عرفان

کل اخبار:216

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۴۰

    فلسفه عرفان: ماهیت و مؤلفه ها منتشر شد

    فلسفه عرفان: ماهیت و مؤلفه ها با تلاش برای پی ریزی دانش فلسفه روانه بازار نشر شد.

  • پاتانجل ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۱۸

    رساله‌ی پاتانجل، درآمد، برگردان متن، شرح تطبیقی

    ابوریحان بیرونی

    این کتاب تلاشی برای بازنمایاندن دقت و کوشش بیرونی در معرفی بخشی از ادبیات عرفانی هندوان است که زمینه‌ساز برخوردی میان دو فرهنگ عرفانی ایران اسلامی و هند را نیز فراهم ساخته است. روایت بیرونی برداشتی معقول و در ساختاری متفاوت است که زیربنای منطقی قومی را نشان می‌دهد که حتی در ترجمه و گزارش الهاماتی شهودی نیز تلاشی بر معقول و منطقی کردن آن دارند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۰:۳۰

    کتاب «فلسفه عرفان: ماهیت و مؤلفه ها» منتشر شد

    کتاب «فلسفه عرفان: ماهیت و مؤلفه ها» به قلم علی فضلی از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

  • عرفان و ادب صفوی ۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۰۰:۱۹

    عرفان و ادب درعصر صفوی

    احمد تمیم‌داری

    دوران صفوی از مهم ترین و تاثیرگذارترین دوره‌ها در شکل‌گیری فرهنگ اسلامی و ایرانی است. کتاب حاضر تا حدودی امتیازات و برجستگی‌های این دوره را نشان می‌دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۵۰

    نشست مولانا و عرفان برگزار می‌شود

    سی و سومین ماه‌گفتار بیناد شمس تبریزی و مولانا با سخنرانی کریم زمانی نهم شهریورماه در تالار شمس برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۶:۳۰

    «حیات ذهن» اثرهانا آرنت منتشر شد

    نشرققنوس کتاب «حیات ذهن» اثرهانا آرنت با ترجمه مسعود علیا را برای نخستین باربا موضوع فلسفه و عرفان روانه بازار نشر کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۴:۰۰

    فلسفه راه های انحراف فکر را مسدود می کند

    فلسفه در حقیقت فصل وجودی خودِ انسان است و همان طور که حکمت را فرا می گیرد، عقل نظری و عملیش تربیت شده و انسان هایی که عقل تربیت شده دارند، قطعا نجات پیدا می کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۵

    انتشار ۱۰۶ عنوان کتاب دینی در پنج روز

    ۱۶ تا ۲۰ تیر ۱۳۹۴ با انتشار ۱۰۶ عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش گردآوری و تنظیم یافته، اطلاعات کتابشناسی آثار منتشر شده این پنج روز در ۶ بخش حوزه دین است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۰

    نگاهی به کتاب «تشیع: ریشه‌ها و باورهای عرفانی»

    کتر محمدعلی امیرمعزی در کتاب «تشیع: ریشه‌ها و باورهای عرفانی» به کوششی مهم، کم‌سابقه‌ و روشمند برای درک علمی جوانب معنوی شیعی و خوانشی وسیع و دقیق برای فهم متون و باورهای عمیق تشیع دست زده است.

  • فوگلین ۱۳۹۴-۰۴-۲۲ ۰۹:۲۵

    رضا بهشتی معز؛

    اریک وگلین: عرفان و سیاست در عصر مدرن

    آرزوی هر نوع جامعه‌ی ایده‌آل و آرمانی را از آنجا که مطالبه‌ی سعادتی معادشناختی است، باید نوعی رویکرد عرفانی به سیاست تلقی کرد. اندیشه‌ی عرفانی در این رویکرد خود یک «متا-سیاست» است که کیفیت و سیطره‌ی الهی، الهام و وحی رسالت و قدرت زمامدار را در خود یکجا گرد آورده است. شخص حاکم تبلور اراده‌ی الهی است و به‌عنوان عارف تمام‌عیار یا کسی که معارف مطلق نسبت به جان و جهان دارد، از اختیاراتی همپای ذات الوهی برخوردار است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۷:۰۰

    گفتگو با سودابه فضائلی درباره هنر

    اگر هنرمند حرفه‌ای نباشد، هنرش یک سرگرمی است. در هنر آماتوریسم وجود ندارد. می‌دانید در زبان فرانسه به هابی یا سرگرمی می‌گویند ویولن دَنگر، و این ترکیب از آنجا آمده که اَنگر،نقاش معروف فرانسوی که حرفه‌اش نقاشی بوده در روزهای شنبه و یکشنبه، ویولن می‌زده...

