هویت

کل اخبار:110

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۳:۵۰

    فکوهی : بی‌هویتی شهر را دچار آلزایمر کرده است

    شهروندی و هویت شهری به مباحث داغ این روزهای جوامع شهری ایران به طور عام و جامعه‌ی شهری قزوین به طور خاص تبدیل شده است. اینکه شهروند کیست و چه وظایفی دارد و رابطه‌ی متقابل شهر و شهروند چگونه تعریف می‌شود؟ یکی از دغدغه‌های مدیران شهری شده است. هویت به عنوان یکی از ابزارهای ایجاد تعلق به مکان، گروه، یا یک مجموعه همیشه مورد تاکید بوده است. شهر، نیز از این مساله مستثنی نیست و اگر بخواهد پایدار بماند باید هویت شهری را در خود بسازد و همواره آن را پویا نگه دارد. از این رو، دکتر فکوهی استاد برجسته‌ی انسان شناسی دانشگاه تهران، در یک عصر بهاری در دانشکده‌ی معماری دانشگاه آزاد واحد باراجین با روشن ساختن مفهوم هویت شهری و شهروندی به آسیب‌شناسی این مساله در شهر قزوین پرداخت.

  • خلیج فارس ۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۰:۲۲

    تأملی نشانه شناختی درباره نام خلیج فارس؛

    استعاره در برابر تاریخ: هویت‌زدایی خلیج فارس!

    «خلیج عربی» صرفاً یک استعاره است که در معادلات قدرت برساخته می‌شود. معمولاً سیاست در بسیاری موارد از فنون استعاری یعنی بدیل‌های زبانی به جای هم بدون پایه‌ی تاریخی بهره می‌جوید. بدیل زبانی مذکور حاصل دوران جدید و عامل قدرت است که می‌کوشد نماد تاریخی خلیج فارس را ساختارشکنی کند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴:۰۰

    هویت‌ دادن سالن‌ها به مدیری با اعتبار هنری نیاز دارد

    قطب‌الدین صادقی با مثبت ارزیابی کردن طرح هویت‌بخشی سالن‌های تئاتر، تأکید کرد این طرح نیازمند حضور مدیری است که دارای سبک و اعتبار هنری و ملی باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۰۰

    آنچه جامعه درباره خود ادعا می‌کند / دکتر جبار رحمانی

    یکی از پرسش‌های کلیدی هر جامعه و تک‌تک اعضای آن، «پرسش از هویت» و «کیستی افراد» است. این امر یکی از مسائل همیشگی علوم‌ انسانی و اجتماعی بوده ‌است که محققان بسیاری را به خود مشغول کرده ‌است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۲۰

    نقد محیط طباطبایی از بی‌توجهی به هویت تاریخی تهران

    حاصل تلاش‌های اخیر، این است كه تهران را به نقطه ضعیفی تبدیل كرده‌ایم، عدم توجه به ویژگی‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی تهران، این مساله در همه شهرهای كشور هم جاری است. خوب است كه دعای امسال كمیته موزه‌ها و پایداری را سرلوحه كار قرار دهیم و شهر را به سمت پایداری سوق دهیم؛ پایداری در سكونت، در كار و زندگی.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۱۸:۱۰

    فرمِ صفر، کارکردِ صفر و اخلاق معماری مبتنی بر کنش ارتباطی

    این خوانش از هویت را می توان در علم رفتارشناسی نیز مشاهده کرد، اگر رفتار پاسخ هر ارگانیسم یا شی به بیرون از خود باشد، همْ رفتاری یعنی پاسخ همگن شی یا ارگانیسم به محیط یا کنش های پیرامونی و نا ـ همْ رفتاری یعنی پاسخ ناـ همگن شی یا ارگانیسم به محیط پیرامون خود، بر این قوام می توان پذیرفت رفتار تحت شمول رابطه با پیرامون شکل می گیرد، حال اگر درک ما از پیرامون بر اساس دو مقیاس متفاوت تعریف شود، رابطه ما با محیط دچار چالش اساسی می شود و رفتاری که حادث می گردد نیز در قالب تضاد صورت بندی می گردد،...

  • فکوهی 22 ۱۳۹۴/۰۱/۲۹

    گفتگو با ناصر فکوهی؛

    سکانس‌هایی هویت‌ساز

    نوستالژی شدن، عموما و با کمک و حتی تحمیل دولت ها، از خلال قهرمانان ملی، جنگ ها، پادشاهان، تاریخ قهرمانی ها و روزهای بزرگ تاریخی برای ملت، شکل می گیرد. اما نوستالژی می تواند فرایندی هایی کاملا متفاوت داشته باشد، به صورتی که از یک خانه قدیمی تا یک شهر و روستای کوچک و یا خاطراتی دور و نزدیک از خانواده و دوران کودکی و غیره را برای ما به شکلی شادی آور یا حزن انگیز و اغلب همراه با یکدیگر در آورد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۲:۰۰

    کچوییان: اسلام مبنای اصلی هویتی ماست/ ملی گرایی پوششی برای تجدد گرایی است

    کچویان معتقد است گفتمان هویتی ملی گرایانه پوششی است برای گفتمان هویتی تجدد گرا. گفتمان های ملی گرایی و تجددگرایی در عمل نتوانستند پاسخی برای مشکلات ما باشند و ما برای خروج از بحران راهی جز دین نداریم.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۹ ۱۷:۵۰

