آموزش عالی

کل اخبار:303

  • فیاض ۱۳۹۳/۰۳/۲۰

    ابراهیم فیاض در گفت‎وگو با «فرهنگ امروز»؛

    غلبۀ ساختار علوم فنی بر علوم انسانی

    حاکم شدن ساختار سکولاریزه‎ی علوم فنی بر علوم انسانی و تحمیل شاخصه‎‎های آن بر این حوزه، چرخه‎ی علمی را در کشور نابود کرده است؛ چرخه‎ی علمی که باید بین تئوری و واقعیت در حرکت باشد. با این ساختار، دانشگاه‎ها به شدت با واقعیت اجتماعی و جامعه فاصله گرفته‎اند و در دنیای خود، و در اوج انتزاع در حال حرکت هستند.

  • دانشگاه پولی ۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۰:۵۱

    پيامدهای تجاری‎شدن فزاينده آموزش عالی در ايران؛

    دانشگاه به مثابه بازار

    چون دانشگاه به نحو روزافزون مايل است آموزش را به مردم بفروشد و از اين راه کسب درآمد هنگفت کند، لذا به تدريج فشاری به وجود آمده است تا موانع ورود به دانشگاه برای همگان از ميان برداشته شود و هر کسی بتواند خريدار کالای دانشگاه شود. لذا همان طور که گفته شد، کسانی به کلاس‌های مقاطع مختلف دانشگاهی وارد می‌شوند که حداقل صلاحيت برای نشستن روی صندلی‌های دانشگاه را ندارند.

  • دکتری ۱۳۹۳-۰۳-۰۴ ۱۰:۵۵

    از دکترای بورسیه تا بورسیۀ دکترا؛

    معضلی که رفته رفته رنگ فاجعه به خود می‌گیرد

    برای نمونه فردی می‌توانست در یک دانشگاه نه‌چندان قوی در ارمنستان تقاضای ادامه تحصیل کرده و یک گواهی از آن دانشگاه مبنی بر موافقت اولیه برای پذیرش در مقطع دکترا به وزارت علوم ارائه دهد، سپس با استفاده از کانال‌های مختلف این بورس خارج را تبدیل به داخل کرده و ناگهان سر از معتبرترین دانشگاه کشور (دانشگاه تهران) دربیاورد.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۳:۳۳

    تازه‎ترین تصمیم برای تبلیغات کنکوری موسسات آموزش عالی

    رئیس مرکز آموزشهای عالی آزاد و آموزش عالی خاص دانشگاه علمی کاربردی از تازه ترین تصمیمات برای تبلیغات موسسات آموزش عالی برای رتبه برترهای کنکور خبرداد.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۱۶ ۲۰:۵۲

    ساماندهی اختيارات و مسئوليت‎های هيئت‎های امنای موسسات آموزش عالی

    کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور امروز با موضوع ساماندهی اختیارات و مسئولیت‎های هیأت‎های امنای موسسات آموزش عالی، برگزار شد.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۱۴:۵۱

    ابلاغ آیین‎نامه استعدادهای درخشان تا نیمه اردیبهشت ماه

    مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی اعلام کرد که آیین نامه استعدادهای درخشان تا نیمه اردیبهشت ماه تایید و امضا می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۱:۳۷

    شرایط و ضوابط بورس خارج اعلام شد

    همزمان با انتشار دفترچه آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 93 شرايط و ضوابط اعطای بورس تحصيلی دوره دكتری تخصصی خارج از كشور، برای تأمين هيأت علمی و متخصصان مورد نياز مراكز آموزش عالی و پژوهشی و ساير دستگاه‎های اجرايی كشور در سال 1393 هم اعلام شد.

