مرگ

کل اخبار:91

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۱ ۱۸:۰۰

    «روايت يك مرگ در خانواده»؛ داستان عشق و تنهايي

    تمام جزييات كتاب در هماهنگي با خطوط كلي كتاب است و مرگ در تمام جنبه‌هايي كه به آنها مي‌پردازد داراي معني است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۷:۲۰

    آیا فلسفه مرده است؟

    به گفته پروفسور تیم کرین، استاد برجسته فلسفه در دانشگاه کمبریج، هاوکینگ ثابت کرد که «فلسفه اجتناب‌ناپذیر است»، چرا که او خود بسیاری از دیدگاه‌های فلسفی را به پیش برد. اما متأسفانه این به یک فلسفه نادرست منجر شد؛ زیرا او نسبت به رشته فلسفه و تاریخ آن ناآگاه است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۱۴:۱۵

    درباره «تجربه‌ زندگی و مرگ در داستان‌های كوتاه»/ مرگ، كامل‌ترين واقعـه زندگی

    متن زیر يادداشت‌ منتشر نشده‌اي از فتح‌الله بي‌نياز است كه به وسيله ناشر در اختيار روزنامه اعتماد قرار گرفته است

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۲:۳۰

    مرگ‌اندیشی در اشعار حافظ

    تنها موجودی که مرگ‌آگاه است، از مرگ آگاهی دارد و می‌داند که می‌میرد، انسان است. در مورد حیوانات دیگر، دست‌کم بشر خیال می‌کند که آگاهی ندارند که خواهند مرد...

  • هایدگر ۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۹:۰۱

    نوشتاری از شارل گینیون در باب هستی و زمان(۲)؛

    اگزیستانس خودینه بر پایه‌ی «مصممیتِ پیشی‎جوینده»

    در هستی و زمان، اگزیستانس خودینه بر پایه‌ی ایده‌ی «مصممیتِ پیشی‎جوینده» (anticipatory resoluteness) توصیف می‎گردد. هریک از دو جزء این مفهوم از خودینگی، یعنی پیشی‎جستن و مصممیت، در مشهود ساختن کلیت و وحدت هستی دازاین شرکت دارند.جزء نخست، یعنی پیشی‎جستن ... «پیش‎دویدن به‎سوی» مرگ آشکار می‎سازد.... دومین جزء اگزیستانس خودینه، یعنی مصممیت، هم کلیت و هم وحدت هستی دازاین را فاش می‎سازد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۶:۵۰

    داستایوفسکی از مرگ نمی ترسد

    آگاهی به موضوع و چیزی ممکن است ما را حداقل در ذهن مجبور کند بین خودمان و آن موضوع یک فاصله شناختی ایجاد کنیم حتی اگر آن موضوع ارتباط تنگاتنگی با کالبدمان داشته باشد...

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۲ ۱۶:۴۰

    «مرگ در می‌زند»‌ وودی آلن در راه است

    مجموعه داستان‌ها و نمایشنامه‌های کوتاه جدیدی از وودی آلن با عنوان «مرگ در می‌زند» با ترجمه‌ای از نگار شاطریان، هفته آینده از سوی نشر بیدگل روانه کتابفروشی‌ها می‌شود.

  • مهر هفتم ۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۳۸

    درآمدی بر مفهوم مرگ در سینمای برگمان؛

    نجوای مرگ و زندگی در سمفونی برگمان

    مهم‌ترین مسئله‌ی فیلم­های برگمان وانهادگی و رنج انسان معاصر است. بدون شک او به دنبال معنویت ازدست‌رفته است، اما این تعالی و معنویت را نه در دوردست‌ها و آسمان، بلکه در خود انسان می‌جوید. به بیان دیگر، می‌توان گفت مفاهیم متعالی نزد برگمان، به مفاهیمی زمینی و انسانی بدل می‌شوند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۱۳:۰۰

    جلوه مرگ در آثار هنری

    سید رضا اورنگ: پدیده عجیب و غیرقابل گریز مرگ خیلی زود تاثیر خود را روی شاخه‌های هنری گذاشت؛ اما به نظر می‌زسد مسوولان و هنرمندان یک بازنگری کلی درباره به تصویر کشیدن پدیده مرگ داشته باشند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۱:۵۴

    مفهوم مرگ با نگاهی به فیلم جلاد

    ترس از مرگ عامل انگ خوردن افراد مرتبط با مرگ است.«به هنگام ترس با چیزی بیرون از خودمان مواجه هستیم، چیزی که خواسته ی ما را نفی می کند. ما در زندگی مان از این هراس داریم که چیزهای مهمی ویران یا از ما ستانده شوند، چیزهایی نظیر آزادی مان، شان و شرف مان، سلامتی مان، مقام و مرتبت اجتماعی مان – و در نهایت – خود زندگی مان»

