فضای شهری

کل اخبار:75

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۵:۴۰

    «تهران» به روایت گاردین/ اینجا شهر گنجینه‌های فراموش شده است

    روزنامه گاردین در گزارشی به توصیف شهر تهران پرداخت و نوشت: خانه‌ها و مکان‌های قدیمی تهران در سایه برج‌سازی‌ها و عمارت‌های بلند به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۴:۰۰

    از شهر تا فرهنگ

    سخن گفتن از «فرهنگ» از همه ابعاد، در همه موارد و همه بهانه ها، از فرط تکرار، امروز در زبان ما به امری آشنا و گاه حتی آزاردهنده تبدیل شده است. گویی واژه ای معجزه آسا کشف کرده باشیم که با اتکاء به آن بتوان همه گره ها را در سردرگم ترین کلاف ها از هم گشود، هر در بسته ای را باز کرد و هر مانع سرسختی بر سر راه و به سوی اهداف واقعی یا خیالین را از میان برداشت.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۰

    وقتی انسان‌ها به درکی مشترک از یک کالبد می‌رسند: کدام شهر، کدام حافظه

    مکان‌های حافظه یا یادمان‌ها، چنین مکان‌هایی با چنین کارکرد و ادعایی هستند. اما دقیقاً تمام انتقادات موجود از این امر نیز از همین جا شروع می‌شود. آنچه مکان حافظه را می‌سازد اراده معطوف به قدرت است که تمایل دارد روایت‌های گوناگون حافظه از گذشته و روابط گوناگون حسی را که به تعداد افراد، متفاوتند به روایتی «واحد» بدل‌ کند که بالطبع غیرواقعی است و چاره‌ای جز این ندارد که کمابیش هژمونیک باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۳:۱۰

    مقدمه ای بر تبیین اسطوره های بنیانگذار شهر مدرن

    در این شهر، امروز، اسطوره هایی چون «دانش» و «پیشرفت» ، «اندیشمندی» ، «روشنفکری»، «شرق / غرب» ، «جهانی شدن» و ... به مثابه مفاهیمی «بدیهی» و «جهانشمول» شناخته می شوند در حالی که نه تنها در جهانشمولی آنها شک و تردید وجود دارد، بلکه خود این اسطوره ها را باید بر اساس نظام های اسطوری ای باستانی تری باز یافت که آنها هم البته عمدتا به تاریخ صنعتی شدن و پدید آمدن قدرت متمرکز در قالب دولت های ملی باز میگردند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۳:۲۲

    ویژه نامه «شهر و ادبیات» منتشر شد

    شهر و ادبیات، موضوع پرونده جدید مجله اندیشه ایران‌ شهر است که در قالب دو شماره ۲۰ و ۲۱ این نشریه و به تازگی منتشر شده است. اندیشه ایران‌ شهر، نشریه تخصصی حوزه معماری و شهرشناسی به صاحب امتیازی دفتر پژوهش‌های فرهنگی و مدیرمسئولی و سردبیری محمدرضا حائری مازندرانی است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۰

    کتاب «شهرها و جامعه‌» منتشر شد

    کتاب «شهرها و جامعه‌» نوشته نانسی کلنیوسکی با ترجمه محمدحسن خطیبی بایگی منتشر شد. این کتاب ترجمه نخستین نسخه بین‌المللی از کتاب «شهرها و جامعه» است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۶ ۱۴:۳۰

    نگاهی پدیدارشناسانه به احساس و انتقال آن از طبیعت به مکان‌های شهری

    این تحقیق با در نظر داشتن شیوه پدیدارشناسی عواطف، به مثابه نوعی از پدیدارشناسی به مطالعه احساسات نهفته در زیر متون می پردازد. لذا در این تحقیق، مکانها و فضاهای خاص شهری متونی برای خلق احساسات مورد توجه قرار گرفته است. باید گفت همچنان که واژه ی دشمن و یا جنگ در بردارنده ی احساساتی چون ترس و هیجان دارند، مکان هایی مانند نگارخانه ی عکاسی، در بردارنده ی حجم عظیمی از ذوق و سرخوشی است، همچنین، استادیوم های ورزشی نیز به خلق رویدادهایی با انبوه هیجان و حماسه می پردازند که البته این قبیل احساسات برای انسان ها دیرآشنا هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۰:۲۰

