نمایش همه
  • فراستخواه ۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۰۹:۳۹

    گزارشی از نشست «نهاد دانشگاه در ایران» (۳)؛

    دانشگاه و گفتمان‌های ایدئولوژیک در ایران

    در همه جای دنیا دانشگاه را به عنوان یک اقلیم و سرزمین تلقی می‌کنند که برای خود یک تمامیت دارد و رییس دانشگاه در آن حکفرمایی می‌کند. اما در ایران به یک سازمان دولتی با مدیریت دولتی تبدیل شده است. ما دانشگاهیان نیز باید هم هزینه ایدئولوژی دولت را بدهیم و هم خرج سرمایه‌داری پولی را و در واقع، از دو سو گرفتار یک چنبره هستیم. به این ترتیب، دانشگاه ایرانی در طول هشت دهه که از آن می‌گذرد گرفتار ایدئولوژی ها بوده و نتوانسته هستی و چیستی و هویت آکادمیک خود را مستقل از گفتمان های ایدئولوژیک تعریف و مستقر کند.

  • رسانه ۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۱:۰۸

    آیا امروز نسبت به گذشته، به «واقعیت» نزدیک‌تریم؟

    قطعه‌ای از واقعیت

    چیزی که می‌بینیم نه آنکه واقعیت نباشد، اما همه‌ی «واقعیت» به آنچه دیده‌ایم ختم نمی‌شود. باید بپذیریم که در طول تاریخ، رسانه‌ها بخش عمده‌ی واقعیت اطراف ما را ربوده‌اند؛ نه به این معنی که الزاماً همه‌ی رسانه‌ها توطئه‌وار پرده‌ای به روی واقعیت می‌کشند -که ممکن است در پاره‌ای موارد چنین باشد-، بلکه رسانه با هر هدف و منظوری نقش واقعیت‌سازی را عهده‌دار است. همین‌که امروزه تصور می‌کنیم از جهان بیرون مطلع شده‌ایم؛ جنون مصرف خبر و دریافت تکه‌های شکسته‌شده در زمان هوشیاری‌مان.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۱۰:۴۰

    ​معرفی همزمان برترین‌های موسیقی در بخش کتاب و آلبوم

    معاون اجرایی خانه موسیقی و دبیر مسابقه دوسالانه کتاب خانه موسیقی عنوان کرد که امسال قرار است، آثار ارسال شده در سه حوزه آموزشی، علمی ـ پژوهشی و ترجمه مورد بررسی قرار گیرند و از میان این آثار در هر بخش یک کتاب به‌عنوان کتاب برتر معرفی شود. او گفت که از صاحبان این آثار به همراه برگزیدگان آلبوم‌های موسیقی سال گذشته قدردانی خواهد شد.

  • عباس کاظمی ۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۰۹:۴۸

    گزارشی از نشست «نهاد دانشگاه در ایران» (۲)؛

    پرولتاریای دانشگاهی در ایران

    برخلاف آنچه برخی جامعه‌شناسان فرهنگی می‌گویند، در ساختارهای سیاسی مثل ما حتی اگر شما در بهترین دانشگاه‌ها هم درس بخوانید، امکان آن را ندارید که در دستیابی به شغل وضعیت برابری با سایرین داشته باشید. بنابراین نابرابری از نوعی از سیاست‌گذاری ناشی می‌شود که تنها به تجاری شدن ارتباط ندارد. بنابراین در کنار نقد تجاری شدن و خصوصی شدن دانشگاه، باید درباره استقلال دانشگاه‌ها نیز بحث شود.

  • مالجو ۱۳۹۵-۰۵-۰۴ ۱۰:۳۷

    گزارشی از نشست «نهاد دانشگاه در ایران» (۱)؛

    دانشگاه در عصر اعتدال به کجا می‌رود؟

    با قدرت‌گیری دولت اعتدال، دولت به سمت تشکیل نوعی ائتلاف مسلط میان صاحبان قدرت درون طبقه‌ی سیاسی حاکم حرکت کرده است و می‌کوشد انواع رانت، چه مولد و چه نامولد، را به اعضای ائتلاف سیاسی‌ای که از سال ۱۳۹۲ به این سمت شکل گرفته توزیع کند، آن‌هم به این هدف که از طریق توزیع این رانت‌ها گروه‌های واجد توان خشونت‌زایی در طبقه‌ی سیاسی حاکم را در وضعیتی قرار بدهد که ببینند اگر دست به خشونت در زمینه های گوناگون اعم از سیاست داخلی و انتخابات و دیپلماسی خارجی و غیره بزنند، این رانت‌ها را از دست می‌دهند.

