هویت

کل اخبار:110

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۵/۰۹/۱۷

    گفت‌وگو با رضا داوری اردکانی در باب ناسیونالیسم؛

    ایران همین جاست که ایستاده‌ایم

    من هم مثل اکثر قریب به اتفاق مردم ایران کشورم را دوست می دارم اما اهل تعصب نیستم. همه می دانیم که ایران تاریخ طولانی دارد و در این تاریخ طولانی راه های پست و بلند و پر فراز و نشیب را پیموده و قوت و ضعف و خردمندی و بی خردی را آزموده است. پس آن را نه مرکز جهان و مجمع همه خوبی ها و مبری از هر شر و فساد بدانیم و نه از آن رو بگردانیم که این رو گرداندن با هیچ توجیهی موجه نمی شود. ایران، ایران تاریخی است. پس از یاد نبریم که جامعه کنونی ما هم مظهری از ایران است. ما ایرانیم و ایران حاصل و خلاصه وجود مردم ایران است.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۴:۲۰

    کانال‌های تلگرام احراز هویت می‌شوند/ دریافت مجوز برای کانال‌های بیش از ٥‌ هزار عضو

    وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید: «طبق مصوبه شورای ‌عالی فضای مجازی، وزارت ارشاد موظف به تشکیل کمیته و تهیه آیین‌نامه‌ای برای کانال‌های خبری و اطلاع‌رسانی با تعداد کاربر زیاد شده است».

  • روزنامه ۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۰۸:۵۴

    گزارشی از نشست «نشانه‌شناسی تاریخ» (۱۱)؛

    نشانه‌کاوی تاریخ، رویکرد گفتمانی به بازتولید نشانۀ تاریخی

    نشانه در بستر تاریخ تحت تأثیر گفتمان معنادار می‌شود و برای یافتن و کشف معنای نشانه باید به کردار اجتماعی و کردار گفتمانی و متن حاصل از تجدید نشانه‌ها اشراف داشت. با واکاوی خوانش‌های گوناگون از مناسبت غدیر در سال‌های بعد از انقلاب دریافته شد که مفهوم عید غدیر در سال‌های مختلف به‌مثابه دالی پیرامونی برای تولید معناهای جدید در مسیر هویت‌بخشی به دال‌های گفتمانی به کار گرفته شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۲ ۱۲:۲۰

    مدل بدیل هویت‌سازی

     نشست «علم جامعه‌شناسی و ایران باستان» از مجموعه پیش نشست‌های همایش علمی «کورش بزرگ» طی روزهای اخیر و با سخنرانی آیت‌ میرزایی، استاد جامعه‌شناسی و مدیر گروه سابق جامعه‌شناسی تاریخی انجمن جامعه‌شناسی ایران و شروین وکیلی، جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه به همت انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار شد.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۱ ۱۴:۰۰

    هویت ایرانی: تاریخی یا ملی؟/ بررسی دیدگاه احمد اشرف

    کتاب «هویت ایرانی» شامل دیدگاه‌های احمد اشرف درباره هویت تاریخی و ملی ایرانی به انضمام دو مقاله از گراردو نیولی و شاپور شهبازی است. هدف اصلی این کتاب «بررسی سیر تحول اندیشه یا ایده ایران همچون عنصری هویتی، تاریخی، فرهنگی، دینی و سیاسی بوده است

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۳ ۱۴:۲۰

    شهرهای ایران چگونه جهانی شدند؟/هویت‌سازی با صنایع‌دستی

    معاون صنایع دستی کشور از اختصاص اعتبار یک و نیم میلیارد تومانی به شهرهای جهانی و ملی ایران خبر داد و گفت: ما تسهیلاتی برای راه‌اندازی دبیرخانه و بانک طراحی به این شهرها می‌دهیم.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۱ ۱۱:۴۰

    فردوسی برای ما چه کرد؟

    یک اسطوره‌شناس معتقد است: فردوسی با نوشتن اسطوره‌ها در خیال خودش، دوباره ما را شکل داد. به عبارتی فردوسی ما را دوباره متولد و هویت‌مان را بازسازی کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۷ ۱۵:۰۰

    نگاهی به کتاب «هویت ایرانی»

    گفتمان رایج در ایران بیشتر متأثر از غرب بود و بحث جهانی‌شدن کم‌کم به بحثی علمی تبدیل شده و هژمونی پیدا می‌کرد. ما ایرانیان در حیطه علوم اجتماعی و سیاسی و به‌طورکلی علوم انسانی بسیار تحت‌تأثیر دانش غرب بوده‌ایم. طبیعی است وقتی گفتمان جهانی‌شدن به ایران آمد، عده بسیاری عاشق و شیفته آن شدند و ملیت و هویت را زیر سؤال بردند».