    تجدد و امکان تعدد هویت / گفتاری از دکتر مهدی بنایی

    بحث تکثر فرهنگی و امکان بازسازی و یا حفظ هویت ایرانی از مباحث پراهمیت در میان پژوهشگران ایرانی فلسفه و علوم اجتماعی است. به همین مناسبت دانشوران از زوایای متفاوتی در سمیناری در پژوهشگاه علوم انسانی با عنوان «تکثر فرهنگی و هویت ایرانی» به این مسئله پرداختند. در ادامه گزارش سخنرانی سوم این سمینار که توسط دکتر مهدی بنایی جهرمی ایراد شد را می‌خوانید:

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۱ ۱۵:۴۰

    موسوی: بحران هویت گریبانگیر مناطق قومی ایران است

    نماینده هیئت داوران همایش بین‌المللی تاریخ محلی مازندران گفت: بحران هویت گریبانگیر برخی مناطق قومی فرهنگ خاص در ایران است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۰۹:۵۰

    نگاهی به رمان «هویت» اثر میلان کوندرا

    درونمایه محوری و مضمون فکری و اساسی رمان «هویت» اثر نویسنده جهانی «میلان کوندرا»، نوعی تقلای ذهنی و تقابل کم و بیش فلسفی است با ناپایداری هستی و زندگی.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۵ ۱۱:۵۵

    موسی نجفی و شرحی از تاريخ، تفكر و تمدن در «نام‌ها و نهضت‌ها»

    کتاب «نام‌ها و نهضت‌ها» از سری کتاب‌های «و انتم الاعلون» است که به موضوع تاریخ، تفکر و تمدن می‌پردازد. هدف از انتشار این مجموعه کتاب‌ها شناخت هر چه بیشتر «هویت تاریخی» است. این کتاب مجموعه مقالات، سخنرانی‌ها و مصاحبه‌هایی از موسی نجفی را دربردارد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۳:۱۷

    کچوییان: هویت امروز ما سه عنصر ملی، دینی، تجددی دارد

    کچویان در نشست علمی «معضلات هویت و راه‌های برون رفت از آن» گفت: هویت امروز ما سه عنصر ملی، دینی، تجددی دارد. اما برای برقراری وحدت بین این سه عنصر نیازمندیم یکی را به عنوان اصل و پایه در نظر بگیریم. با توجه به پاسخی که تاریخ به ما نشان داده بنیاد هویت ایران اسلام است و دو عنصر دیگر هیچکدام برابر با اسلام نیستند و برای تعریف هویت باید اسلام را پایه بگیریم.

  • ۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۰:۵۲

    رشاد: جوان امروز ما دچار بحران در هویت شده است

    رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نشست «هم‌اندیشی چالش‌های فکری کنونی نسل جوان» با بیان اینکه جوان امروز ما دچار بحران در هویت شده است که این به ضرر ماست، گفت: اما مقدمه‌ای برای غرب است چرا که هنوز هویت غرب را نپذیرفته است. این موضوع نشان می‌دهد که فرصت از دست نرفته است.

  • موسی اکرمی ۱۳۹۳-۰۱-۲۲ ۱۰:۴۰

    صوت/ هویت علم دینی: نگاه معرفت شناسی به نسبت دین با علوم انسانی (2)

    موسی اکرمی

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۹ ۱۲:۴۴

    «بحران هویت» مشکل اصلی جوان امروزی

    معاون آموزش دانشگاه امام صادق(ع) گفت: اگر می‌خواهیم نسل جوان ما با پیام‌های انقلاب و امام راحل، ارتباط برقرار کند کافی است ارزش‌های حقیقی انسان و مسیری را که باید برای رسیدن به کمالات انسانی طی کند را بشناسد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۳۰ ۱۶:۱۱

    همایش ملی فضای مجازی و هویت برگزار می‎شود

    ششمین همایش سالیانه مؤسسه مطالعات ملی، با عنوان «فضای مجازی و هویت» با مشارکت مرکز تحقیقات هویت و تمدن آوا، خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن علوم سیاسی ایران، انجمن جامعه‌شناسی ایران، انجمن ایرانی روابط بین الملل و پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری اطلاعات برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۰:۳۰

    نشست علمی «تابع فرگه : هویتی بدون این‏‎همانی» برگزار می‎شود

    نشست علمی «تابع فرگه : هویتی بدون این‎همانی» با ارائه دکتر ابوتراب یغمایی با همکاری مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۲ برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۱۷ ۱۰:۰۶

    کتاب «لبنان؛ هویت ملی و تأثیر آن بر روابط دو جانبه با ایران» منتشر شد

    کتاب «لبنان؛ هویت ملی و تأثیر آن بر روابط دو جانبه با ایران» نوشته «صالح راموز» از سوی انتشارات سروش منتشر شد.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۳ ۱۵:۴۲

    گرامی‌داشت حجت‌الاسلام غضنفر پناهیان برگزار می‌شود

    آیین تکریم از مقام شامخ خادم الحسین(ع) مرحوم حجت‌الاسلام غضنفر پناهیان با هدف تقویت هویت دینی و مذهبی و تکریم از پیرغلامان حسینی شهر تهران برگزار می‌شود.