  • قانعی راد ۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۰۹:۵۷

    گزارشی از سخنان محمد امين قانعی‌راد درنشست «نوجوان و جوان دهه ٨٠»؛

    فوران نوجوانی

    حركت این نسل، نشان داد كه با خلأ معنا روبه‌رو است، تمایل دارد كه در عرصه عمومی مشاركت داشته باشد، به معاشرت‌پذیری، به بیرون بودگی و به حضور در فضای عمومی توجه و نیاز دارد. آنها تا حدی احساس ناامنی می‌كنند كه ممكن است ناامنی روانشناختی باشد زیرا این نسل آزادتر و داناتر شده و افق زندگی بازتری پیدا كرده است، همچنین امكان انتخاب بیشتری دارند اما در عین حال معیارهای كمتری برای انتخاب كردن دارند و نمی‌دانند چه چیزی را باید انتخاب كنند.

  • ابراهیم توفیق ۱۳۹۵-۰۴-۰۹ ۱۰:۳۳

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۴)؛

    نظام دانش اجتماعی و مسئله نقد

    نقد تبارشناختی باید این امكان را پدید آورد كه با وجود در درون بودن، نگاه از بیرون را امكان‌پذیر كند. نقد را چیزی بیش از این نمی‌دانم، اینكه بقیه با نگاهی كه از بیرون امكان‌پذیرشده چه می‌كنند، به من ربطی ندارد. من دستور اخلاقی با كسی ندارم و بر اساس اخلاقیات نمی‌شود كار كرد. اصلاً به رهایی‌بخشی علم نیستم، اما معتقدم علم باید شرایط فهم را امكان‌پذیر كند، بر اساس میلش به كشف حقیقت باید شرایط فهم را ممكن كند. البته خود آن كشف به حقیقت به مسئله‌ی علم بدل می‌شود.

  • جامعه شناسی ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۰۹:۴۶

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۳)؛

    گذر از ديوار دانشگاه و جامعه

    آیا می‌توان امیدوار بود روزی بینش مهارت پژوهشی از ابتدا به کودکان آموزش داده شود و ما بتوانیم دیواری نداشته باشیم و جامعه‌شناسی مردم‌مدار را عمومی کنیم؟

  • حسین پاینده ۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۰۹:۱۲

    ژاك‌لكان و داستان پايان‌نامه‌ها و همايش‌ها در دانشگاه‌های ما؛

    تجارت در دانشگاه

    منظری كه لكان بر كاربرد پنهان‌كننده ‌- برملاكننده زبان می‌گشاید نه فقط رهیافتی برای خوانش متون (اعم از ادبی و جز آن)، بلكه همچنین راهی برای فهم مقصود ناخودآگاهانه گویندگان، به معنای اعم كلمه است. سوژه بیانگر ناخواسته (ناخودآگاهانه) از استعاره و مجاز استفاده می‌كند تا آنچه را با هنجار اخلاقی یا موازین قانونی سازگار نیست به زبان آورد. ذكر٢ اپیزود از مكالمه‌هایی با دو همكار من در دانشگاه، شاید قدری به فهم این جنبه از روانكاوی لكانی كمك كند.

  • فراستخواه ۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۸

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۲)؛

    در باب مسئولیت دانشگاه

    ما در جامعه‌ای هستیم که با شکست اخلاقی مواجه هستیم، برای رفع این شکست اخلاق نیاز است که از طریق این مکان‌های سوم عمل کرد؛ در این وضعیت بازار شکست‌خورده است، نهادها شکست‌خورده، دانشگاه شکست‌خورده، دولت شکست‌خورده و از طریق این فضاهای عمومی است که مشغله‌ی علمی پیدا می‌کنیم، یادگیری فعال را یاد می‌گیریم، خودفهمی علمی را یاد می‌گیریم، فعالیت‌های میان‌رشته‌ای را یاد می‌گیریم.