  • پیران ۱۳۹۳-۰۲-۰۱ ۱۱:۱۴

    پرویز پیران/ به بهانه اعلام نتایح آزمون دکتری نیمه متمرکز 1393؛

    شرط بلاغ، پند یا ملال: مسأله‌ای به نام مدرک دکتری

    مسئولان و مدیران جوامع پیشرفته، نیک آگاه‌اند که انباشتن دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از اعضای هیات علمی و دانشجويان ناتوان، فاقد ویژگی‌های لازم و خدای ناکرده جوفروشان گندم نما، به معنای تحویل گرفتن مدیران ناتوان و خدای ناکرده رانت‌خوار و فاسد فردا ست.

  • نعمت فاضلی ۱۳۹۳-۰۲-۰۱ ۰۸:۴۷

    گفتاری از نعمت‎اله فاضلی؛

    تکثیر مکانیکی دانش در عصر تکنولوژی

    یکی از ساختارهای مهمی که در دانشگاه‌های ما شکل گرفته و مانع خودشکوفایی و مشارکت عاملین در فرایندهای یادگیری و یاددهی می‌شود نظام ارزشیابی دانشگاه است؛ نظام کمیت‌گرایی که بر اساس اندازه‌گیری‌های کمی استاندارد شده، توانایی‌ها و استعدادهای کیفی دانشجویان را می‌سنجد.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۰

    کارگاه تخصصی «آسیب‎شناسی آموزش صرف و نحو در نظام آموزش عالی» برگزار می‎شود

    کارگاه تخصصی «آسیب‎شناسی آموزش صرف و نحو در نظام آموزش عالی» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۵:۴۸

    نخستین همایش آموزش‎های عالی کوتاه مدت و آزاد برگزار می‌شود

    رئیس مرکز آموزش‎های عالی آزاد و عالی خاص دانشگاه جامع علمی کاربردی از برگزاری نخستین همایش آموزشهای عالی آزاد و عالی کوتاه مدت در خردادماه امسال، خبر داد.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۹:۰۰

    نظر یک عضو هیات علمی درباره ادغام مراکز آموزش عالی کوچک در سطح کشور

    عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره ادغام مراکز آموزش عالی کوچک در سطح کشور گفت: اگر ادغام این مراکز منجر به تبدیل کمیت به کیفیت شود، می‌تواند نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد، زیرا با انجام این کار می‌توان امکانات بسیاری را به دانشگاه مرکز آورد.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۱۰:۰۴

    موافقت مجلس با تصویب یک فوریت طرح سنجش و پذیرش در تحصیلات تکمیلی

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‎های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‎ها و مراکز آموزش عالی کشور موافقت کردند.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۱۵:۴۸

    فرهنگ‌سازی حضور بخش خصوصی در حوزه آموزش عالی ضروری است

    رئیس پژوهشگاه شاخص‌پژوه اصفهان گفت: فرهنگ‌سازی حضور بخش خصوصی در حوزه آموزش عالی ضروری است.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۰۹ ۰۹:۴۱

    3 سئوال مهم خبرنگاران آموزش عالی بی‎‎پاسخ ماند

    خبرنگاران آموزش عالی در طول سال، سوالات متعددی از مسئولان می‎پرسند اما گاه برخی از این سوالات و پیگیری‎ها تا پایان سال روی زمین و بی‎پاسخ می‎ماند.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۱۰:۴۵

    پاییز ۹۲؛ تحویل کلید آموزش عالی به فرجی‌دانا و میرزاده

    فرجی دانا و میرزاده، پاییز سال ۹۲ با حکم رسمی به مسند نخست وزارت علوم و دانشگاه آزاد نشستند و طیبی نیز حکم ریاست جهاد دانشگاهی را دریافت کرد.

