مصاحبه

کل اخبار:395

  • ۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۰:۴۵

    سقراط خراسـان/ زندگی و آثار استاد محمد تقی شريعتی در گفت‌وگو با محمد مهدی جعفری

    محمد تقي شريعتي، بنيانگذار كانون نشر حقايق آنقدر فعاليت مذهبي و فكري داشته است كه نامش بيشتر از اينها بر سر زبان‌ها باشد. اما از خلاف‌آمد عادت اين‌بار نام پدر زير سايه گسترده نام پسر قرار گرفته است. محمد تقي شريعتي از جمله افرادي بود كه با رويكرد نوگرايانه و اصلاح‌طلبانه به دين، فعاليت خود را آغاز كرد و تاثيرات زيادي در اين زمينه برجاي گذاشت.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۰:۲۴

    اعتماد به نفس ندارم/ گفت‌وگو با ماريو بارگاس يوسا

    شجاعت، برتري موجودات فاني، چيزي است كه مي‌توان وجه بارز برنده جايزه نوبل ادبيات ماريو بارگاس يوسا دانست. نويسنده‌اي با روحيه‌اي متمايز كه نسبت به هر فعاليتي از خودگذشتگي دارد. با داشتن هدف زندگي منضبط؛ همان‌گونه كه ضرورت زندگي ادبيات است، زماني كه شرايط ايجاب كند دست به عمل بزند از هيچ چيز اجتناب نمي‌كند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۲:۴۰

    «گذار روزگار» به روایت «رومن گاری»

    کتاب «گذار روزگار» که مصاحبه ای با «رومن گاری» نویسنده ی مشهور فرانسوی است با ترجمه ی «سمیه نوروزی» از سوی نشر ماهی منتشر شد.

  • آگامبن ۱۳۹۵/۰۱/۱۸

    گفتگو با جورجیو آگامبن درباره کتاب «وضعیت استثنایی»؛

    من مورخ نیستم

    وضعیت استثنایی به مجموعه ای از مقالات و جستارهای تبارشناختی تعلق دارد که پس از هوموساکر نوشته شدند و مجموعه ای چهارگانه را شکل می دهد. کتاب با دو موضوع سروکار دارد. موضوع نخست، مسئله ای تاریخی است: وضعیت استثنایی یا وضعیت اضطراری تبدیل به پارادایم حکومت امروزی شده است. موضوع دوم درباره سرشتی فلسفی است که با رابطه عجیب قانون و بی قانونی، قانون و بی هنجاری سروکار دارد. وضعیت استثنایی رابطه ای پنهان اما بنیادی را میان قانون و غیاب قانون برقرار می کند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۷ ۱۷:۰۰

    تقویم آزمون کتبی و مصاحبه دکتری دانشگاه شهیدبهشتی

    دانشگاه شهید بهشتی برای سال تحصیلی۹۶ - ۱۳۹۵ در مقطع دکتری دانشجو پذیرش می کند

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۰

    انتشار یک مصاحبه جعلی داد جرج کلونی را درآورد/ پاسخ مجله

    جرج کلونی می‌گوید مصاحبه اختصاصی که مجله «هِلو!» از او منتشر کرده کاملا جعلی است.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۳:۴۵

    مایکل آلن گلسپی: نوع نگاه به کارکرد علوم انسانی فرهنگ را توسعه می دهد

    تحقیقات علوم انسانی بی ارتباط با گذشته نیست. کاری که علوم انسانی انجام می دهد ارتباط دادن گذشته به زمان آینده از رهگذر حال است.این نگاه باعث توسعه و پیشرفت فرهنگ می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۱۰:۰۲

    وابسته به امريكا؛‌مستقل از شاه/ بررسي دوره‌ نخست‌وزيری حسنعلی منصور در گفت‌وگو با سعيد ليلاز