  • جامعه شناسان ۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۹:۳۶

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۱)؛

    دعوا بر سر ...؟!!

    اتحادیه‌ی سراسری دانشجویان می‌تواند به رشد علوم اجتماعی در کشور کمک کند. اما این اتحادیه سرتاسری از كجا آمده است؟ دانشجویانی كه در انجمن صنفی دانشجویان كار می‌كنند دو سال است كه به دنبال یك انجمن سراسری هستند كه نه تنها با تشكیل این اتحادیه سراسری موافقت نكردند، بلكه انواع اتهامات را هم به این دانشجویان پیگیر وارد كردند. چگونه این اتحادیه در چهار ماه توانست پا بگیرد؟

  • شماره یازدهم ۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۰:۴۹

    شماره یازدهم فرهنگ امروز منتشر شد؛

    شماره یازدهم نشریه «فرهنگ امروز» منتشر شد

    فرهنگ امروز که در شماره‌های پیشین خود تلاش کرده بود به فلسفه و تاریخ اندیشه از منظری متفاوت بنگرد، در شماره تازه خود به سراغ ناقدان فلسفی نظم سیاسی مدرن رفته است. کارل اشمیت، اریک فولگین و لئو اشتراوس از جمله این فیلسوفان هستند.

  • یوسف اباذری ۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۳۰

    یوسف اباذری؛

    گلایه نكنید، یاد بگیرید

    یك طفولیتی در ما ایرانیان هست كه من آرزو می‌كنم بازار آزاد آن را درمان كنم چرا كه بازار آزاد یك طرف دیگر هم دارد كه می‌گوید بخواهید و نخواهید من جای گلایه باقی نمی‌گذارم. آن رژیم سابق بود كه می‌خواست باج دهد و البته خشونت هم داشت. بازار آزاد می‌گوید یا می‌میرید یا می‌مانید. بیخود نیست كه حرف‌های آقای فراستخواه ناگهانی ظهور می‌كند. این صحبت‌ها به دنبال یك اخلاق هستند كه به نظر من وجود ندارد.

  • سرقت علمی ۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۰۸:۵۶

    نقدی بر سرقت ادبی و فاجعه فرهنگی در کشور ما؛

    سخن از یک تجربه

    من پس از اتمام تحصیلات در خارج از کشور و هنگامی که به ایران برگشتم متوجه شدم بخش زیادی از پایان نامه کارشناسی ارشد من در دانشگاه تهران، در رشته تاریخ ایران باستان، توسط یکی از اساتید بنام مورد سرقت قرار گرفته  است. من به تأسی از فضای حاکم در دانشگاه های خارج از کشور و بدون لحاظ مصلحت طلبی های متعارف بلافاصله موضوع را را رسانه ای کردم. اما نوشته من به فراموشی سپرده شده و آن شخص شخیص مرتبت بالاتری یافت و به مرور همه چیز به طاق نسیان سپرده شد.

  • حوزه ۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۰:۰۵

    تاملی در وضعیت فلسفه در حوزه؛

    چرا به فلسفه بی توجهیم؟

    متأسفانه از گذشته مشکلی که در حوزه وجود داشته، این بوده که حوزه فقط به دو رشته فقه و اصول به‌طور تخصصی بها داده و بقیه رشته‌ها مثل فلسفه، تفسیر و.. هیچ گاه به عنوان رشته‌‌های تخصصی مورد توجه نبوده‌اند. موانع فراوانی هم در این زمینه وجود داشته که هنوز هم باقی است. به‌نظر من حوزه نتوانسته خود را با نیازها و اقتضائات انقلاب هماهنگ کند.

  • آموزش فلسفه ۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۱:۳۷

    برخی نقایص آموزش فلسفه در ایران؛

    نقیصه‌ای در راستای اندیشه‌ورزی

    امروزه وضعيت فلسفه‌ ما اين‌گونه نيست. رشته‌ها در مقطع تحصيلات تكميلي طبق واقعيت‌هايي كه بايد باشد و تخصصي شود، تخصصي نشده است و اين باعث جدی نبودن بحث و درس‌ها هم از جانب دانشجو و هم از جانب استاد شده است. به گمان من، مباحث در كلاس‌ها به‌طور جدي پيگيري نمي‌شود و این نقیصه‌ای اساسی برای اندیشه‌ورزی در کشور ماست.