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۲:۵۰

    ریخته‌گران: تدوین نظریه هنر اسلامی به شیوه غربی ممکن نیست

    محمدرضا ریخته‌گران، استاد فلسفه و زیبایی‌شناسی و نویسنده کتاب‌هایی چون «حقیقت و نسبت آن با هنر» در گفت‌وگو با «ایبنا» گفت که درباره هنر اسلامی نمی‌توان به شیوه غربی‌ها بحث کرد، چرا که وجه اسلامی بودن هنرها به عرفانی بودن آنهاست. وی همچنین اشاره کرد که برای تدوین نظریه هنر اسلامی تنها باید به منابع عرفانی در تمدن اسلامی رجوع و پایه مباحث را بر آنها استوار کرد.

  • پورجوادی ۱۳۹۴/۰۴/۱۳

    گفت‌وگو با نصرالله پورجوادی؛

    ایزوتسو و فلسفه جهانی

    به نظر من ایزوتسو یکی از معدود کسانی بود که به چند فرهنگ مختلف اشراف داشت و می‌توانست این کار را انجام دهد. هانری کربن هم مقایسه می کرد؛ ولی کربن تفکر قرون وسطی مسیحی و نوافلاطونی را با تفکر اسلامی مقایسه می‌کرد و با توجه به فلسفه اسلامی و قرون وسطی غربی؛ ولی ایزوتسو دامنه وسیعتری را در نظر داشت. او به هند قدیم، چین، ژاپن، غرب و ادوار مختلف غرب، ادوار یونان و اسکندرانی و فلسفه یهودی کم و بیش اشراف داشت. فلسفه‌ای نبود که حس کنجکاوی را در ایزوتسو نسبت به آن برنینگیخته باشد. از این حیث بی‌نظیر بود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۱۱:۰۰

    آشنایی با حکیم معرفت و محبت

    نقش مهم محی الدین الهی قمشه ای در تربیت شاگردان نام‌آور، تأثیر او در رشد و توسعه حکمت و عرفان و دیگر شاخه‌ های علوم اسلامی کتاب شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۴:۲۰

    «تحریر رساله الولایه شمس الوحی تبریزی دوره ۲جلدی»

    دوره دو جلدی کتاب «تحریر رساله الولایه شمس الوحی تبریزی» به قلم آیت الله جوادی آملی توسط موسسه بین المللی نشر الاسرا منتشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۱:۵۰

    قاسم هاشمی‌نژاد در بیمارستان بستری شد

    قــاســـم هاشمی‌نژاد، نویسنده، مترجم، مصحح و روزنامه‌نگار ایرانی، جمعه‌ی گذشته ٢٩ خرداد در بیمارستان فیروزگر تهران بستری شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۰:۰۰

    بررسی سويه های اجتماعی و سياسی عرفان دكترعلی شريعتی

    اينجاست كه شريعتي متوجه مي‌شود كه اين ايدئولوژي كه بعدها به برساختن و طراحي آن متهم مي‌شود، نوعي از آگاهي سياه و سفيدي است و تنها معطوف به عمل است و دغدغه‌اش تنها مفيد بودن است. خود شريعتي در خودسازي انقلابي و در مقاله ايدئولوژي به اين خطري كه متوجه ايدئولوژي است متوجه مي‌شود و مي‌گويد ايدئولوژي‌اي كه صرفا معطوف به عمل است، مشكل دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۶ ۱۶:۱۰

    دوره «آموزش فلسفه و تفکر انتقادی» برگزار می‌شود

    دوره «آموزش فلسفه و تفکر انتقادی» با خوانش و بررسی آثار جمعی از متفکران و فیلسوفان غربی و اسلامی و سخنرانی عبدالحمید ضیایی، پژوهشگر فلسفه و عرفان برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۱:۲۰

    رمان های ایرانی عمدتا اقتباسی است

    کرمی با بیان اینکه در حوزه ادبیات عرفانی حرف های زیادی داریم، گفت: برای مطرح شدن داستان و رمان ایرانی باید به ذخایر ایرانی اسلامی خود رجوع کنیم.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۰:۱۰

    اندیشه‌ورزی بدون گفت‌وگوی روشنفکران دینی و اسلام‌گرایان سنتی نتیجه نمی‌دهد

    دکتر سید عبدالحمید ضیایی، دانش‌آموخته فلسفه و عرفان تطبیقی و مؤلف کتاب‌هایی در شناخت تحریفات، می‌گوید: تحقیقات نشان داده است که عرفان عملی یا عرفان خراسان متأثر از عرفان بودایی است. او معتقد است که روشنفکران دینی و اسلام‌گرایان سنتی در ایران با یکدیگر گفت‌وگو برقرار نمی‌کنند و تا روزی که این اتفاق نیفتد نمی‌توان به اندیشه‌ورزی در ایران امیدوار بود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۹:۴۰

