰

    کتاب «نگاهی به داعش از درون: ۱۰ روز در دولت اسلامی» به چاپ بیست و یکم رسید

    کتاب «نگاهی به داعش از درون: ۱۰ روز در دولت اسلامی» تالیف یورگن تودنهوفر با ترجمه رحمان افشاری به چاپ ببست و یکم رسید. این کتاب شرح سفر جسورانه‌تودنهوفر، روزنامه‌نگار آلمانی به قلمرو داعش است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۰

    خامه‌یار: تمدن اسلامی درباره سلسله‌های حکومتی میراث بسیاری دارد/ کتاب فرهنگ‌نامه تخصصی در حوزه تاریخ است

    احمد خامه‌یار، پژوهشگر تاریخ تمدن اسلامی در نشست نقد و بررسی «دولت‌ها و سلسله‌های حاکم بر قلمرو اسلام» با اشاره به این که کتاب یک فرهنگ‌نامه تخصصی در حوزه تاریخ اسلام است، گفت:تمدن اسلامی پُر از متون و میراث مکتوبی است که درباره سلسله‌های حکومتی نوشته‌ شده‌ است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۰

    کتاب «دولت‌ها و سلسله‌های حاکم بر قلمرو اسلام» نقد و بررسی می‌شود

    کتاب «دولت‌ها و سلسله‌های حاکم بر قلمرو اسلام» نوشته دکتر سیدصادق سجادی با حضور منتقدان نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۱۳:۲۰

    وعده رئیس جمهور ارمنستان برای ایجاد "دولت توافق ملی"

    رئیس جمهور ارمنستان پس از حادثه گروگانگیری در یک پاسگاه پلیس توسط برخی افراد مسلح طرفدار یکی از رهبران اپوزیسیون، وعده ایجاد یک دولت توافق ملی را داد.

  • فراستخواه ۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۰۹:۳۹

    گزارشی از نشست «نهاد دانشگاه در ایران» (۳)؛

    دانشگاه و گفتمان‌های ایدئولوژیک در ایران

    در همه جای دنیا دانشگاه را به عنوان یک اقلیم و سرزمین تلقی می‌کنند که برای خود یک تمامیت دارد و رییس دانشگاه در آن حکفرمایی می‌کند. اما در ایران به یک سازمان دولتی با مدیریت دولتی تبدیل شده است. ما دانشگاهیان نیز باید هم هزینه ایدئولوژی دولت را بدهیم و هم خرج سرمایه‌داری پولی را و در واقع، از دو سو گرفتار یک چنبره هستیم. به این ترتیب، دانشگاه ایرانی در طول هشت دهه که از آن می‌گذرد گرفتار ایدئولوژی ها بوده و نتوانسته هستی و چیستی و هویت آکادمیک خود را مستقل از گفتمان های ایدئولوژیک تعریف و مستقر کند.