غرب

کل اخبار:182

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۵:۴۰

    آغاز نظارت جدی وزارت ارشاد برای مقابله با چاپ برندهای غربی نوشت‌افزار

    رئیس اداره ارشاد استان تهران از آغاز نظارت جدی بر چاپخانه‌ها در دو ماه باقی‌مانده تا آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت:‌ این نظارت برای مقابله با چاپ برندهای غربی روی نوشت‌افزار‌های ایرانی انجام می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۲۰

    جایگاه دین در جوامع مدرنِ امروزی

    جامعه مدرن از سوی برخی دانشمندان خود مغرب زمین مورد نقد جدی است وگروهی بر این باورند كه از پویایی افتاده و راه انحطاط را طی می‌كند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۱:۵۰

    قاضی مرادی: خودمداری فردی در جامعه ایران توسعه يافته است

    حسن قاضی مرادی با اشاره به نهضت مشروطه و در حال گذار بودن جامعه ایرانی گفت: با توجه به اینکه مشروطه در ایران دوام پیدا نکرد، حوزه عمومی در جامعه از بین رفت و خودمداری فردی بیش از پیش توسعه پیدا کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۵:۲۰

    با ترجمه آثار و فعالیتِ در خلوت نمی توان جهانی شد!

    تنها با ترجمه نمی توان متفکر جهانی شد، افکاری که از غرب وارد فضای کشور می شود، وقتی به صورت ترجمه در دسترس قرار می گیرد، منجر به دیالوگ نشده و اینگونه نمی توان سازنده یک نوع فضای جهانی در کشور شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۵:۱۰

    مفاهمه‌هايی پسانوگرا

    گفتمان پست مدرنيسم از دهه۱۹۸۰ در محافل روشنفكري غرب جرقه خورد و به عنوان يك اصطلاح التفات‌پذير در اذهان عموم و نسل دوم و سوم جامعه ادبي و هنري نقش بست.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۲:۵۰

    ریخته‌گران: تدوین نظریه هنر اسلامی به شیوه غربی ممکن نیست

    محمدرضا ریخته‌گران، استاد فلسفه و زیبایی‌شناسی و نویسنده کتاب‌هایی چون «حقیقت و نسبت آن با هنر» در گفت‌وگو با «ایبنا» گفت که درباره هنر اسلامی نمی‌توان به شیوه غربی‌ها بحث کرد، چرا که وجه اسلامی بودن هنرها به عرفانی بودن آنهاست. وی همچنین اشاره کرد که برای تدوین نظریه هنر اسلامی تنها باید به منابع عرفانی در تمدن اسلامی رجوع و پایه مباحث را بر آنها استوار کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۴:۵۰

    تاریخچه هالیوود و نمادش

    منطقه هالیوود که امروز دیگر به نمادی از سینمای غرب تبدیل شده است، تاریخچه‌ای خواندنی دارد که چطور یک منطقه توسعه‌نیافته که بیشتر برای چرای حیوانات استفاده می‌شد حالا قطب سینمای جهان است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۲:۱۰

    بیماری های مُزمن علوم انسانی!

    مشکل دیگر علوم انسانی غربی این است که کنش های مُثله شده انسان را مورد مطالعه قرار می دهند. کنش هایی که هم از نظر طولی و هم از نظر عرضی مُثله شده و منقطع از بقیه امور هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۵:۰۰

    علوم وارداتی لایه های فرهنگی ما را تهدید می کند

    علوم انسانی وارداتی ابتدا علوم بومی و در پی آن عمیق ترین لایه های فرهنگی و باورها و ارزش های ما را مورد تهاجم قرار داده و به تدریج فرهنگ ما را با چالش و اضمحلال مواجه می کند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۰

    روایت زرشناس از غرب مدرن در آغاز قرن ۲۰ تا مراحل انحطاط آن

    «آغاز یک پایان» به قلم شهریار زرشناس، غرب مدرن را از آغاز قرن بیستم تا مراحل انحطاط آن روایت می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۰۹:۵۰

    مواجهه شریعتی با غرب

    مؤسسه سیمافکر به مناسبت ۲۹ خرداد روز «درگذشت دکتر علی شریعتی»، فیلم سخنرانی بیژن عبدالکریمی با موضوع «مواجهه شریعتی با غرب» را منتشر کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۵:۵۰

    روشنفکران، مانع معرفی واقعیت غرب در ایران شدند/ سازمان علیه دانش

    ابراهیم فیاض معتقد است؛ جریان روشنفکری برای سال‌های طولانی ایران را از نظر فکری عقب نگه داشته‌ است. جریان روشنفکری ایران هرگز اجازه نداده‌ است که غرب واقعی به اندیشمندان ایران معرفی گردد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۰:۲۰

