میراث فرهنگی

کل اخبار:223

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۳۰

    اشاعه فرهنگ دفاع مقدس در صنعت گردشگری کشور

    معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: اشاعه فرهنگ دفاع مقدس و معرفی حماسه رزمندگان و ایثارگران در مناطق هدف گردشگری کشور در پی انعقاد تفاهم نامه میان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری بسیج مستضعفین محقق خواهد شد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۶:۳۰

    با امضای یک تفاهمنامه؛ ایران و بلغارستان در زمینه میراث فرهنگی همکاری می‌کنند

    ایران و بلغارستان براساس یادداشت تفاهم پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه صوفیا بلغارستان درزمینه های گوناگون میراث فرهنگی همکاری می‌کنند.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۲:۴۵

    شهرتاریخی و جهانی شوش در معرض خطر

    کمتر از ۶ ماه از ثبت جهانی شهر شوش گذشته اما ساخت پل نظام مافی در عرصه و حریم آن ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است مدیرپایگاه شوش می گوید که اگر ضوابط جهانی رعایت نشود این پرونده با مشکل مواجه می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۱۴:۳۰

    مذاکرات با نماینده سازمان بازرسی

    پس از پیگیری سازمان بازرسی کل کشور برای تخلیه آن بخش از ساختمان قوام‌السلطنه که در اختیار بنیاد سینمایی فارابی است، مسئولان ارشاد توانستند با ارائه دلایل نماینده بازرسی و میرات فرهنگی را قانع کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۱:۳۰

    حاشیه‌های یک اکتشاف میراثی در رشت/ شهرداری: این‌ها فاقد ارزش است

    تعدادی سفال، کوزه و قبر هنگام پیاده‌روسازی میدانی در رشت کشف شد و در حالی که میراث فرهنگی گیلان خبر از بررسی کارشناسی قدمت آثار ئائ، سخنگوی شهرداری این اشیا را بی‌ارزش دانست!

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۰

    عضویت ایران در شورای اجرایی «ایکروم» تا ۲۰۱۹ ادامه دارد

    معاون میراث فرهنگی کشور گفت: عضویت ایران در شورای اجرایی ایکروم تا سال ۲۰۱۹ ادامه دارد و قرار است کارگاه‌های آموزشی در موضوعات مختلف میراث فرهنگی به ویژه در سطح منطقه برگزار کنیم.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۱۵:۱۵

    علت افزایش نرخ بلیت موزه ها

    معاون میراث فرهنگی کشور علت افزایش نرخ بلیت موزه ها را تشریح کرد و درباره عدم استفاده از نیروهای یگان حفاظت در انتقال اشیا به خارج از کشور و ارائه طرح احیای مرمت بافت های تاریخی به مجلس توضیحاتی داد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۱۳:۳۰

    راه صیانت از میراث فرهنگی چیست؟

    بناها و شهرهای تاریخی-فرهنگی شاهدان خاموش بسیاری از آداب، سنن، وقایع و حوادث به شمار می‌روند که ناگفته هایشان با پژوهش و ژرف اندیشی دانشمندان، فرهیختگان و خردمندان قابل احصا و بازیابی است. بنابراین حفاظت از بناها و بافت‌های تاریخی به منظور نگهداری از اسناد غیرقابل انکار سیر تاریخ نیز یک تکلیف عمومی به شمار می‌آید و بدون تردید حفاظت و صیانت از آثار فرهنگی - تاریخی که ثمره هزاران سال تمدن در گستره ایران و متعلق به تمامی آحاد آن است

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۱:۱۵

    پشت پرده این سرقت‌ها چیست؟

    تا وقتی مجسمه‌های سطح شهر تهران سرقت می‌شد، شاید تنها عکس‌العمل‌ها از سوی میراث فرهنگی، یک ابراز نگرانی ساده برای ماوقع بود. اتفاقی که در طول سال‌های گذشته این سازمان بارها طعم آن را برای میراث تاریخی‌اش چشید، اما معمولا نمی‌شد کار دیگری برای آن چه از دست رفته کرد...