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۳:۲۰

    ۷۲ سال زندگی پیر بوردیو

    پیر بوردیو در روز ۲۳ ژانویه سال ۲۰۰۲، در سن ۷۱ سالگی، در اثر سرطان ریه درگذشت. او کمی قبل از مرگش کتابی را با عنوان "طرحی برای تجزیه و تحلیل خود[۲۷]" منتشر کرد که در آن سیر زندگی‌اش را با نگاهی جامعه‌شناسانه مورد بررسی قرار می‌دهد. همچنین در سال ۲۰۰۱، فیلمی درباره او توسط پیر کارل ساخته می‌شود با عنوان "جامعه‌شناسی یک ورزش رزمی است" که بسیاری معتقدند که عنوان این فیلم گویای رویکرد بوردیو به دانش جامعه‌شناسی است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۵:۵۰

    نمایش فاجعه ای بزرگتر از تایتانیک در «دریای مرگ»

    مستند «دریای مرگ» که ۱۶ تیرماه از شبکه مستند پخش می شود به بزرگ‌ترین فاجعه دریایی تاریخ بشر می‌پردازد که تاکنون ناشناخته باقی مانده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۷:۳۰

    آخرين گفت‌وگوی گونترگراس: سياست گاهی از ادبيات استفاده می‌كند

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۴:۳۰

    کتاب«مرگ یک‌دست سفید می‌پوشد»منتشر شد

    کتاب «مرگ یک‌دست سفید می‌پوشد» شامل دو دفتر شعر از ابراهیم عادل است که توسط انتشارات نگاه منتشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۳:۴۰

    روایتی از مرگ غیرملوكانه شاه در تبعید!

    شماره ۱۴۶ نشریه الکترونیکی «بهارستان» با روایتی از مرگ غیرملوكانه شاه در تبعید منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۳۰

    کسانی که در گور به شهرت رسیدند

    کم نبودند این دسته از نویسندگان که هنگام مرگ علی‌رغم خلق شاهکارهای هنری، آن‌چنان که باید، مورد توجه و شناخته‌شده نبودند و سرانجام طعم شهرت را در گور چشیدند؛ شاید قدیمی‌ترین این نویسندگان افلاطون باشد که اکنون شهرتی عالم‌گیر دارد اما در زمان حیات خود تنها در محیط محدود پیرامونش آن‌گونه که باید، او را می‌شناختند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۱۰

    ناگفته‌هایی از زندگی و مرگ گابو

    یکی از خواهرزاده‌های گابریل گارسیا مارکز، نویسنده فقید کلمبیایی، گفت: ۱۵ سال پیش که مارکز فهمید به سرطان غدد لنفاوی مبتلا شده تصمیم گرفت برای دست‌نوشته‌هایش فکری بکند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۷:۳۰

    چگونگی مردن دیگران: نگاهی بر انسان‌شناسی مرگ (بخش دوم) / یوهانس فابیان

    در رابطه انسان‌های مدرن با مرگ دو جنبه وجود دارد یکی، توقفِ یک روند قدیمی که قبلاً وجود داشته و دیگری عدم وجود این دو دیدگاه است. معمولاً بدون توجه به بیان‌هایِ انتقادی، عکس‌العمل‌های بدوی نسبت به مرگ در حوزه مذهب قرار می‌گیرد و این امکان را به وجود می‌آورد که دیدگاهِ تکامل کلی را به وسیله دیدگاه سکولار جایگزین کرد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۱۷:۰۰

    10 کتاب خارجی برتر کودکان با موضوع مرگ

    «هالی وب» نویسنده «داستان یک ببر» 10 کتاب را که کمک می‌کنند جرأت فکر کردن یا صحبت کردن درباره از دست دادن یک عزیز را پیدا کنیم معرفی کرده است. از «کتاب غمگین» نوشته «مایکل روزن» تا «یک هیولا فریاد می‌زند» اثر «پاتریک نس» در این فهرست جای دارند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۵۰

    آیا فلسفه تمهیدی برای مرگ است؟

    اگرکسی دوگانه انگاری متافیزیکی را قبول نکند بر چه اساسی مطالعه فلسفه می‌تواند، تمهیدی برای مرگ باشد. من چنین چیزی را قبول نمی‌کنم اما کماکان احساس می‌کنم مطالعه‌ام در فلسفه به من کمک کرده تا برای وضعیت کنونی‌ام آمادگی داشته باشم.

  • دلوز ۱۳۹۳-۱۰-۳۰ ۱۰:۰۲

    سوگ‌نوشته‌ای از ژاک دریدا در رثای ژیل دلوز؛

    باید که تنهای تنها پرسه زنم

    مسئله این است که ما معتقدیم هر فلسفه‌‌ی سیاسی‌ای باید تحلیل سرمایه‌داری و راه‌های تحول‌ آن را ممکن بسازد. چیزی که ما بیش از همه به آن علاقه‌مندیم، تحلیل سرمایه‌داری به عنوان نظام درون‌ماندگاری است که مدام بر حد و مرزهای خاص خود چیره می‌شود و همیشه آن‌ها را در مقیاسی بزرگتر می‌یابد، چرا که حد و مرز بنیادینِ آن، خودِ سرمایه است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۰۸ ۱۰:۳۰

