علوم سیاسی

کل اخبار:129

  • بنیادهای نظری علم سیاست ۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۰۹:۵۳

    بنیادهای نظری علم سیاست

    علی اردستانی

    در یک معنا، تمام کتاب مبارزه با دیدگاه کمیت‌گرا و تکنوکراتی است که نقش و جایگاه مفاهیم و ایده‌ها را در فرایند تکامل جامعه نادیده می‌گیرد و می‌کوشد با توسل به ضرورت‌های منطقی عاجل حاکم بر سیستم سیاسی ـ اجتماعی راهکارها و راه‌حل‌هایی برای مسائل و مشکلات مبتلا‌به آن پیدا کند.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۶ ۱۳:۵۲

    گپ و گفت با پیشکسوتان دانش سیاست در ایران

    نشست «گپ و گفت با پیشکسوتان دانش سیاست در ایران» در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۰۸:۲۵

    تعیین تکلیف اجرای سرفصل‌های جدید علوم سیاسی از سوی معاونان دانشگاهها

    رئیس کارگروه علوم سیاسی در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی اعلام کرد: معاونان آموزشی دانشگاه‌ها در خصوص چگونگی اجرایی کردن دروس بازنگری شده مقطع کارشناسی علوم سیاسی از مهر امسال تصمیم گیری می کنند.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۱:۱۵

    انتشار 49 عنوان کتاب تاریخ و سیاست در آغاز فصل پاییز

    62 عنوان کتاب در حوزه تاریخ و سیاست بر مبنای اطلاعات و آمار موسسه خانه کتاب در بازه زمانی 29 شهریور تا 4 مهرماه به چاپ رسیده است که 49 عنوان آن چاپ اولی هستند. در تازه‌های نشر این هفته، کتاب‌هایی چون «از هاشمي تا روحاني» و «تاريخ جنگ‌ها» به چشم می‌خورد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۰۹:۳۰

    هشتمین همایش انجمن علوم سیاسی ایران برگزار می شود

    انجمن علوم سیاسی ایران هشتمین همایش سالانه را 20 آبان ماه با موضوع دیپلماسی هسته ای برگزار می کند.

  • عزت فولادوند ۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۵:۲۵

    گفتاری از عزت‌اله فولادوند؛

    بینش تاریخی در تبیین سیاسی

    مقصود رانکه از اینکه باید دید در گذشته واقعا چه روی داده است، این بود که مورخ در عین توجه دقیق به امور واقع و تحقیق در مدارک و اسناد هموراه باید در پی ترسیم چهره عمومی و بیرون‌کشیدن جوهره وقایع مورد بحث باشد. به علت این سوءتعبیر تاریخ‌نگاران در فرانسه، آلمان و آمریکا به او پشت کردند و به گفته یکی از دانشوران او را برای آنچه نوشته بود و سوءاستفاده دیگران از اندیشه او و آنچه ننوشته بود، مورد شماتت قرار دادند.

  • سینما ۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۱:۲۳

    صوت/ جایگاه تاریخ در سینمای اندیشه‎ورز سیاسی ایران

    محسن علوی‎پور

  • محمدعلی اکبری ۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۵۳

    گزارش از همایش «تاریخ و علوم سیاسی»/(بخش سوم)؛

    رابطه‌ی میان علوم تعمیمی و تفریدی، گفت‌وگوی لال‌ها و کرها

    رابطه‌ی میان علوم تعمیمی و علوم تفریدی همان‌طور که برودل آن را صورت‌بندی کرده است گفت‌وگوی لال‌ها و کرهاست؛ چون از رشته‌ی تاریخ و از موضع خود صحبت می‌کنم مایل هستم تقلیدی از ادعانامه‌ی مورخان علیه این دوگانه داشته باشم و همچنین به‌طور خاص از علوم انسانی تعمیمی صحبت کنم. به نظر من در دو سطح می‌توان ادعانامه‌ی مورخان را خلاصه و بیان کرد.

  • داریوش رحمانیان ۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۱۱:۳۵

    صوت/ ماکیاولی مورخ

    داریوش رحمانیان

  • احمد گل محمدی ۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۰:۳۰

    صوت/ نگاهی به همکاری تاریخ و علوم سیاسی در ایران

    احمد گل‎محمدی

  • علوم سیاسی ۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۰۸:۲۲

    درنگی بر برخی مصائب دانش‌آموختگان علوم سیاسی در ایران؛

    چرا باید علوم سیاسی بخوانیم؟

    افزایش دانش‌آموختگان علوم سیاسی از نیمه‌ی دوم دهه‌ی 70 بدین سو به‌تدریج مسئله¬ی اشتغال را به یک معضل مبدل کرد. این در حالی است که روند افزایش جذب دانشجویان در مقاطع تکمیلی در دانشگاه¬های سراسری، پیام نور، آزاد و پردیس¬ها ادامه دارد و حتی کلاس دکترای این رشته در دانشگاهی با جذب 60 دانشجو به تولید نیروهای آماده به کاری می¬افزاید که جامعه ظرفیت پاسخ‌گویی به نیازهایشان را ندارد.