  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۶ ۱۰:۰۰

    کتاب احمد اشرف درباره هویت ایرانی نقد و بررسی می‌شود

    «هویت ایرانی: از دوران باستان تا پایان پهلوی» تازه‌ترین کتاب احمد اشرف در نشستی در سرای اهل قلم نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۳:۲۰

    انتشار «هویت ایرانی از دوران باستان تا پایان پهلوی»/ کتاب‌هایی که بن‌مایه‌های تبارشناسی مردم ایران را شکل می‌دهند

    کتاب «هویت ایرانی از دوران باستان تا پایان پهلوی» با ترجمه و تدوین دکتر حمید احمدی منتشر شد. در این کتاب در بررسی تاریخچه هویت ایرانی به برخی آثار از جمله «تاریخ بیهقی»، «قابوس‌نامه»، «سیاست‌نامه»، «هفت پیکر و خسرو و شیرین»، «دیوان حافظ» و «گلستان و بوستان» در شکل دادن به بن‌مایه‌های تبارشناسی و شجره‌شناسی ذهنی ریشه‌های تاریخی مردم ایران‌ اشاره شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۵:۴۹

    کرسی ترویجی «تحلیلی از هویت معنا و استلزامات آن در تماشاگه عرفان» برگزار می شود

    کرسی ترویجی «تحلیلی از هویت معنا و استلزامات آن در تماشاگه عرفان» در دانشگاه قم برگزار می شود

  • اکبری ۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۰۹:۵۷

    گزارشی از سخنرانی محمدعلی اکبری در نشست «نشانه‌شناسی تاریخ» (۲)؛

    تاریخ به‌مثابه خاطره‌ی جمعی

    در پروژه‌ی هویت‌سازی، تاریخ به‌مثابه خاطره در بخش مربوط به یادها، یک گزارش و روایت از سرگذشت و پیشینه‌ی جمعی را می‌خواهد بسازد که این بر اساس اقتضائات قدرت سیاسی ساخته می‌شود و آنچه به‌عنوان تاریخ از آن نام برده می‌شود در واقع سازه‌ی روایتی است ساخته‌شده برای مصرف مطابق با اقتضائات قدرت، برای معنا ساختن در حوزه‌ی قدرت.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۵:۰۰

    «بحران هویت از منظر دلوز» منتشر می‌شود

    علی قاسمی، پژوهشگر و مدیر انتشارات «گام‌نو» از انتشار «بحران هویت از منظر دلوز» در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: «وضعیت پست مدرن» اثر ژان‌فرانسوا لیوتار با ترجمه حسینعلی نوذری از جمله آثار پرفروش «گام نو» در نمایشگاه بیست و نهم بود.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۲۰

    زبان و بحران هویت

    نشست تخصصی «کتاب، ویرایش و هویت‌سازی زبان فارسی» با حضور دکتر جبار رحمانی، معاون «پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات» در سالن یاس بیست‌و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار شد.

  • نیچچه ۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۹:۱۶

    نگاهی به کتاب نیچه و فلسفه‌ی ژیل دلوز، ترجمه‌ی عادل مشایخی؛

    آری گفتن به زندگی فقط با انحلال رنج امکان دارد

    نیچه به مسئولیت معنای ایجابی می‌بخشد، اما مسئولیت او احساس بی‌مسئولیتی کامل و خود را از قید ستایش و نکوهش اکنون و گذشته آزاد کردن است. هنگامی که یونانیان وجود را جنایت‌کارانه و «گستاخانه» می‌خوانند، بر این گمانند که خدایان انسان‌ها را دیوانه کرده‌اند: وجود مجرمانه است اما خدایانند که مسئولیت این خطا را بر عهده می‌گیرند. یونانی‌ها وجود را جرم می‌دانند، مسیحی‌ها گناه. یونانی‌ها می‌گویند تو مقصری، مسیحی‌ها می‌گویند من مقصرم. انسان نیچه‌ای اما بی‌گناه است، بی‌گناهی نیچه اما به چه معناست؟