  • امیرعبدالرضا سپنجی ۱۳۹۲/۱۲/۲۱

    دانشگاهیان از آزمون دکتری می‌گویند(5)/ عبدالرضا سپنجی؛

    مرگ کیفیت در نظام آموزش عالی

    در طبقه‎بندی بلوم برای ارزیابی‎های آموزشی که دارای ۶ سطح است، توانمندی درک عمیق، استنباط و تجزیه و تحلیل در بالاترین رده‎هاست که روش ارزیابی آن‎ها قطعاً آزمون‎های چندگزینه‎ای و به‌اصطلاح تستی نیست، حتی بهترین طراحان آزمون‎های چندگزینه‎ای نیز که پرسش‎های چنین آزمون‎هایی را طرح می‎کنند، اگر بتوانند و بخواهند پرسش‎هایی تحلیلی طراحی کنند، بسیار دشوار و زمان‌بر خواهد بود و به بیراهه رفتن است.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۲۰ ۱۵:۴۱

    مدارک دانش آموختگان دانشگاه ایرانیان به تأیید وزارت علوم نمی‎رسد

    مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: در صورتی که دانشگاه ایرانیان دوره‎های خود را بدون اخذ مجوز از شورای گسترش اجرا کند اگر این دانشگاه دانش آموخته‎ای هم داشته باشد مدارک آنان به تایید وزارت علوم نمی‎رسد.

  • مهدی گلشنی ۱۳۹۲/۱۲/۱۹

    دانشگاهیان از آزمون دکتری می‌گویند(3)/ مهدی گلشنی؛

    نیازی به این همه دکتر نیست

    واقعاً نیازی به این حجم دانشجو در مقطع دکتری نداریم، کشور در سطح بالا نیازمند افراد با کیفیت است. امیدوارم از این وضعیت که در ۳ سال گذشته در مورد دانشجوی دکتری حاکم بود، بیرون بیاییم و روی کیفیت کنترل اعمال شود و شاخص‌‎های استانداردی برای آن در نظر بگیریم.

  • ناصر فکوهی ۱۳۹۲/۱۲/۱۹

    دانشگاهیان از آزمون دکتری می‌گویند(2)/ ناصر فکوهی؛

    میخ‌هایی بر تابوت «تحصیلات تکمیلی»

    اگر بخواهم تنها یک واژه برای تشریح این وضعیت بگویم، خواهم گفت: فاجعه! فاجعه چه برای کسانی که هم‌اکنون در کالبد نظام آموزش عالی ما حضور دارند و چه کسانی که در آینده به آن وارد می‌شوند.با نگاهی به سؤالات و نحوه‌ی برگزاری کنکور درمی‎یابیم که ما هنوز تفاوت رسیدن به درجه‌ی «دکترا» و مثلاً ورود به دبستان و دبیرستان را تشخیص نمی‌دهیم.

  • محمدامین قانعی‌راد ۱۳۹۲/۱۲/۱۹

    دانشگاهیان از آزمون دکتری می‌گویند(1)/ محمد امین قانعی‌راد؛

    بازاری شدن آموزش عالی

    آموزش عالی در حال بازاری شدن است و با شاخص بازاری و مالی به آن پرداخته می‎شود. برخی از دانشگاه‎ها کمبودهای بودجه‌ی خود را با گرفتن دانشجوی دکتری به‌صورت بدون کنکور و آزمون جبران می‎کنند، همچنین از طریق قراردادهایی که برخی از سازمان‎ها با دانشگاه‎ها دارند یا خود هزینه را متحمل می‎شوند و یا به طرق دیگر و به نحوه و شیوه‎هایی پذیرش می‎گیرند.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۷ ۰۸:۲۶

    تشریح برنامه‎های آموزش عالی از سوی وزیر علوم

    پیگیری تک جنسیتی شدن دانشگاه‌ها، سیاسی نشدن جو دانشگاه‎ها ، بومی شدن پذیرش دانشجویان به ویژه دختران ، عدم توجه به دین در دانشگاه‎های غرب ، آمار فارغ التحصیلان بیکار از جمله مباحثی بود که در دیدار وزیر علوم با مراجع تقلید در روز گذشته مطرح شد.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۱۲:۴۳