  • کارآفرینی ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۰۸:۴۰

    تاملی بر ویژگی‌ها و کارآمدی‌های دانشگاه کارآفرین؛

    دانشگاه کارآفرین، بخشی از راه‌حل مسائل اجتماعی-اقتصادی

    یکی از دلایل مهم غلبه‌ی رویکرد فنی-اقتصادی بر کلیت کارآفرینی دانشگاهی، کیفیت و ارزش نسبتاً بالای آموزش‌های فنی-مهندسی در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه نظام آموزش عالی ایالات متحده امریکاست. به سبب ناکارآمدی نسبی سایر رشته‌های علمی، رویکرد فنی-اقتصادی، تفکر حاکم بر دانشگاه کارآفرین شده و عموم دانشگاه‌های دنیا ازجمله ایران نیز این رویکرد را ترویج و عملیاتی می‌کنند.

  • دانشگاه ۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۰۸:۴۸

    نگاهی به سیاست‌های اجرایی فعلی دستگاه‎های آموزش عالی (۳)؛

    علم مدرن به هر قیمتی؟

    در دانشگاه‎های کشورهای غربی هیچ‌کسی مستقیماً برای اساتید در زمینه‎های پژوهش-آموزشی تصمیم‎گیری نمی‎کند، درصورتی‌که در ایران این‌چنین نمی‎باشد، حتی برای جزئی‎ترین موارد نیز برای اساتید تصمیم‎گیری می‎شود و فقط این اساتید هستند که هیچ تصمیم‎گیریی انجام نمی‎دهند به‌جز در مورد «نمره» که آن هم همراه ملاحظاتی است و در صورت تمایل مسئولین دانشگاه به‌راحتی قابلیت سلب‎ ید از استاد وجود دارد.

  • خط فارسی ۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۹:۱۸

    نگار داوری اردکانی/ درآمدی بر برنامه‏‌ریزی خط و نگارش؛

    طرح موضوع تغییر/ تعویض خط فارسی بی‌وجه است

    امروز لازم است هر اقدام برنامه‌ریزی زبان با در نظر گرفتن ملاحظات نقشی و لحاظ نمودن اقتصادی بودن فرایند صورت گیرد. به‌این‌ترتیب، باتوجه به جایگاه عاطفی‌ای که خط و زبان فارسی در میان ایرانیان دارد. طرح موضوع تغییر/ تعویض خط فارسی بی‌وجه است. حفظ مواریث مکتوب ادبی و فرهنگی برای ایرانیان اولویت و اهمیت ویژه‌ای دارد که از مهم‌ترین دلایل بی‌‌وجه بودن طرح موضوع تعویض خط به‌شمار می‌رود.

  • عباس کاظمی ۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۸:۴۷

    عباس کاظمی؛

    مك دونالديزه شدن دانشگاه

    مك دونالدی شدن دانشگاه یعنی دانشگاه به یك ذائقه (taste) بدل شده است. گویی طبقه متوسط همچنان كه دوست دارد به دوبی و آنتالیا برود، به دانشگاه هم رفته و مدرك گرفته باشد. یعنی دانشگاه در حد یك تفنن و فراغت پایین آمده است. البته این پدیده ویژگی‌های دیگری نیز دارد، مثل دانشگاهی كه با پول می‌شود مدرك آن را خرید و دانشگاهی كه ساده و آسان و سریع و پیش‌بینی‌پذیر شده، یعنی به یك معنا فست‌فودی شده است.

  • فلسفه و دانشگاه ۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۸:۵۱

    گزارشی از میزگرد جامعه فلسفی و مسئله پژوهش در همایش «وضعیت فلسفه در دانشگاه‌ها» (۴)؛

    راه حل شکل‌گیری یک جامعه‌ی آکادمیک فلسفه

    همه‌ی ما می‌دانیم که مقالاتی که می‌نویسیم مخاطبان اندکی دارد. اساتید چه در دانشگاه و چه در حوزه عملاً ناظر کار یکدیگر نیستند. ... اساتید با هم گفت‌وگوی علمی ندارند و جزیره‌های کاملاً مستقل از هم هستند؛ این آفت بزرگی است و به‌تدریج باید فرهنگ‌سازی کنیم....فرهنگ نقد کردن و پذیرش نقد متأسفانه در ما کم‌رنگ است و امیدوارم در آینده بهبود یابد.