  • هاشم آقاجری ۱۳۹۳-۰۵-۲۱ ۱۱:۴۳

    صوت/ راینهارت کوزلک و تاریخ‎نگاری اندیشه و مفاهیم سیاسی

    سیدهاشم آقاجری

  • ۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۲:۵۱

    نقش ناشران در بحران ترجمه کتاب‌های سیاسی چیست؟

    ویراستاری فنی چندان مورد توجه ناشران نیست؛ حتی اگر به قیمت ترجمه‌های نازل تمام شود. گرچه برخي ناشران به نبود این عامل اذعان داشته‌اند اما به نظر می‌رسد اغلب آنان وجود ويراستار را چندان ضروري نمي‌دانند.

  • موسی حقانی ۱۳۹۳/۰۵/۰۲

    بررسی ورود نهادهای آموزشی مدرن به ایران در گفت‌وگو با موسی حقانی/بخش اول؛

    تکیۀ مدرسه بر جای مکتب‌خانه

    در حوزه‌ی فرهنگی تفکر غربی را فرانسوی‌ها در ایران نمایندگی می‌کردند، برخی از این میسیونرهای تبشیری که به ایران می‌آمدند، نازاریست‌ها فرانسوی‌اند و میسیونرهای آمریکایی هم وارد ایران می‌شدند و آن‌ها نیز کار خود را انجام می‌داند و نهایتاً شما تأثیر دبیرستان البرز را می‌بینید که آمریکایی‌ها آن را در ایران تأسیس می‌کنند و مدارسی که نازاریست‌ها در آذربایجان و تهران و ... داشتند.

  • هاشم آقاجری ۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۱:۰۴

    گزارشی از همایش «تاریخ و علوم سیاسی»/ بخش پایانی

    مفهوم و پادمفهوم‎ها در نظام مقوله‎ای کوزلک

    در آرای اندیشه‌ی دورانی کوزلک، تاریخ، تاریخِ چندلایه است و مفاهیم نیز فقط مفاهیم نیستند بلکه مفهوم و پادمفهوم هستند؛ پادمفهوم‎ها شیوه‎ی سرکوب چیزهاست. او به ما گوشزد می‎کند که باید به آن سویه‌ی مغلوب‎شدگی نیز توجه داشته باشیم. این به نوعی شالوده‎شکنی از گفتمان‎ها، ایدئولوژی‎ها، زبان‎ها و مفاهیم سیاسی و غیرسیاسی مسلط و هژمونتیکی است که در تاریخ جوامع وجود دارد، با این شیوه، به قول فوکو ما تاریخ را انقلابی می‎کنیم.

  • رحمانیان-منوچهری ۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۱۱:۰۵

    گزارشی از همایش «تاریخ و علوم سیاسی»/بخش چهارم

    ماکیاوللی همچون سقراط

    ماکیاوللی با کتاب «شهریار» به تمام روند اندرزنامه‎نویسی تا زمان خودش پشت پا زد و به تعبیر برخی همچون سقراط که فلسفه را از آسمان به زمین آورد، او سیاست را از آسمان به زمین فرو کشاند، کاری که در دوره‎های بعد، کسانی دیگر در رشته‎های دیگر کار وی را ادامه دادند.

  • نوذری-بستانی ۱۳۹۳-۰۴-۰۱ ۱۱:۴۷

    گزارش از همایش «تاریخ و علوم سیاسی»/ بخش اول؛

    تاریخ‌زدایی از سیاست و سیاست‌زدایی از تاریخ

    تاریخ‌زدایی از سیاست و سیاست‌زدایی از تاریخ به این معنی است که پدیده‌های سیاسی یا موضوع دانش سیاسی تنها منحصر به پدیده‌های بزرگ مانند انقلاب‌ها و جنبش‌های سیاسی و کودتاها نیست، بلکه باید تاریخ را در حوزه‌ی تاریخ سیاسی یا تاریخ اندیشه‌ی سیاسی، سراسر سیاسی خواند و مطالعه کرد، همچنین مناسبات بین افراد را هم باید سیاسی دید نه آنکه تنها پدیده‌های منحصراً سیاسی را سیاسی ببینیم.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۰۸:۲۸

    امضای اساتید پای درخواست یک بازنگری

    پس از اعلام رئیس کارگروه تحول رشته علوم سیاسی مبنی بر اجرایی شدن سرفصل‌ها و دروس جدید رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی از سال تحصیلی جدید، 160 استاد این رشته نامه ای را به امضا رساندند و خواستار بازنگری در اجرای این سرفصل ها شدند.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۰۸:۳۱

    همایش «تاریخ و علوم سیاسی» امروز برگزار می‎شود

    به همت پژوهشکده تاریخ اسلام همایش تاریخ و علوم سیاسی 28 و 29 خردادماه برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۵۵

