داستان

کل اخبار:446

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۷ ۱۶:۳۰

    نگاهی به «زندگی من در خانه‌» نوشته «مارگارت فورستر» به بهانه مرگ نویسنده

    «مارگارت فورستر» با نگاهی به گذشته و یادآوری خاطرات خود در مکان‌های مختلف کتاب «زندگی من در خانه» اعلام کرده بود دیوارها نیز مانند انسان احساس دارند. مجله «تلگراف» به بهانه مرگ وی در اوایل ماه جاری میلادی مطلبی را به آخرین اثر وی اختصاص داده است.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۹:۰۰

    فراخوان جشنواره داستان مینی‌مال و شعر کوتاه

    مسابقات داستان مینی‌مال و شعر کوتاه با موضوع "شناخت" برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۸ ۱۱:۴۵

    داستان نخستین دانشجویان ایرانی‌ سفرکرده به انگلیس از زبان استاد دانشگاه کالیفرنیا

    «نیل گرین» استاد تاریخ اخیراً کتابی نگاشته که در آن به روابط خوب فرهنگی ایران و انگلیس در طول تاریخ پرداخته است. وی در این کتاب توضیح می‌دهد که ایرانیان بسیار در جستجوی علم بودند و مردم دو کشور در رابطه‌ای دو طرفه سبب پیشرفت یکدیگر شدند.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۸:۳۰

    تفکیک جوایز شعر و داستان از کتاب سال؛ راهکار یا اشتباه استراتژیک؟

    جدایی کتاب سال شعر و داستان و قرار گرفتنش در زیرمجموعه جوایز شعر فجر و جلال آل‌احمد از جمله تصمیمات وزارت ارشاد است که به نظر می‌رسد مطالعه و مشورت بیشتری را پیش از اجرایی شدن می‌طلبید.

  • پاموک ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

    مصاحبه با اورهان پاموک در خصوص رمان «بیگانگی در ذهن من»؛

    یک ذهن عجیب

    ترکیب، یک امر واقعی است، تقریباً مانند غریزه‌ای حیوانی. می‌خواهم بدانم آیا قابل خوانش است؟ آیا جالب است؟ خواندن و دیدن جهان در ۶۰۰ صفحه از نگاه و طرز تفکر مولوت ممکن است کمی خسته‌کننده باشد؛ می‌خواستم راوی را پاره‌پاره کنم تا صداهايى را وارد متن كنم كه با او مخالفت كنند، تا نقطه‌نظر او و نقطه‌نظر صداى نويساى شخص ثالث را به چالش بكشم و این کار را انجام دادم.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۱:۴۵

    داستانِ كسی مرا نمی بيند/ نقدی بر «آنها كه به خانه من آمدند» نوشته شمس لنگرودی

    در داستان «آنها كه به خانه من آمدند» با راوي‌اي روبه‌رو هستيم كه اتفاقا همنام نويسنده كتاب است و از قضا و اتفاق روزگار نويسنده كتاب هم فردي است كه ساليان زيادي است او را با شعرهايش مي‌شناسيم. بي‌تابانه در انتظار توام/ غريقي خاموش/ در كولاك زمستان...

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۴:۳۰

    برگزاری کارگاه آموزشی داستان در اواخر دی/ فراخوان شرکت در کلاس‌ها منتشر می‌شود

    دبیر علمی بخش داستان چهاردهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره از برگزاری کارگاه یک روزه با موضوع داستان کوتاه و داستان کوتاه کوتاه در اواخر دی ماه خبرداد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۱:۰۰

    چاپ یک مجموعه داستان جدید از نویسندگان جوان کشور

    مجموعه داستان «الفبایم را جدی بگیر» نوشته پریناز موسوی توسط انتشارات هیلا منتشر و راهی کتابفروشی ها شد

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۰:۴۵

    «داستان‌های سرزمین دوست داشتنی» به چاپ دوم رسید

    مجموعه داستان «داستان‌های سرزمین دوست داشتنی» نوشته ای.ال.داکترو با ترجمه علیرضا کیوانی‌نژاد توسط نشر چشمه به چاپ دوم رسید.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۲:۰۰

    افزایش کارکرد مغز با خواندن داستان/ ترجیح رمان به داستان کوتاه نزد عصب‌شناسان

    عصب‌شناسان به این نتیجه رسیده‌اند که خواندن رمان می‌تواند کارکرد ذهن را در سطوح مختلف افزایش دهد. آزمایش‌های جدیدی بر مبنای تأثیر خواند داستان روی ذهن در دانشگاه «اموری» در ایالت «آتلانتا» صورت گرفته و مقاله‌ای نیز در این زمینه با عنوان «تأثیرات بلندمدت و کوتاه‌مدت رمان بر اتصالات مغز» اخیرا در مجله تخصصی «اتصال‌های مغز» به چاپ رسیده است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۸:۱۵

    «کافه زیر دریا» به چاپ پنجم رسید

    مجموعه داستان «کافه زیر دریا» نوشته استفانو بنّی، نویسنده ایتالیایی با ترجمه رضا قیصریه در انتشارات کتاب خورشید به چاپ پنجم رسید.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۴:۳۰