    «شهرها و جامعه‌ها» به کتابفروشی‌ها رسید

    کتاب «شهرها و جامعه‌ها» نوشته نانسی کلنیوسکی با ترجمه محمدحسن خطیبی بایگی منتشر شد. این کتاب ترجمه نخستین نسخه بین‌المللی از کتاب «شهرها و جامعه» است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۸:۱۰

    «کدام شهر، چگونه فیلمی؟» به روایت خسرو سینایی در جشنواره فیلم شهر

    مسترکلاس خسرو سینایی در پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۲:۵۰

    گزارشی از میزگرد نگارخانه ای به وسعت یک شهر

    به وسعت یک شهر" جایِ خود را به وضوح باز کرده است. این پدیده که برای اولین‌بار در یک کلان‌شهر و در چنین مقیاسی به وقوع پیوسته، زمینه‌ی بحث و گفت‌وگوی میان‌رشته‌ای را باز کرده و به مثابه یک شی‌ء در قالب کلاژ/نمایش‌گاه/رویداد/پیشامد نظراتِ متنوعی را در حوزه‌های مختلف‌ـ از تجسمی گرفته تا جامعه‌شناسی و آسیب‌شناسی‌ـ برانگیخته است. در این رابطه نشستیدر تالارِ استاد شهناز واقع در خانه‌ی هنرمندان برگزار شد که در آن ناصر فکوهی، فرزان سجودی، بهنام کامرانی، احمد نادعلیان، شادمهر راستین و جمال کامیاب از زوایای مختلف به نقد و بررسی موضوع پرداختند.اتووود در پنج قسمتِ جداگانه نظرات و نقدهای مطرح شده در این جلسه را مکتوب کرده است...

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۵:۲۰

    شهر و ادبیات در گفتگو با ناصر فکوهی

    اگر خواسته باشم صرفا در حوزه ادبیات بمانم و عرصه های عظیمی در هنرهای تجسمی (پاریس ِ دگا، لوترک، فوویست ها و سوررئالیت ها؛ آلمان اکسپرسیونیست ها و...) و تصویری (آفریقای ژان روش، نیویورک وودی آلن، فرانسه و الجزایرِ کارتیه برسون) را که لاجرم با ادبیات پیوند خورده و در هم تنیده اند را به صورت تصنعی کنار بگذارم، می توانم در اینجا تنها دو مثال دیگر بیاورم که به دو نقطه کاملا متفاوت از جهان کنونی مربوط می شوند: نخست نیویورک پل استر(Paul Auster) و سپس استانبول اورهان پاموک (Orhan Pamuk).

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۰:۳۰

    بررسی نظری و کاربردی مفهوم جدید منظر ذهنی شهر در یک کتاب

    کتاب «منظر ذهنی شهر» با عنوان فرعی مفاهیم، بازنمایی‌های فرهنگی و کاربست‌های سیاست‌گذارانه نوشته فرانکو بیانچینی با ترجمه محمدعلی زکریایی از سوی انتشارات تیسا وارد بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۵:۱۰

    انتشار دومین جلد مجموعه مقالات «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات»

    دومین جلد از مجموعه مقالات سمینار «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» به کوشش مجید سرسنگی و سجاد باغبان ماهر از سوی نشر موغام تبریز منتشر شد. این سمینار در تیر 1391 در خانه هنرمندان برگزار شد و نخستین جلد کتاب مجموعه مقالات نیز در تیر 1392 منتشر شده بود.

  • فضا، تفاوت ۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۵:۳۰

    فضا، تفاوت، زندگی روزمره

    خوانش هانری لوفور

    کتاب فضا، تفاوت، زندگی روزمره جزء مجموعه کتاب‌های فرهنگ و شهر است که برای گفتمان فرهنگ‌گرا در زمینه شناخت شهر و مدیریت شهری منتشر می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۰۹:۴۰

    هنر در فضای شهری غایب است

    رییس مرکز تحقیقات هنر اسلامی نگاره گفت: ورود هنر به شهر پدیده ای نوظهور نیست اما در فضای شهری امروز کشور غایب است.