    نظرات استادان درس علوم سیاسی در بازنگری لحاظ می شود

    مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم از بررسی نظرات و پیشنهادات استادان دروس علوم سیاسی در خصوص اعتراضاتی که به بازنگری برنامه های درسی این رشته صورت گرفته بود، خبر داد.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۴ ۱۰:۴۷

    همایش تاریخ و علوم سیاسی برگزار می‎شود

    همایش تاریخ و علوم سیاسی که توسط گروه تاریخ و همکاری‎های میان رشته ای برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۴:۰۶

    تاکید دوباره اعضای شورای تحول بر اجرای دروس جدید رشته علوم سیاسی

    رئیس کارگروه تحول علوم سیاسی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد در جلسه روز گذشته شورای تحول علوم انسانی بر اجرای سرفصل‌ها و دروس جدید رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی جدید تاکید شد.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۱۹:۳۵

    عقب‌نشینی انجمن علمی علوم سیاسی از جمع‌آوری امضا برای توقف اجرای سرفصل‌های جدید رشته علوم سیاسی

    انجمن علمی علوم سیاسی اعلام کرد که جمع‌آوری امضا برای ارسال نامه‌ به رئیس‌جمهور برای توقف یکساله اجرای عناوین و سرفصل‌های جدید رشته علوم سیاسی توسط «تعدادی از اساتید مستقل» بوده است.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۱۷:۰۳

    تلاش برای توقف یکساله اجرای سرفصل‌های جدید رشته علوم سیاسی

    انجمن علمی علوم سیاسی در اقدامی«سیاسی» طی روزهای اخیر تلاش می‌کند با جمع‌آوری امضا برای ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواستار توقف یکساله اجرای عناوین و سرفصل‌های جدید رشته علوم سیاسی شود.

  • سلیمی-محمدی ۱۳۹۳-۰۳-۰۸ ۱۱:۵۸

    گزارشی از برنامه زاویه؛

    سلیمی: نمی‌توانیم به اساتید امرونهی کنیم/ محمدی: باید با اساتید وارد تعامل شد

    حسین سلیمی: نمی‎توانیم اساتید را کنار هم جمع کنیم و بگوییم این درس را اینگونه تدریس کنید. چرا که اساتید نسل جدید کسانی هستند که خود ذهنی منتقد و دیدگاه انتقادی دارند./ منوچهر محمدی: ما زمینه هم‎اندیشی با اساتید را فراهم می‎کنیم تا بتوانیم باعث باروری اندیشه شویم و از تقلید کورکورانه محض دوری کنیم.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۱۹

    «بازنگری سرفصل‎های رشته علوم سیاسی» در برنامه زاویه امشب

    برنامه زاویه امشب «بازنگری سرفصل‎های رشته علوم سیاسی» با مهمانان خود مورد بررسی قرار می‎دهد.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۸:۱۳

    کتاب جدید حسین موسویان با عنوان «ایران و آمریکا» منتشر شد

    کتاب سیدحسین موسویان، عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با عنوان «ایران و آمریکا، گذشته شکست‌خورده و مسیر صلح» که به بررسی تاریخ روابط میان دو کشور، ریشه‌ها و عوامل بی‌اعتمادی و خصومت دو کشور در دوران بعد از انقلاب و ارایه "نقشه راه" جامع برای رفع خصومت‌ها و بهبود روابط واشنگتن و تهران پرداخته است منتشر شد.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۱۰ ۱۰:۲۹

    حدادعادل: سرفصل رشته‌های روانشناسی و علوم سیاسی مصوب شد

    رئیس شورای تحول علوم انسانی از تصویب سرفصلهای روانشناسی، علوم سیاسی و فرهنگ و رسانه در این شورا خبر داد و گفت: بعد از 4 سال، برنامه ها به تدریج آماده می شود و تاکنون سرفصلهای دروس روانشناسی، علوم سیاسی، و فرهنگ و رسانه در شورای تحول علوم انسانی مصوب شده‎اند.

  • منوچهر محمدی ۱۳۹۳/۰۲/۰۹

    رئیس کارگروه علوم سیاسی شورای تحول علوم انسانی:

    متون جدید درسی از سال تحصیلی 93-94 در دانشگاه‌ها

    اوایل انقلاب یک تجربه‌ی انقلاب فرهنگی داریم. دانشگاه‌ها تعطیل شد و خیلی‌ها فکر می‌کردند همه چیز زیرورو می‌شود؛ ولی امروز که ایستادیم و یک بار دیگر ماجرا را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم همچنین اتفاقی نیفتاد. آن زمان نامش انقلاب فرهنگی بود؛ ولی هدفش اخراج گروهک‌ها از دانشگاه‌ها بود.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۵:۰۷

    بررسی تاثير دوره‌های سياسی بر مکاتب تفسيری قرآن

    فروغ پارسا در كتاب «تفاسیر شیعی و تحولات تاریخی ایران(سده‌های دهم و یازدهم هجری)» به الگوواره‌هايي تفسيري مي‌پردازد كه تا حدودی از اوضاع سیاسی و نیز اقتدار فكری برخی دانشمندان يك دوره تأثیر پذیرفته است.