    شاه تا پايان عمر براي كارشناسان سازمان برنامه و بودجه عنوان عجيب و غريب «جوجه كمونيست‌هاي فكلي يا ماركسيست‌هاي امريكايي» را به كار مي‌برد، بنابراين آنها عليه دولت توطئه مي‌كنند. به همين دليل شاه در طول زندگي خود هيچگاه به سازمان برنامه اعتماد نكرد و حتي در سال ١٣٥٥ عملا سازمان برنامه را منحل كرد، گرچه با موج انقلاب اين انحلال شكل رسمي به خود نگرفت اما در عمل اين اتفاق افتاد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۳:۰۰

    مدارا ميراث پدر در عصر ما/ مشی سياسی آيت‌الله طالقانی در گفت‌وگو با عليرضا ملايی توانی

    به اعتقاد من محور و كانون اصلي انديشه سياسي مرحوم طالقاني استبدادستيزي يعني مخالفت با تمركز قدرت است. ايشان بعدا هم با آثاري كه نوشت نشان داد كه او با تمركز ثروت هم مخالف است. او بر اين نكته در كتاب اقتصاد اسلامي كه اواخر عمر نگاشت، تاكيد كرد. اگر در انديشه‌هاي مرحوم طالقاني تامل كنيم، مي‌بينيم كه او با هرگونه تمركز قدرت مخالفت داشته است..

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۰۹:۴۵

    حاجیانی: دوران پژوهش‌های مقطعی و تك‌نگاری به پايان رسيده است

    امروزه، تحقيقات انفعالي و در مقابل مسائل موجود با تاخير زياد واكنش نشان مي‌دهند، به عنوان مثال مساله آب و بحران كم آبي كه مطرح مي‌شود بعد از اينكه موضوع در افكار عمومي و روشنفكران غير دانشگاهي بررسي شد اصحاب علوم اجتماعي به فكر مي‌افتند كه به مساله آب هم بپردازند، جان مطلب اين است كه پژوهش‌ها در علوم اجتماعي واكنش مناسبي نسبت به مسائل ندارند، حتي برخي تاخيرها به يك دهه برمي‌گردد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۶:۳۰

    آزمون عملی و مصاحبه فرهنگی رشته موسیقی برگزار می شود

    آزمون عملی و مصاحبه فرهنگی رشته موسیقی دوره کارشناسی پیوسته بدون آزمون در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۱۱ و ۱۲ اسفند برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۰

    سینما، ‌زیر سایه سیاست‌مداری

    شهرام مکری فیلم‌ساز جوانی است که از اقبال کنونی سینما به جوان‌ها استقبال می‌کند و درعین‌حال معتقد است این جوانگرایی نباید موجب بی‌تفاوتی نسبت به بزرگانی که تاریخ سینمای ما را ساخته‌اند، شود. با او که این روزها در مرحله پیش‌تولید تازه‌ترین فیلم خود است در گپ‌وگفتی کوتاه، حضور جوان‌ها در عرصه فیلم‌سازی را بررسی کرده‌ایم.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۱

    تغییر سهم مصاحبه و نمره کتبی آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد

    معاون آموزشی دانشگاه آزاد با اشاره به بازنگری آیین نامه آزمون جامع دکتری تخصصی این دانشگاه گفت: در این آیین نامه میزان تاثیر آزمون کتبی و مصاحبه تغییر خواهد کرد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۱:۴۵

    انگار من هميشه جزيی از يك بلا و مصيبت هستم/ مصاحبه ای از لئوناردو دی كاپريو

    به تازگي «رابرت كپس»، خبرنگار امريكايي ماهنامه «وايرد» با بازيگر فيلم بازگشته از گور به مصاحبه نشست تا از او درباره تاب آوردن، تجربيات شخصي‌اش در رويارويي با مرگ و احتمالا مهم‌ترين درون‌مايه داستان يعني بقا، سوالاتي بپرسد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۱:۲۷

    سينما، فراموشی واقعيت است/ گفت‌وگوی روزنامه «لوموند» با ژان-لوك گدار

    آنچه مي‌خوانيد، مصاحبه روزنامه فرانسوي‌زبان «لوموند» است با اين سينماگر پيشكسوت «موج نو»، كه آيين فروتن، خلاصه‌اي از آن را به بهانه نمايش فيلم‌هاي او ترجمه كرده است.