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۴:۴۵

    سفیر ایران در دهلی نو:زبان فارسی بخشی از تاریخ و هویت مردم هند است

    سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، زبان فارسی را بخشی از تاریخ و هویت مردم هند دانست و بر گسترش و احیای زبان فارسی دراین کشور تاکید کرد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۱:۳۰

    «امت اسلامی» چگونه هویت می‌یابد؟

    «هویت اسلامی» کارکردی همانند «هویت ملی» دارد. با توجه به اینکه هر انسان تابع یک مذهب، دارای هویت خاص مذهبی است و نسبت به سرنوشت مذهب خویش علاقه‌مند است ولی در عین حال ذیل یک هویت فراتر، بزرگ‌تر و بسیار اساسی‌، تأثیرگذار‌ و چارچوب‌دهنده‌ به نام «اسلام» باید هویت خود را قرار دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۴۰

    دغدغه وزارت ارشاد و دولت در حوزه مد و لباس وجه هویتی لباس است

    علی مرادخانی دغدغه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت در حوزه مد و لباس را موضوع هویتی لباس دانست و گفت: لباس مسئله فرهنگی، هویتی و تاریخی است و ما از این منظر موضوع مد و لباس را پی گیری می کنیم.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۲:۳۰

    نشست «نشانه، هویت هنر» برگزار می‌شود

    گروه جامعه شناسی هنر انجمن جامعه شناسی ایران نشست«نشانه، هویت هنر» را برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۶:۰۰

    داعش و تخریب فرهنگی

    به همان سان که چهره دژم مناره‌های دودزای کارخانه‌ها و آلودگی محیط زیست؛ مرگ معصومانه رودخانه‌ها، جنگل‌ها،مراتع و مرغزارهای زیبا را به دنبال دارد، ویران کردن آثار تاریخی – هویتی ملتها و کشورها نیز به مثابه به صدا درآمدن ناقوس دژم مرگ تمدن و فرهنگ بشری است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۱ ۱۶:۱۰

    انتشار متون کهن، گامی برای تقویت هویت تاریخی زبان فارسی

    انجمن مطالعه جوامع فارسی زبان از ۸ تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۵ (۱۷ تا ۲۰ شهریور) با همکاری دانشگاه «معمار سینان» ترکیه در استانبول اقدام به برگزاری هفتمین کنفرانس دوسالانه خود کرده که مرکز پژوهشی میراث مکتوب نیز به نمایندگی از ایران با برگزاری کارگروه در این کنفرانس حضور دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۴:۴۷

    موضوع گفت‌وگو میان دو نسل

    امروزه این فردیت است که اصالت پیدا کرده و متاسفانه برخی چنان در این راه پیش رفته‌اند که برای جامعه، کشور و مردم ارزشی قایل نیستند. این افراد تصور می‌کنند که این حق را دارند برای رسیدن به منافع خود حق دارند دیگران را فدا کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۰۰

    تئاتر آئینی از ریشه و هویت مان شکل گرفته است

    مهدی شفیعی گفت: جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از جمله اتفاقاتی است که باید با قوت تمام در جهت آن گام برداشت. این جشنواره یکی از ضروری‌ترین رویدادهای تئاتری است که از ریشه و هویتمان شکل گرفته است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۰

    وقتی انسان‌ها به درکی مشترک از یک کالبد می‌رسند: کدام شهر، کدام حافظه

    مکان‌های حافظه یا یادمان‌ها، چنین مکان‌هایی با چنین کارکرد و ادعایی هستند. اما دقیقاً تمام انتقادات موجود از این امر نیز از همین جا شروع می‌شود. آنچه مکان حافظه را می‌سازد اراده معطوف به قدرت است که تمایل دارد روایت‌های گوناگون حافظه از گذشته و روابط گوناگون حسی را که به تعداد افراد، متفاوتند به روایتی «واحد» بدل‌ کند که بالطبع غیرواقعی است و چاره‌ای جز این ندارد که کمابیش هژمونیک باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۶:۲۰

    رسانه‌های اروپا چگونه شکل گرفتند؟

    کتاب «رسانه‌های اروپایی: ساختارها، سیاست‌ها و هویت» به دنبال ارائه گزارشی درباره رسانه‌های معاصر و تمرکز آن بر تحولات و مشکلات پیش روی رسانه‌ها در اروپاست. این کتاب عواملی را که موجب جلو بردن تجارت رسانه‌ای در قرن بیست‌ویکم می‌شود به اختصار توضیح می‌دهد.