  • میزگرد ۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۰۸:۵۳

    گزارشی از میزگرد جامعه فلسفی و مسئله پژوهش در همایش «وضعیت فلسفه در دانشگاه‌ها» (۳)؛

    ماهیت و رسالت پژوهش فلسفی

    ما باید با main stream و زبانی که فیلسوفان دنیا با آن کارهای خود را عرضه می‌کنند آشنا شویم، میزان مقالات خود را بالا ببریم و بعد که استاد تربیت کردیم آن‌گاه می‌توانیم زبان علم فلسفه‌ی امروزه را درک نماییم و از متخصصان فلسفه‌ی اسلامی‌مان استفاده کنیم. اگر در فلسفه‌ی اسلامی مشکل داریم به این دلیل است که در فلسفه‌ی غرب هم مشکل داریم.

  • سرقت علمی ۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۸:۰۰

    بررسی واکنش سه دانشگاه بزرگ تهران در قبال سرقت‌های علمی سه استاد فلسفه؛

    مجازاتی در کار نیست، به سرقت ادامه دهید!

    واکنش دانشگاه‌های ما نیز شباهتی به واکنش دانشگاه‌های معتبر جهان در این قبیل موارد ندارد. دانشگاه‌های معتبر در مواجهه با چنین خلاف‌هایی مجازات‌های شدید برای اعضای خود در نظر می‌گیرند. آنها نه‌تنها رتبه‌هایی را که با این مقاله‌ها کسب شده پس می‌گیرند، بلکه ممکن است کار به اخراج عضو هیأت علمی هم بکشد. اما دانشگاه‌های ما چه کردند؟ دو دانشگاه، یعنی دانشگاه تهران و تربیت‌مدرس، هیچ مجازاتی برای عضو هیأت علمی خود در نظر نگرفته‌ و حتی وقوع سرقت علمی را نیز تأیید نکرده‌اند و یک دانشگاه، یعنی دانشگاه علامه‌طباطبایی، عضو خطاکار خود را فقط از دو سمت از سمت‌هایش برکنار کرده است.

  • دستجردی ۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۹:۲۸

    گزارشی از سخنرانی حمید وحیددستجردی در همایش «وضعیت فلسفه در دانشگاه‌ها» (۱)؛

    معرفت‌شناسی گواهی

    سؤال اصلی درباره‌ی طبیعت گواهی این است: چرا باورهای که مبتنی بر گواهی هستند، می‌توانند دارای حیثیت معرفتی شوند و به لحاظ معرفتی موجه باشند و چه شرایطی باید احراز شود تا این باورها دارای این حیثیت شوند؟ ما منابع متفاوتی را برای اخذ معرفت و باورهای جدید نسبت به جهان خارج و خود داریم، مانند ادراک حسی، حافظه، استدلال، شهود، استنتاج. یکی از این منابع معرفتی، گواهی یا testimony است.

  • فاضلی ۱۳۹۴/۰۸/۲۴

    گفتاری از نعمت‌الله فاضلی؛

    صوری بودن نهاد آموزش عالی و بحران این نهاد

    صوری شدن نهاد علم و آموزش عالی در ایران معاصر یکی از مهم‌ترین مسائل ما است. صوری و بوروکراتیک شدن دانشگاه و نهاد علم در ایران معاصر شاید به این واقعیت برگردد که ما از همان ابتدای شکل دادن به نهاد آموزش عالی جدید در ایران، یعنی از زمان تأسیس دارالفنون و پس از آن تأسیس دانشگاه تهران، دانشگاه را بیش از هر چیز به‌عنوان نهادی برای توطئه‌ی دولت مدرن گسترش داده‌ایم، نه شکل دادن دولت-ملت مدرن.