  • کودتا ۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۰:۱۵

    نگاهی به کتاب «سید ضیاء: عامل کودتا»؛

    سایۀ کودتا بر سر سید ضیاء

    مصاحبه‌های صدرالدین الهی با سید ضیاءالدین طباطبایی، اگرچه به‌قصد تاریخ شفاهی و به‌شیوۀ این‌گونه مصاحبه‌ها انجام و تنظیم نشده‌اند، اما مصاحبه‌هایی مفید و درخور هستند.مصاحبه‌هایی که هرچند به‌شیوۀ ژورنالیستی بوده و اکثراً بدون دستگاه ضبط‌صوت انجام شده‌اند، اما تصویری از فضای مصاحبه و شخصیت مصاحبه‌شونده ارائه می‌شود که برای مخاطبان مفید است. همچنین در این مصاحبه‌ها، کمتر از مصاحبه‌شونده تحلیل وقایع خواسته شده است و مصاحبه‌ها بیشتر حول وقایع تاریخی می‌چرخد که راوی در آن‌ها حضور داشته است.

  • پاموک ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

    مصاحبه با اورهان پاموک در خصوص رمان «بیگانگی در ذهن من»؛

    یک ذهن عجیب

    ترکیب، یک امر واقعی است، تقریباً مانند غریزه‌ای حیوانی. می‌خواهم بدانم آیا قابل خوانش است؟ آیا جالب است؟ خواندن و دیدن جهان در ۶۰۰ صفحه از نگاه و طرز تفکر مولوت ممکن است کمی خسته‌کننده باشد؛ می‌خواستم راوی را پاره‌پاره کنم تا صداهايى را وارد متن كنم كه با او مخالفت كنند، تا نقطه‌نظر او و نقطه‌نظر صداى نويساى شخص ثالث را به چالش بكشم و این کار را انجام دادم.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۰:۰۰

    درصد آزمون‌کتبی‌ و مصاحبه دکتری تعیین شد/اختلاف نظر پابرجاست

    معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم اعلام کرد: دوماده طرح سنجش وپذیرش دانشجو توسط کمیسیون آموزش بازنگری شده و برای طرح در جلسه علنی مجلس ارسال شد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۱۵

    تازه اولِ یک کوره‌راه هستیم/ گفت‌وگو با عبدالحسین آذرنگ درباره کتاب «تاریخ ترجمه در ایران»

    از جامعۀ بسته، استبدادزده، گرفتار خفقان نمی‌توان توقع داشت که وقتی وارد دوره‌ای از تحول و انتقال می‌شود، برود سراغ هنرهایی که تنها به ارزش‌های هنری آنها توجه کند. نمایشنامه‌هایی که در آن زمان به اجرا در می‌آمد، مخاطبانشان در وهلۀ نخست خواص بودند، نه عامۀ مردم

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۷:۳۰

    تئاتر معاصر ما همیشه مدیون مترجم‌ها بوده است

    جواد عاطفه مترجم آثار نمایشی معتقد است سازمان‌های متولی به عنوان یک جایگاه کلان و تصمیم‌گیرنده، آن‌ طور که باید به حق‌وحقوق مؤلف و مترجم احترام نمی‌گذارند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۳:۴۵

    نظر ابراهیم گلستان درباره اصغر فرهادی / گفت‌وگوهای شخصیت جنجالی مطبوعات ایران در قالب یک کتاب

    گفت و گوهای حسن فیاد با ابراهیم گلستان در نشر ثالث منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۲:۰۰

    كيارستمی: درها گذشته را احضار می‌کنند

    برای مردمان هم‌نسل من، ایده در‌هایی از این دست یک تجربه مشترک است. شاید برای مردمان نسل شما کنجکاوی آن وجود دارد که در پشت این در‌ها چه خبر است و برای نسل‌های جوان‌تر و کودکانی که اکنون متولد می‌شوند، یک معما و راز است که اساسا ما چطور و چگونه با چنین در‌هایی زندگی می‌کردیم.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۱ ۱۸:۱۰