    تقدم معرفت­‌شناسی بر هستی­‌شناسی در جریا­ن­های فلسفه غرب

    در حال حاضر جریا­ن­های فلسفه غرب، عمدتاً تقدم معرفت­ شناسی بر هستی­ شناسی است، اما در فلسفه اسلامی این‌گونه نیست و مباحث معرفت­ شناسی، ذیل مباحث هستی­ شناسی می­ آید.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۳:۰۰

    جستاری در «سبک زندگی اسلامی و غربی» منتشر شد

    کتاب «سبک زندگی اسلامی و غربی؛ جستار و گفتار» نوشته مجتبی لطفعلی‌نیا منتشر شد. این کتاب جستار و گفتاری در مقایسه دو شیوه زندگی غربی و اسلامی است.

  • ذاکرصالحی ۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۱:۵۱

    غلامرضا ذاکرصالحی در گفتگو با فرهنگ امروز؛

    جایگاه میان‌رشته‌ای‌ها در نظام آموزش عالی ایران

    به نظر من، دیالکتیک دائم بین خاص‌گرایی و عام‌گرایی وجود داشته است و الآن به دلیل نیازهای اجتماعی، این دیالکتیک تشدید شده است. علم نمی‌تواند در حصار بسته‌ای بماند، باید حرکت کند و تبدیل به یک جریان اجتماعی شود، باید رفاه ایجاد کند، سرایت کند، اشاعه پیدا کند، در این اشاعه نیز خود‌به‌خود حصّه‌هایی از سایر رشته‌های علمی را در خودش هضم و جذب می‌کند و این روند گریزناپذیر است.

  • کریم مجتهدی ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۰۹:۱۹

    «کریم مجتهدی» در نوزدهمین همایش بزرگداشت حکیم صدرا (۴)؛

    تاثیر Schola دوره شارلمانی در غرب عصر جدید

    ریشه‎های شناخت طبیعت در غرب عصر جدید از کجاست؟ ریشه‎ی پیشرفت‎های بسیارِ عصر حاضر از کجا نشئت گرفته است؟ ریشه‎ی غرب‎شناسی در واقع از کجاست؟ آنچه که امروزه به‌عنوان غرب از آن یاد می‎شود، چهره‎ی اصلی آن از چه زمانی بوده است؟ تمام این سوالات جوابی مقتضی می‎طلبد که به شناخت ما از غرب کمک بسیاری خواهد نمود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۱:۲۰

    نگرانی بی‌نظیر بوتو از افراط گرایی را در «آشتی: اسلام، دموکراسی و غرب» بخوانید

    کتاب «آشتی: اسلام، دموکراسی و غرب» نوشته بی‌نظیر بوتو با ترجمه علیرضا عیّاری منتشر شد. به اعتقاد این بانوی شرقی مبارزه بین دموکراسی و دیکتاتوری از سویی و افراط‌گرایی و میانه‌روی از سویی دیگر از مهم‌ترین چالش‌های فراروی هزاره سوم هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۱:۳۰

    تاریخ موسیقی غرب در ۳۰۰ صفحه

    «تاریخ موسیقی غرب» عنوان کتابی نوشته پرفسور هیو میلر و دِیل کاکرِل است که با تاکید بر طبقه بندی و ارائه اطلاعات ضرروری تاریخی و حذف اطلاعات غیر ضروری نوشته شده است. این کتاب عمدتا به توصیف ویژگی‌های فرم و سبک انواع موسیقی در ملیّت‌ها و مکاتب مختلف و معرفی برجسته‌ترین آهنگ‌سازان و نوازندگان غرب می‌پردازد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۷:۴۰

    کارگاه «تحلیل شیعه شناسی غرب» برگزار می‌شود

    کارگاه تحلیل شیعه شناسی غرب (دربارة اصول عقاید شیعه دوازده امامی) به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۲۵

    زائری: در مواجهه با جایزه‌های جهانی منفعل و مرعوب نباشیم

    محمدرضا زائری با اشاره به این نکته که راه‌اندازی یک جایزه‌ای ادبی جهانی در حد نوبل، پیشنهاد نویسنده‌ای فلسطینی بود گفت: به جای این‌که کشورهای اسلامی منفعل و مرعوب باشند باید نسبت به جریان‌هایی که از سمت کشورهای غربی برای ما تبلیغ می‌شود، بتوانند به داشته‌ها و سرمایه‌های خودشان تکیه کنند. تأسیس جایزه‌ای مانند نوبل در جهان اسلام باعث تشویق نویسندگان می‌شود و در جهان اسلام و فراتر از آن جریان‌سازی خواهد کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۴:۴۰