    ˝می‌زنیم/ می‌خوریم‌˝ به بازار کتاب آمد

    مجموعه داستان ˝می‌زنیم/ می‌خوریم‌˝ نوشته‌ی مجتبی موسوی کیادهی به بازار کتاب آمد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۰۹:۴۵

    شعرهای جوانانی که کاغذ سیگار پیرمردها می‌شود/ نگاهی به «همان داستان همیشگی» اثر «گونچاروف»

    «گونچاروف» در دنیا به دلیل کتاب «ابلوموف» معروف شد اما اولین داستان این نویسنده پس از ترجمه توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. روزنامه گاردین نقد «همان داستان همیشگی» به قلم «نیکولاس لازارد» را به بهانه ترجمه این اثر به زبان انگلیسی منتشر کرده است که در زیر می‌خوانید.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۰:۳۰

    نویسنده «ویتگنشتاین جوان»: فلاسفه با خود حسی آتشین حمل می‌کنند

    «لارس ای‌یر» داستان‌نویس و فیلسوف انگلیسی داستانی به نام «ویتگنشتاین جوان» نوشته که با وجود اشتراکاتش با «ویتگنشتاین»، فیلسوف اتریشی وجه افتراق بسیاری نیز دارد. در این رمان با استاد دانشگاهی آشنا می‌شویم که با چالش‌های طاقت‌فرسای دانشگاه‌های مدرن روبه‌روست.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۰۹:۴۵

    جرج کلونی به «ماموریت آخر» می رود

    شبکه های مختلف سیما در روزهای پایانی هفته جاری فیلم های انیمیشن، سینمایی و تلویزیونی با داستان های متنوعی را برای علاقه‌مندان به تماشای آثار سینمایی و تلویزیونی پخش می کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۰۹:۳۰

    افزایش استفاده از زمان حال در روایت داستان‌‌ها

    «کوین باری» در آخرین رمان خود درباره «جان لنون» از افعالی با زمان حال استفاده کرده است. نویسنده‌های دیگری چون «هیلاری منتل»، «دیوید میچل» نیز برای نزدیکی و صمیمیت با مخاطب از زمان حال ساده استفاده کرده‌اند؛ همین موضوع باعث شده نشریه گاردین سراغ علت این اقدام نویسندگان برود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۳:۰۰

    بازآفرینی زبان/ روایت محمد رحمانیان از حضور امجد در حرفه نشر

    تلاش‌های امجد در زمینه داستان‌نویسی هم قابل‌توجه است. یکی از اولین کارهای منتشرشده او مجموعه‌داستان «خیانت‌شده‌ها» است. حالا در کنار «دفترهای تئاتر» نیلا، مجموعه‌ای هم برای داستان راه‌اندازی شده که مطالب پرباری در قالب آن منتشر کرده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۶:۳۰

    پس‌ماندهای دیکتاتوری/نگاهی به داستان «راه‌های برگشتن به خانه»

    بازتاب واقعیت در کتاب «راه‌های برگشتن به خانه» هنگامی نشان داده می‌شود که با تحقق‌نیافتن آنچه واقعا ممکن بوده، حیات یک دوره از معنا محروم شده است. در اینجا ما با رئالیسم انتقادی مواجه‌ایم. نویسنده روایتگر جامعه بی‌هویت شیلی معاصر است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۶:۰۰

    شکل‌های زندگی: پروست و زمانِ «پیشِ‌رو»/ شیمی احساسات

    زمان موجی بی‌انتها با انشعاباتی متعدد است. همواره نمی‌کشد بلکه گاه منجی می‌شود و گاه حتی اعاده حیثیت می‌کند پروست نمونه‌ای از این انشعابات زمان را این‌بار در نقش اعاده حیثیت‌کننده در رمان خود می‌آورد و آن را در چهره الستیر نشان می‌دهد، او که در گذشته آدمی رذل، هرزه و عیاش بوده است هنگامی که بعد از زمانی نسبتا طولانی راوی وی را می‌بیند و از او می‌پرسد چه کسی است؟ زیرا بعید می‌داند که او همان الستیر فرومایه باشد الستیر در جواب می‌گوید اتفاقا من همان هستم بایستی آن می‌بودم تا این شوم، به‌طوری‌که شما اکنون مرا به‌جا نمی‌آورید.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۱۷:۱۰

    بازگشت فرهنگ به انقلاب تکنولوژی با دستگاه‌های ارائه داستان‌ رایگان

    مقامات شهر «گرینوبل»، مرکز منطقه کوهستانی «آلپ» فرانسه برای ترغیب مردم به خواندن داستان به طور سنتی و دوری از استفاده بیش‌از حد از تلفن‌های هوشمند به نصب و راه‌اندازی دستگاه‌های ارائه رایگان داستان‌های کوتاه چاپی در مکان‌های عمومی اقدام کرده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۶ ۱۱:۰۰