  • تاریخ همگانی ۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۰:۲۳

    جستاری درباره مفهوم «تاریخ همگانی»؛

    جوانان، هویت باستان‌گرا و مصرف تاریخ

    موضوع اصلی تاریخ همگانی در معنای عام آن مجموعه‎ای است از شیوه‎های گوناگونی که از رهگذر آن گذشته‌ی گروه‌های اجتماعی به زندگی امروز آنان شکل می‎بخشد. این نوع ادارک از تاریخ حاصل فرآیندی غیر ارادی و ناسازمان‎یافته از فراگیری است که در درون زیست-جهان انسانی صورت می‎گیرد. از این قرار به شکلی از آگاهی تاریخی می‎رسیم که لزوماً ریشه در آموزش تخصصی در دانش تاریخ یا حتی مطالعه غیر تخصصی گسترده هم ندارد.

  • مصرف ۱۳۹۴-۰۳-۲۸ ۱۰:۲۲

    حسن فتح‌زاده/مصرف‌گرایی و مسأله هویت در جهان معاصر؛

    تولید مصرف

    در فضای فرهنگی امروز، فراروایات قدرت و گستره‌ی رهایی‌بخشی خود را از دست داده‌اند و جای آن‌ها را روایاتی شخصی گرفته‌اند که سرودن آن‌ها گرچه به میل و انتخاب خود افراد صورت می‌گیرد، اما تحت نظارت همه‌جانبه‌ی سرمایه‌داری قرار دارد. وقتی امیدمان از راه‌حل‌های فراگیرِ اجتماعی ـ سیاسی قطع می‌شود، به شیوه‌های رهایی‌بخشِ فردی و محدود به كلونی‌های كوچك پناه می‌بریم؛ و این گونه است كه ارتباط با تاریخ را از دست می‌دهیم و سبك زندگی «دم غنیمت شمری» را برمی‌گزینیم.

  • هویت ۱۳۹۴-۰۳-۲۴ ۱۰:۰۰

    تأملی در باب نسبت هویت و سنت؛

    هویت ماجرایی انسانی است

    عموماً بحران هویت را ناشی از زمینه نداشتن در سنت و گسست ریشه‌ها از سنت (سنت‌ها) می‌دانند. اما در این چشم‌انداز و در این صورت‌بندی جدید گویی با تغییر پرسش پاسخ آن نیز دچار دگردیسی می‌شود. سنت نتیجه و محصول هویت است نه بالعکس. در وضعیت بحران دیگر سنتی وجود نخواهد داشت تا به فکر ریشه دواندن در آن باشیم. سنت افکندنِ طرحی آگاهانه و آزادانه در آینده و به تبع آن معنا دادن به امر سپری شده است.

  • دکتر مصدق ۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۰۹:۴۴

    ضرورت تاریخنگاریِ غیرِفکریِ هویت؛

    مورخان و خودآگاهی ملی

    پژوهش درباره‎ی سیر تطور هویت و خودآگاهی ملی ایرانی، نیازمند نوعی تاریخنگاری دقیق و کنکاش وسواس‎آمیز مورخانه است. اما چنین وظیفه خطیری را نباید صرفاً به مورخان تاریخ فکر واگذار کرد، آن هم به این دلیل که شمار زیادی از مورخان فکری (که بنا بر مُد فکری روز رو به افزایش دارند) نه تنها در پرورش و رواج تصورات نادرست در این زمینه نقش بسزایی دارند، بلکه گاه بسیاری از برداشت‎های ناصواب درباره‎ی موضوعاتی چون هویت، اساساً برخاسته از سهل‎انگاری‎ها و بی‎دقتی‎های روش‎شناختی آنان است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۶:۰۰

    تاکید معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی بر حفظ هویت تاریخی ایرانی اسلامی

    معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی گفت: در حقیقت امروز جریان ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی هوشیارانه و آگاهانه باید در خدمت حفظ هویت تاریخی ایرانی اسلامی نه تنها ایران بلکه کشورهای منطقه باشد.