    عقب ماندگی؛ مفهومی استعماری/روشنفکران دلایل شکست خودرا تحلیل کنند

    استاد انسان شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه مفهوم عقب افتادگی، مفهومی استعماری است، گفت: روشنفکران به جای آنکه به دیگران درس تمدن و فلسفه و تاریخ بدهند، بهتر است دلایل شکست تاریخی خود را تحلیل کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۱۴:۱۹

    گفت‌وگو با عباس بهارلو؛ جعفرِ «دختر لر»، اولین «مرد اول» سینمای ایران

    با مرگ سینمای صامت، سینمای ایران برای یک دوره ١١ ساله دچار فترت شد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۲:۱۵

    سیمای زنی در میان جمع

    در این کتاب خواننده با چند گفت‌وگو پیرامون تجربه‌های گوناگون زندگی نظری و عملی آرنت از رویکرد او در تفسیر سیاست و انقلاب یا جایگاه و نقش «آیشمن» در قربانی‌کردن یهودیان نکاتی جدید می‌شنود و با برداشتی از آرنت به مثابه متفکر «آغازها» مواجه می‌شود.

  • شایگان ۱۳۹۴/۰۸/۲۵

    گفت‌وگو با داریوش شایگان درباره کتاب «جنون هشیاری»؛

    تعطیلات در تاریخ

    اگر بخواهیم مدرنیته را از دیدگاه هنری مطرح کنیم، بودلر نقش اساسی دارد و گریزی از مواجهه با او نداریم. بودلر، هم در شعرها و هم در نقدهای هنری‌اش بسیار نوآور بوده است. پیش از بودلر هم کلمه مدرنیته در متن‌هایی آمده بود، شاتوبریان و مادام دواستال هم آن را به‌کار برده‌اند اما در معنای منفی. بودلر نخستین کسی است که به این کلمه اعتبار جدید می‌دهد. و بسیار زیبا می‌گوید که نیمی از اثر مدرن مُد است، گذراست و به‌محض آنکه پدید می‌آید، ناپدید می‌شود و نیمی دیگرش ابدی است و پایدار.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۳ ۱۲:۴۵

    «کشتن گربه بابا فونتن» همان «مصاحبه» است/ به سالن دولتی نرفتم

    کارگردان «کشتن گربه بابا فونتن یا دیگه منو صدا نزن مادر!» با اشاره به اینکه این نمایش تلفیق دو اپیزود نمایشنامه «مصاحبه» است، عنوان کرد ترجیح می دهد در سالن خصوصی اثرش را به صحنه ببرد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۹:۵۰

    می کوشم در کارگردانی چیزی به متن اضافه کنم

    نشست بررسی تئاتر «حلقه» با حضور حمید ابراهیمی نویسنده و کارگردان و عمار تفتی بازیگر این اثر نمایشی برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۵:۰۰

    رمان‌ ایرانی امروز مصداق «تهی‌شدگی ادبیات» شده است

    پاینده، منتقد ادبی می‌گوید:‌ بارت در مقاله «ادبیات تهی‌شدگی» استدلال می‌کند که ادبیات داستانی آمریکا در دهه‌ ۱۹۵۰ تهی شده و به جایی رسیده که نویسندگان صرفاً در پی بازی با تکنیک هستند.‌ رمان‌های معاصر ما نیز مصداقی از تهی‌شدگی به مفهوم بارتی آن هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۵:۲۰

    نقطه تلاقی نمایش‌های شرق و غرب / نشست با عوامل نمایش ˝مجلس انتقام‌جویی هملت˝

    حسین جمالی می‌گوید نوع جدیدی از روایت‌گری شرقی که به جنس بازی بازیگران و نحوه کار آنها ارتباط پیدا می‌کند را در نمایش ˝مجلس انتقام جویی هملت˝ اتود زدیم و کار ترکیبی بین ادبیات و شیوه روایی ایجاد کرده است.