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۰۹:۱۵

    یگان حفاظت از میراث فرهنگی ۲۹ هزار شی اصلی و بدلی را کشف کرد

    نزدیک به ۲۹ هزار شی اصلی و بدل توسط نیروهای یگان حفاظت از میراث فرهنگی در ۶ ماهه اول سال ۹۴ کشف شد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۰:۳۰

    چرا کسی به این روز توجه نمی‌کند؟

    آیا اصلا پژوهشکده باستان‌شناسی و پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با روز «جهانی باستان‌شناسی» آشناست؟ اگر پاسخ مثبت است، چرا اقدامی در این زمینه انجام نمی‌شود؟

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۶:۱۵

    توضیح سازمان میراث فرهنگی درباره اختلال در یک کارگاه گردشگری

    سازمان میراث فرهنگی درباره اتفاقات پیش آمده درکارگاه بین‌المللی گردشگری و حساب‌های اقماری توضیحاتی ارائه و اعلام کرد که اختلال بوجود آمده در سیستم صوتی به دلیل مشکل فنی بوده است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۵:۴۵

    سایه تهدید یک «احیا» بر سر ۳۰۵ منطقه باستانی خوزستان

    «احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی» عنوان بزرگترین طرح کشاورزی ایران است که اجرایی شدن آن ۳۰۵ منطقه باستانی خوزستان را تهدید می‌کند به نحوی که برخی از محوطه‌ها نیز تخریب شده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۰:۲۰

    چرا حساسیت مردم نسبت به میراث فرهنگی کم شده؟

    در هفته گذشته چند خبر تلخ درباره میراث فرهنگی کشور منتشر شد اما به نظر می‌رسد که حساسیت مردم درباره تخریب بناهای تاریخی یا دیگر اشکال ازمیان‌رفتن میراث فرهنگی کم شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۵:۲۱

    ثبت مسالک‌و‌الممالک استخری در حافظه جهانی میراث مستند

    کتاب مسالک والممالک به پیشنهاد و پیگیری مرکز پژوهشی میراث مکتوب در کمیته حافظه جهانی میراث مستند به ثبت رسید.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۱:۲۰

    بهشتی: گذشتگان زندگی می‌کردند اما ما فقط زنده‌ایم

    رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به انتقال انواع پیام در هنرهای ایرانی در دوران نه چندان دور، گفت: امروز باید از واژه جدیدی به نام زنده مانی برای خودمان در مقابل زندگانی برای گذشتگان استفاده کنیم.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۴۰

    نیروی انتظامی و اداره میراث فرهنگی تهران تفاهمنامه امضا کردند

    تفاهمنامه بین نیروی انتظامی و اداره میراث فرهنگی تهران به امضا رسید در این تفاهمنامه نیروی انتظامی متعهد شد که دوره های آموزشی چهره به چهره برای کارکنان میراث فرهنگی برگزار کند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۲۰

    دانشنامه معماری «دستکند» تدوین می‌شود

    معاون میراث فرهنگی کشور از تدوین دانشنامه معماری دست کند خبر داد و گفت: این کار با استفاده از بانک اطلاعاتی و دایره‌المعارفی که در حوزه معماری دستکند وجود دارد، تحقق می یابد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۵:۵۰

    بی‌مهری اهالی ده ونک با میراث ۲۰۰ ساله

    حمام تاریخی ده ونک در‌آستانه تخریب است و اهال می‌خواهند به جایش پارکینگ بسازند؛ گویی آنها نمی‌خواهند این میراث ۲۰۰ ساله را نگه دارند شاید چون بیش از ۲۰ سال است که رویش را هم ندیده اند!

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۶:۰۰

    داعش و تخریب فرهنگی

    به همان سان که چهره دژم مناره‌های دودزای کارخانه‌ها و آلودگی محیط زیست؛ مرگ معصومانه رودخانه‌ها، جنگل‌ها،مراتع و مرغزارهای زیبا را به دنبال دارد، ویران کردن آثار تاریخی – هویتی ملتها و کشورها نیز به مثابه به صدا درآمدن ناقوس دژم مرگ تمدن و فرهنگ بشری است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۱ ۱۶:۵۰

    مرثیه‌ای بر یک شکوه گم شده

    باز با خودم تکرار مي‌کنم لاله‌زار سال‌هاي ۲۰ تفرجگاهي بود مدرن و شيک براي خانم‌ها و آقايان شيک‌پوش تا ساعت‌ها در آن قدم بزنند. مشابه و هم سن و سال خيابان استقلال ترکيه که هرروز حداقل ده بار در سريال هاي بي سرو تهي که از ماهواره پخش مي شود به هر بهانه اي تصويري ا ز همين يک خيابان پخش مي کنند و به عنوان تفرجگاه استامبول به آن مي نازند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۵:۴۰