    روانکاو می‌تواند منتقد ادبی باشد/ شباهت «رویا» با داستان کوتاه

    حسین پاینده معتقد است: همه‌ عناصر داستان در رؤیاهای ما وجود دارند، به این ترتیب، روانکاوی که رؤیاهای بیمارانش را تحلیل می‌کند به منتقد ادبی‌ شباهت دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۷:۵۰

    توطئه مقلدان/ ایده‌هایی در باب «هارپاگونیسم»

    «خسیسِ» مولیر و «دن‌ژوانِ» لرد بایرون، دو اسطوره مدرن را می‌توان برای صورت‌بندی وضعیت مستقر ادبیات احضار کرد. اگر نسبت این سوژه‌های انسانی را با ماهیت پول شناسایی کنیم خصیصه‌های دوگانۀ پول پدیدار می‌شوند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۶:۰۰

    داریوش فرهنگ: مطالعه داستان روحیه یك سویه‌نگری را از بین می‌برد

    داریوش فرهنگ، كارگردان، فیلمنامه‌نویس و بازیگر سینما وتلویزیون گفت: مطالعه رمان و داستان روحیه یك سویه نگری در دانش و معرفت را از بین می‌برد. اگر مطالعه رمان را کنار بگذاریم دایره واژگانمان محدود می‌شود.

  • سگ فیلسوف ۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۹:۱۵

    سگ فیلسوف

    رایموند گایتا

    قصد این کتاب به هیچ‌وجه عامه‌فهم کردن فلسفه نیست. آمیختن داستان‌سرایی و فلسفه، بدون آن که داستان را به مثال‌های فلسفی دور و دراز تبدیل کنیم و بدون آنکه از اصول فلسفی به بهای خلق یک داستان خوب تخطی کنیم، از بزرگترین چالش‌های نویسنده بوده است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۱۵

    فرهنگ مردمی (فولکلور) در ایران از ابتدا تا پیش از انقلاب

    بخش آثار مستقل در ادبيات فارسي از روزگار صفويه و حتي قبل از آن ، از دوره مغول ، آثار عبيد زاكاني تا كلثوم ننه آقاي جمال خوانساري هستند كه به نظر می‌رسد آگاهانه نوشته شده‌اند، ولي در واقع به هدف خاصي نوشته شده‌اند. متون روز اخلاقي و حكمت و علوم غريبه و ادبيات صوفي پهنه‌ی گسترده‌اي هستند كه اگر كسي بخواهد در وجه تاريخي و فرهنگي كار كند لازم است بداند که همه به صورت ناآگاهانه نوشته شده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۷:۳۰

    نگاهی به تعیین گسترۀ جهان داستان در شازده احتجاب بهمن فرمان آرا

    نقطۀ آغاز را با واژه‌ها و عبارات مختلفی وصف کرده‌اند: آن را تعیین‌کنندۀ ضرباهنگ و کنش داستان می‌دانند (پرتنی:۷۶)، آن را پیش‌زمینه و یا تشریح‌کنندۀ موقعیت اصلی، محیط و آدم‌های قصه بر می‌شمرند، آن را زمانی جهت تعیین درونمایه و لحن فیلم می‌خوانند

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۱ ۱۷:۱۰

    پرفروش ترین داستان های تابستان ۲۰۱۵

    فصل گذشته بازار کتاب در سال جاری میلادی (۲۰۱۵) به وی‍ژه در حوزه ادبیات داستانی با انتشار اثری از نویسنده مشهور آمریکایی بعد از ۵۵ سال و اثری تازه از نویسنده پرکار انگلیسی بعد از مرگش، فضای مهیجی را تجربه کرد

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۱ ۱۰:۴۰

    انتشار۲اثر داستانی از ادبیات جهان/حضور آقای جودت و پسران در ایران

    دو کتاب «آقای جودت و پسران» و «فرار از اردوگاه ۱۴» نوشته اورهان پاموک و بلین هاردن توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ابوتراب خسروی ۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۰۹:۱۶

    ابوتراب خسروی؛

    دستگاه‌های مجازی زاویه‌ی دید به‌مثابه مولد سویه‌های مختلف زبان

    بعضی از نویسندگان برجسته‌ی داستان‌نویسی با بداعت در نحوه‌ی خیره شدن به وقایع محتمل، زندگی انسان را عینیت می‌بخشند، به‌طوری‌که اغلب سرگشتگی منتج به پرسش از هستی را در شکل وقایع مشروح مکتوب می‌کنند تا پرسش از هستی را که موضوع اندیشه‌شان فرض می‌شود با طیف مخاطبانشان در میان بگذارند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۳:۴۰

    داستان‌هایم حاصل کل‌کل با خودم است/ سه کتاب تازه در راه نشر

    محمد اسماعیل حاجی علیان از تالیف سه اثر داستانی تازه با عنوان «نیست در جهان»، «دختری با روسری سرخ» و « ساعت رنگی» خبر داد که به گفته خودش حاصل کل‌کلی درونی او با خودش است.