  • فلسفه علم ۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۲:۳۰

    نگاهی مختصر به وضعیت ادامۀ تحصیل فارغ‌‌‌‌‌التحصیلان فلسفۀ علم در خارج از کشور؛

    دشواری‌های یک انتخاب

    شانسِ گرفتن پذیرش در رشتۀ فلسفۀ علم، بسیار اندک است. بسیاری کسان ممکن است به فلسفۀ علم، ذهن یا منطق علاقه‌‌‌‌‌مند باشند، اما نسبت به سایر شاخه‌‌‌‌‌های فلسفه، نظیرِ فلسفۀ اخلاق، تاریخ فلسفه، زیبایی‌شناسی، متافیزیک و غیره بی‌‌‌‌‌علاقه باشند. ادامۀ تحصیل در رشته‌‌‌‌‌ای که به کم‌‌‌‌‌درآمدی و عدم امنیت شغلی معروف است، تنها زمانی می‌‌‌‌‌تواند توجیه‌پذیر باشد که شما علاقه‌‌‌‌‌ای دیوانه‌‌‌‌‌وار نسبت به موضوع آن داشته باشید، نه اینکه تنها بیست درصد از آن مطلوبِ شما باشد.

  • فکوهی ۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۱۱:۲۵

    ناصر فکوهی؛

    سرگذشت «شبه دانشگاه‌ها» در ایران

    جهان امروز جایی نیست که به ما فرصت‌های زیادی برای انتخاب راه‌های آزمون و خطایی بدهد. هم از این رو، هر چه زودتر به این معضل یعنی نیاز بالای جامعه خود به برخورداری از عرضه‌اندیشه و علم و فرهنگ در بالاترین سطح و نه لزوماً در کادر دانشگاهی توجهی اساسی کنیم و دولت نیز بهتر است به جای آنکه مثل همیشه تصور کند تنها راه این کار، تصدی‌گری است، متوجه شود که در هر دو بخش آموزش و پژوهش «رسمی» و «پیرادانشگاهی»، باید بیشتر در موقعیت ستادی و کمک به پیشرفت این نهادها با ایجاد حداکثر استقلال برای آنها عمل کند.

  • فکوهی 22 ۱۳۹۴-۰۷-۰۱ ۰۶:۲۹

    ناصر فکوهی؛

    «مردم شناسی»، میراث استعمار فرانسوی و بریتانیایی در ایران

    وقتی سخن از میراث مردم شناسانه فرانسوی ( و تقریباً همیشه باید اضافه کرد بریتانیایی) برای کشور خود می‌زنیم و بر نیاز به چرخشی اساسی به سوی مدرن کردن این رشته و سوق یافتن به سمت انسان شناسی می‌بریم، ابداً با بحثی در مورد دو کلمه روبرو نیستیم. بلکه جهانی از اندیشه این دو واژه را از هم جدا می کند

  • ذاکرصالحی ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۵۱

    غلامرضا ذاکرصالحی؛

    دانش‌آفرینی در دانشگاه ایرانی

    در دانشگاه‌های ما وضعیت دانش‌آفرینی در بین اعضای هیئت علمی از یک نظر مقطعی، گسسته و مبتنی بر برنامه‌ی فردی است؛ از نظر محتوا هم فاقد نوآوری و نیز اقتباسی و مبتنی بر پارادایم‌های رایج است؛ از نظر قالب هم مقاله‌‍‌‌محور و مبتنی بر انتشار مقاله است.

  • فراستخواه ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۰۹:۲۲

    نقد مقصود فراستخواه بر فرامرز رفیع‌پور (۲)؛

    غلبه قالب‌های ذهنی دوانگارانه

    اینکه تجدد ما مشکل دارد برای این است که نتوانسته است از رهگذر نقد سنت‌هایمان راه بازکند. چون سنت ما امتناع از نقد داشت و از نقد گریزان بود والا تجدد لزوما چیزی یکسره جدا از سنت نیست. اما دوانگاری که در کتاب آناتومی به چشم می‌خورد دوانگاری‌های فقط سنت و تجدد نیست. دو انگاری میان سود جمعی با سود فردی، دوانگاری میان قناعت و ثروت، میان انسجام اجتماعی و فرد‌گرایی و دوانگاری میان دین و دنیاست.