    آموزش عالی در هفته گذشته

    ادامه بحران اوکراین و پیگیری وضعیت دانشجویان ایرانی، آمدن فیس بوک به دانشگاه، فوت یک دانشجو در آستانه سال نو، حرف‎های یک دانشگاه تهرانی از دانشگاه تهران و چند خبر دیگر از مهم‎ترین اخبار و حاشیه های آموزش عالی در هفته جاری به شمار می‎آیند.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۵:۵۶

    تغییر روند دریافت شهریه موسسات غیرانتفاعی از سال آینده

    مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی با اشاره به تغییر روند دریافت شهریه موسسات غیرانتفاعی از سال آینده، گفت: رده‌بندی موسسات غیر انتفاعی براساس شاخص‌های کیفی آموزش انجام می‌شود و تعیین شهریه نیز در سال آینده بر همین اساس است.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۰۸:۰۶

    سوءاستفاده برخی مجریان آموزش‎های عالی آزاد از نام دانشگاه‎ها

    رئیس مرکز آموزش‎های عالی آزاد و آموزش‎های خاص دانشگاه علمی کاربردی نسبت به سوء‎استفاده برخی مجریان آموزش‎های آزاد از نام دانشگاه‎ها، هشدار داد.

  • احمد گل محمدی ۱۳۹۲/۱۲/۱۰

    دکتر احمد گل‎محمدی در گفت‎وگو با فرهنگ امروز:

    علوم انسانی اسیر شبه‌­علم و علم­‌نما شده است

    شبه‌­علم و علم‌­نما وانمود می‌­کنند که علم هستند؛ ولی حداقل معیارهای علم که روشمندی باشد را دارا نیستند. البته شبه‌­علم و علم­‌نما معمولاً لزوم پایبندی روش‌­شناختی را می‌­پذیرند؛ ولی در عمل دارای آن پایبندی نیستند. در مواردی هم یا روشمندی را به بهانه­‌های مختلف (از جمله غربی، امپریالیستی، استعماری، غیربومی بودن) بی‌­ارزش و اعتبار می­‌دانند و یا از روش‌­شناسی بدیلی سخن می‌­گویند که اصول و ویژگی­‌های آن روشن نیست.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۱۳:۳۳

    وزیر علوم: نیازسنجی باید اساس توسعه آموزش عالی باشد

    وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع نمایندگان مردم استان‎های اردبیل، قزوین و زنجان " نیازسنجی" را اساس توسعه آموزش عالی در دولت یازدهم دانست.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۵:۴۶

    نشست نمایندگان 4 استان در مجلس با وزیر علوم برگزار شد

    وزیر علوم در دیدار با نمایندگان استان‎های ایلام، خوزستان، کرمانشاه و لرستان در مجلس شورای اسلامی با آنان پیرامون مسائل آموزش عالی و لزوم توسعه آن بر اساس نگاه آمایش سرزمین، به بحث و تبادل نظر پرداخت و نمایندگان مردم نیز مسائل آموزش عالی حوزه انتخابیه خود را با وزیر و مسئولان وزارت علوم در میان گذاشتند.

  • استاد و دانشجو ۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۱۲:۴۹

    منوچهر محسنی؛

    مسئلۀ روابط استاد و دانشجو

    به جوانان باید بیاموزند که غرض از تحصیلات عالیه دانشگاهی اخذ مجوزی جهت استخدام با مزایای مادی بیشتر و احیاناً کسب عنوان علمی مقبول اجتماعی نیست، هدف اساسی تعلیمات آکادمیک دادن کلید تحقیق به دست افرادی است که باید بعدها با کیاست و ابتکارات دماغی شخص نوسازی علمی ایران نوین را به عهده گیرند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۲:۳۵

    مصوبات جديد شورای گسترش آموزش عالی اعلام شد

    مصوبات شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم در خصوص ايجاد 2 دانشكده جديد، ارتقای 2 واحد دانشگاه پيام نور و ايجاد 5 رشته دكتری در دانشگاه پيام نور اعلام شد.