    درباره کتاب «تنهایی دم مرگ»/ یادداشتی از یوسف اباذری

    نوربرت الیاس، جامعه‌شناسی است که بیش از 90 سال عمر کرد و در 84 سالگی«تنهایی دم مرگ» را نوشت تا نخستین جامعه‌‌شناسی باشد که به روایت مرگ و ابعاد روانی و جامعه‌شناختی آن پرداخته است. دکتر یوسف اباذری، استاد دانشگاه و مولف بیش از 20 کتاب دانشگاهی در نوشتاری به بررسی این کتاب پرداخته است.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۱:۵۵

    مرگ و فلسفه

    برخی از فلاسفه مشهور تاریخ معتقد بوده‌اند آنچه انسان را به تفکر عمیق فلسفی واداشته است، مسأله مرگ بوده است؛ به عبارت دیگر شاید بتوان مسألۀ مرگ را به اعتباری ام‌المسائل فلسفه دانست

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۶:۲۰

    چه چیزی خبر مرگ را دل انگیز می‌کند؟!

    حمیدرضا آذرنگ با ابراز تاسف از شیوه بازتاب و شایعاتی درباره خبر درگذشت بعضی از هنرمندان گفت: چه بر سرجامعه ما آمده است‌، که وقتی کسی بیمار می‌شود به سرعت مرگش را پیش‌بینی می‌کنیم و چرا این خبرها برای جامعه ما دل انگیز می‌شود؟!

  • پرفروش‌های مرداد و شهریور 93 ۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۴۳

    پرفروش‌های اندیشه در مرداد و شهریور

    معمولاً در ماه‌های مرداد و شهریور فروش کتاب راکد است. اما با این حال هستند کسانی که کتاب خواندنشان روز و شب و ماه و فصل ندارد. کسانی که چشم‌شان به بازار کتاب است که ببینند چه کتابی تازه منتشر می‌شود که به کارشان می‌آید تا آن را هم‌چون هوا، تنفس کنند.

  • ۱۳۹۳-۰۵-۱۸ ۱۸:۰۰

    نظر یوسف اباذری درباره «تنهایی دم مرگ» چیست؟

    یکی از دلایلی که امراض خطرناک (مانند سرطان) اینقدر سخت به نظر می‌رسد این است که ما در جریان متمدن‌شدن، مرگ را سرکوب کرده‌ایم. یکی از دلایل آن دینی است. آدم و حوا در بهشت جاودان بودند. بعد از این‌که از بهشت رانده شدند، مرگ با آنها به اینجا آمد. بشر مقداری از این‌که بهشت را رها کرده و به اینجا آمده است و در اینجا خواهد مرد، احساس گناه می‌کند و همین‌طور که فروید نشان داده است آدم‌ها همیشه آرزوی مرگ پدرشان، مادرشان، خواهرشان یا برادرشان را دارند.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۳ ۰۹:۵۵

    «ستایش» مردی را به کام مرگ برد!

    سریال «ستایش» که از داستان دراماتیک و تراژدی سنگینی برخوردار است تاثیرات منفی بسیاری بر روان مردم گذاشته است.

  • مصطفی ملکیان ۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۰۶:۰۸

    گفتاری از مصطفی ملکیان دربارۀ مرگ/ بخش دوم؛

    چرا از مرگ می‌هراسیم؟

    آنچه که مرگ را این‌قدر برای ما ترس‎انگیز کرده به این جهت است که در دوران مدرن سخن گفتن درباره‌ی مرگ بایکوت و تحریم شده است. می‌‌گویند که بچه‌‌ها در مراسم مرگ نروند، خبر مرگ خویشان را به بچه‌‌ها ندهید، لباس سیاه به کودکان نپوشانید؛ یعنی از اول از دوران مهد کودک و کودکی، ما آدم‌ها را از مرگ دور نگه می‌‌داریم، هرچه بیشتر دور نگه می‌‌داریم ترس از مرگ افزایش پیدا می‌کند.

  • مصطفی ملکیان ۱۳۹۳-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۳

    گفتاری از مصطفی ملکیان دربارۀ مرگ/ بخش اول؛

    مرگ پایان بخش یا ارزش بخش؟

    گاهی وقتی درباره‌ی مرگ سخن به میان می‌‌آید نه پس از مرگ مراد است و نه خود مرگ مراد است، بلکه چیزی مراد است که از آن‌‌ به حالات نزدیک به مرگ ترجمه می‌‌کنیم یا گاهی از آن‌‌ به نزع یا گاهی به سکرات مرگ تعبیر می‌کنیم؛ به این معنا که از زمانی که منِ مصطفی پی می‌‌برم که از این بستر دیگر زنده بیرون نخواهم آمد از آن لحظه این ماجرا شروع می‌‌شود.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۷ ۱۱:۴۱

    آیت الله سید محمدباقر موحد ابطحی به لقاء الله پیوست

    آیت الله سید محمدباقر موحد ابطحی از شاگردان طراز اول آیت الله بروجردی و امام خمینی(ره) شب گذشته در بیمارستان بقیة الله به لقاء الله پیوست.