    تولید مجموعه‌های غرب‌شناسی‌، آمریکاشناسی و هالیوود‌شناسی در انتشارات سروش

    مدیر انتشارات سروش از تولید مجموعه‌هایی با موضوعات غرب‌شناسی‌، آمریکاشناسی، هالیوود‌شناسی و علم‌شناسی در این انتشارات خبر داد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۰

    امروز؛ رونمایی از مجموعه ۶ جلدی «دوره‌های غرب‌شناسی» شهریار زرشناس

    ۶ جلد از مجموعه کتب «صدایی دیگر» منتشرشده توسط انتشارات خبرگزاری تسنیم رونمایی می‌شود. این مجموعه به طبع آثار جدید شهریار زرشناس اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۴۰

    سیر علوم انسانی در غرب

    در دورۀ رنسانس و پس از رنسانس علوم طبیعی و بعد از آن علوم انسانی به صورت مستقل از متافیزیک به روند خود ادامه دادند نوشتار پیش رو خلاصه‌ای از جزوۀ «علوم انسانی غربی» که درسگفتارى از اصغر واعظی است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۲۰

    بهترین راه مواجهه با غرب چیست؟

    منظور از برخورد گزینشی این است که این ابزار اگرچه در مقام نظر بد است و جهت‌دار است، اما برای سازوکار ادارۀ جامعه لازم است و آن را قبول می ­کنم.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۴۰

    تروریسم از کجا شروع شد؟

    فرج الله علی قنبری، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: نویسندگان و مستشرقان از به کار بردن اسلام سیاسی انگیزه‌های خاصی را دنبال می‌کنند و یکی از مشکلاتی که در این باره وجود داشته این بوده که نویسندگان تعریف دقیقی از اسلام سیاسی ارائه نکردند و حتی گاهی یک نویسنده در یک کتابش از چند واژه مختلف برای اسلام سیاسی استفاده کرده است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۲:۳۰

    محمد رجبی عنوان کرد: تبیین دوره‌های گوناگون تحولات غرب و جهان اسلام

    محمد رجبی در این گفتار با تحلیل عوامل مکانیستی (خارجی) و دینامیستی (داخلی) هر واقعه به تبیین تحولات فکری غرب و ایران می پردازد.

  • مصرف ۱۳۹۳-۱۱-۲۶ ۱۰:۴۲

    مروری تاریخی بر شکل‌گیری نظام جدید مصرف؛

    منشأ مصرف‌کنندگان مدرن

    مصرف مدرن جهت‌گیری دوباره‌ای از تلاش ما را برای راحتی و خوشی درگیر می‌کند. به جای راحتی ساده‌ی فیزیکی، ما در پی «راحتی اجتماعی» هستیم که منافعی درخور توجهی فراهم کنیم تا حیثیت و آبروی ما را تایید کند، تا پایگاه اجتماعی بالاتری به ما عطا کند و سلیقه‌ی ما را بهبود ببخشد. به جای لذت فیزیکی، انرژی‎مان را به سوی لذت ذهنی (که به مرور محو می‌شود) منحرف می‌کنیم که مُد، تازگی و حتی جستجوی منابع جدید انگیزش از خصوصیات ویژه‌ی آن است

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۰

    برپایی مسابقه کاریکاتور برای آزمایش سطح تحمل سیاستمداران غرب

    در نشست خبری مسابقه کاریکاتور هولوکاست، حجت الاسلام زائری تأکید کرد که این مسابقه به طرح سوالی در زمینه هولوکاست می پردازد و نوعی سنجش تحمل غرب در حد و مرز آزادی بیان است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۰۹:۰۵

    استاد مطالعات اسلامی دانشگاه کارلتون: مطالعات قرآن در دانشگاه های غربی مبتنی بر فرم و معناگریز است

    پژوهشگران در دانشگاه‌های غرب از جمله آمریکا فقط به فرم و شکل قرآن می‌پردازند و در هیچ سطحی به معنا پرداخته نمی‌شود و معنا را مورد توجه قرار نمی‌دهند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۰۶ ۱۱:۳۰

    «سنت روشنفکری در غرب؛ از لئونارد تا هگل» به چاپ چهارم رسید

    کتاب «سنت روشنفکری در غرب؛ از لئونارد تا هگل» نوشته جیکوب برونوفسکی و بروس مزلیش با ترجمه لی‌لا سازگار به چاپ چهارم رسید. نویسندگان در این کتاب به روشنفکران و جریان‌های روشنفکری در غرب و چگونگی نهادینه شدن کار فکری روشنفکران در جوامع پرداخته است.