    تاریخ سیاسی هنر نقاشی از منظر سهراب سپهری منتشر شد

    کتاب «مساحت احساس» با عنوان فرعی «سهراب سپهری و هنر عرفانی در جهان معاصر» نوشته مهدی رفیع منتشر شد. نویسنده در این کتاب با تحلیل و واکاوی کتاب «اتاق آبی» سهراب سپهری به تدوین و شرح نظریه این شاعر در زمینه تاریخ هنر نقاشی پرداخته است. این نظریه سهراب سپهری در اصل نوعی تاریخ سیاسی نقاشی است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۵:۳۰

    مصطفی ملکیان: آثار سقراط در خودشناسی مورد توجه عارفان و بنیانگذاران ادیان است

    مصطفی ملکیان، متفکر فلسفه اخلاق معتقد است: فرهنگ غرب پس از ظهور ارسطو و سنت فکری او رنگ و بوی دیگری گرفت و سنت و نظریه فکری سقراط کمرنگ شد. تنها عارفان و بنیانگذاران ادیان و مذاهب به آثار و نظریات سقراط در مبحث خودشناسی توجه نشان دادند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۱۰

    شماره اول دوره جدید مجله اشراق منتشر شد

    شماره اول دوره جدید مجله اشراق با مقالاتی در عرفان، ادب فارسی، فلسفه و کلام اسلامی و فلسفه غرب به سردبیری حسن اسدی تبریزی منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۶:۴۰

    نشست علمی عرفان و علوم انسانی برگزار می‌شود

    نشست علمی عرفان و علوم انسانی با حضور صاحب نظران حوزه فلسفه و عرفان در سالن فرهنگ پژوهشگاه شهر مقدس قم برگزار می‌شود

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۴:۵۰

    تلنگرهای عرفانی و فلسفی خادمی در کتاب «طامات»

    کتاب «طامات» نوشته علی خادمی توسط انتشارات سولار روانه کتابفروشی‌ها شد. خادمی در این کتاب کوشیده تا با بیان گزین‌هایی عرفانی و فلسفی به مخاطب خود تلنگر بزند.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۱:۴۰

    نقد و بررسی کتاب «عرفان و هنر در دوره‌ی مدرن» در شهر کتاب

    نشست نقد و بررسی کتاب «عرفان و هنر در دوره‌ی مدرن» با حضور دکتر محمدرضا ریخته‌گران، دکتر سیدمسعود زمانی و دکتر شهرام پازوکی در شهر کتاب برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۰۸:۴۰

    شماره یازده مجله پژوهشنامه عرفان منتشر شد

    یازدهمین شماره مجله پژوهشنامه عرفان با مقالات متنوعی از سوی انجمن علمی عرفان اسلامی ایران منتشر شد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۴۰

    یازده سؤالی که عرفان‌شناسان به آنها پاسخ گفته‌اند

    در کتاب «عرفان‌ و بایسته‌های عرفان‌پژوهی در گفتگو با دانشوران» متخصصان عرفان به یازده پرسش، پاسخ داده‌اند.

  • مولوی ۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۴

    نقدی بر راهکارهای عرفانی در قبال مسائل جهان مدرن؛

    عرفان و خردستیزی

    یکی از راه‌حل‌های مقابله با «تکنیک‌زدگی» و ترمیم خسارت‌های روحی، برای پیداکردن «اقلیم گم‌شده‌ی روح»، روی‌ آوردن به عرفان تجویز می‌شود. این ممکن است برای بعضی افراد مفید واقع شود، ولی دعوت همگان به این وادی یعنی بی‌حرکتی عمومی، یعنی به جای دعوت عموم به فعالیت‌های اجتماعی در جهت بهبودی محیط زیست و تلاش برای هرچه عقلانی‌تر کردن محیط اجتماعی‌شان، دعوت به بی‌تفاوتی و بی‌تکلیفی.

  • ابن عربی ۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۰:۵۹

    ملاحظه‌ای درباره انسان‌شناسی عرفانی ابن عربی؛

    «انسان» همچون «زبان» در عرفان

    در عرفان ابن‌عربی اگر جایگاه انسان فهم نشود، هیچ معنایی از هستی و نیستی و هیچ ظهور و بروزی از این دو حاصل نمی‌شود. بله! در عرفان او چون حقیقت انسان زبانی است، برای عدم نیز ظهور و بروز می‌توان در نظر گرفت، اما اگر انسان حقیقتش عقلی باشد، عدم نقیض وجود و بی‌بهره از هرگونه تعینی است.