    ساکنین «دربند»، ایرانی‌اند؟

    ساکنان شهر «دربند» روسیه با وجود جدا شدن این شهر از ایران در سال‌ها پیش، هنوز خود را ایرانی می‌دانند و این را به وضوح در مضامین سنگ نوشته‌ها و کتیبه‌های این شهر می‌توان دید.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۵:۲۰

    رخدادی شگفت در عرصه فرهنگ

    به عنوان یک کارشناس موزه داری که ایرانی هستم و در کشوری زندگی می‌کنم که فرهنگ متأسفانه جایگاه شایسته خود را در کشور و در بدنه اجتماع ندارد، همه امور – و در این مورد خاص، بازگشایی موزه دوران اسلامی – را با این نسبت می‌سنجم.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۷:۴۰

    ایران پرونده‌ای با موضوع اقدامات پاسدارانه از میراث ناملموس ندارد

    یکی از فهرست‌های میراث فرهنگی یونسکو درباره اقدامات موفق پاسدارانه در حوزه میراث ناملموس است که توسط NGOها ایجاد می‌شود که ایران هنوز پرونده‌ای برای افزودن به این فهرست ارسال نکرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۷:۱۰

    دعوت سازمان میراث فرهنگی از سرمایه گذاران و پیمانکاران اروپایی

    رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش تجاری ایران و اسپانیا از تمامی سرمایه گذاران و پیمان کاران اروپایی بویژه از کشور اسپانیا دعوت به همکاری کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۵:۰۰

    اگر "مظفرالدین‌شاه" این عکس‌ها را می‌دید...

    زغال، پدر دیوارهای سفیدِ بنا را در آورده است، ستون‌هایش را کیسه بوکس کرده‌اند، در و دیوارها نیمه‌باز و نیمه‌شکسته مانده‌اند، ‌سرستون قاجاری را شکسته‌ و روی ایوانِ دایره‌ایِ بنا رها کرده‌اند و نامش را «کاخ مظفری اوشان» گذاشته‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۶:۴۰

    گله محمدحسین طالبیان از مجله بخارا و پاسخ کارشناس میراث فرهنگی

    محمدحسین طالبیان، معاون میراث فرهنگی و صنایع دستی درباره مطالب شماره 107 مجله بخارا گفت: انتشار مطالب انتقادی باید با کسب اطلاع مسئولان باشد. شهرام زارع که مطلب وی در بخارا موجب واکنش طالبیان شد، در پاسخ گفت: مسئولان میراث فرهنگی بهتر است گوش به زنگ انتقادات کارشناسان میراث باشند. کامران عدل نیز از حذف عمدی عکس عدل‌الملک از تاریخ مشروطه ایران از سوی کسروی سخن گفت.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۳:۳۰

    تأخیر در بازسازی موزه جلال صدای اهالی قلم را درآورد

    جمعی از اصحاب قلم با انتشار نامه‌ای سرگشاده با عنوان «نگذارید که ویرانه شود این خانه!» خطاب به مسئولان، خواستار برطرف کردن موانع بازسازی و احداث خانه- موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور شدند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۲:۴۰

    یک بنای تاریخی با همه نوع کاربری‌!

    کاروانسرای رباط کریم یا حاج کمال زمانی محل استراحت مسافرانی بوده که از آنجا عبور می‌کرده‌اند و حالا وسط شهر رباط کریم قرار گرفته است و مغازه‌داران در کنار آن به کارشان مشغولند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۶:۱۰

    بانک اطلاعاتی جامع کتیبه‌های تاریخی ایران ایجاد می شود

    شناسایی متون قدیمی،‌ کتیبه‌های کهن و کتیبه‌های ایرانی اهورایی به لحاظ تاریخی و فرهنگی بسیار حائز اهمیت است، ‌از زمانی که پژوهشکده مشغول به کار شده است در حوزه شناسایی،‌ ثبت و اختصاص شناسنامه به این آثار فرهنگی همت گمارده است.