علم

کل اخبار:408

  • علم و تکنولوژی ۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۱:۵۹

    صوت/ نسبت علم و تکنولوژی

    علیرضا منصوری

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۲:۲۰

    عرضه صوتی تصویری آثار مجمع عالی حکمت اسلامی

    مجمع عالی حکمت اسلامی آثاری همچون آشنايی با مکتب های عرفانی و شبه عرفانی و جايگاه اعيان ثابته در علم خدا را در قالب صوتی و تصویری عرضه کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۶:۴۰

    بهره‌گیری از ظرفیت موقوفات در حوزه‌های علمی و نخبگانی

    استفاده از ظرفیت موقوفات در حوزه‌های علمی و نخبگانی در جلسه کمیسیون نخبگان و آینده‌نگاری علم و نوآوری بررسی شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۵:۴۰

    بزرگداشت سعدی در ویتنام برگزار شد

    معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی در نشست بزرگداشت مقام سعدی در پایتخت ویتنام، به نگاه انسان‌دوستانه سعدی و اهمیت او به مقوله‌هایی همچون احترام به والدین، شأن و منزلت علم و آموزه‌های اخلاقی پرداخت.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۵:۲۰

    توسعه‌ی علم با صرف بودجه‌های کلان ممکن نیست

    معاون علمی و فناوری رییس‌ جمهوری در جمع دانشگاهیان استان ایلام گفت: در حوزه پژوهش نگرش‌ها باید اصلاح شود و بر مزیت‌ها و سنت‌های سرزمینی تکیه شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۳:۴۰

    مذهب، علم و هنر: سه الگوی متفاوت شمایل سازی

    علیرغم این که نمایشگاه بت ستیزی،‌ بسیاری از اشیاء مذهبی را گرد می آورد، زیارت معقول و منقول نیست، در عین ارائه ی متون علمی، موزه ای علمی برای فراگیری و آموزش نیست، در حالی که آثار هنری بسیاری را به نمایش می گذارد، یک نمایشگاه هنری نیست.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۵ ۱۱:۴۰

    فلسفه علم در ایستگاه چهارم

    تاریخ علم را می توان بر پایه هر یک از علوم تجربی بازسازی و تحلیل کرد و می توان گفت که تاریخ های علم ماده های بی شکل اند و فلسفه های علم صورت هایی اند که این ماده ها پذیرای آنها می شوند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۴:۲۰

    سند تحول نشریات علمی حوزه تدوین شد

    سند تحول نشریات علمی حوزه دین توسط معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه و با همکاری خانه نشریات علمی حوزوی تدوین شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۴:۴۵

    بررسی علم و فناوری در جامعه با تاکید بر نقش علوم انسانی

    نشست علم و فناوری در جامعه با تاکید بر نقش علوم انسانی با حضور وزیر نیرو برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۰ ۱۰:۴۰

    تبعات پیشی گرفتن ثروت از علم/ پذیرش پولی کی سامان می‎یابد

    پذیرش دانشجوی پولی در سال های اخیر اعتراضات دانشجویی زیادی را مبنی بر حاکم شدن ارزش ثروت به جای علم در برداشته، اما اکنون این شیوه ورود به دانشگاه ها مسیر دیگری را طی می کند.

  • استنفورد ۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۶:۵۸

    مدخل‌های دانشنامه استنفورد(۲۱-۲۴)

    مجلدات ۲۱-۲۴

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۳:۰۰

    قدرت نقادی قدما در حل تعارض موارد مشکوک میان علم و دین / رسول جعفریان

    یک خبر دینی با یک گزارش علمی اگر تعارض داشته باشند ما چه خواهیم کرد؟ ما چه اندازه علم را پای دین قربانی کرده ایم و چه مقدار دیگران دین را پای علم قربانی کرده اند؟ مرز دقیق این گزاره ها در کجاست؟

  • عدالت نژاد ۱۳۹۴-۰۲-۲۳ ۰۹:۰۰

    نگاهی به کتاب «راهنمای نگارش پژوهش دانشگاهی»؛

    معیار عیار علم معیار

    زمانی که علوم بر اثر تحولات دنیای جدید وضعیتِ بسامانِ فعلی را نداشتند، منطقی بودن اندیشه‌ها بود که صاحب‌نظران را به‌سوی آرای درست هدایت می‌کرد و استفاده از این امکان و آموزش آن به‌شکلی منظم و هدفمند، مجالی را برای اهل علم پدید می‌آورد که با آفت شبه‌علم مقابله‌ی صحیحی داشته باشند. در حال حاضر، این شیوه‌ی ارزیابی آرا و نظریه‌ها با عنوان تفکر انتقادی (critical thinking) پیگیری می‌شود.

  • مادلین ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۰:۲۶

    چرا فیزیک به فلسفه نیاز دارد؟

    آنچه فلسفه به علم تقدیم می کند، ایده های عرفانی نیست، بلکه روشی دقیق است. شکاکیت فلسفی بر نقطه ضعفهای مفهومی در نظریه ها و مباحثات تمرکز می کند. فلسفه کاوش توضیحات جایگزین و رویکردهای نظری جدید را تشویق می نماید. فیلسوفان در مورد ابهام های ظریف زبانی و علت و معلولها وسواس به خرج می دهند. هنگامی که بنیادهای یک رشته ی علمی امن باشند این امر ممکن است زیان بخش باشد: فقط کارت را انجام بده، مهم اتمام کار است!

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۰۰

    صدای گراهام بل و مظفرالدین شاه را در این موزه بشنوید

    دانش‌آموزان و دانشجویان درسهای سخت علمی را در موزه علم و فناوری یاد می گیرند. آنها با سیر تحول ارتباطات و مخترعان تلفن همراه و پیامک نیز آشنا شده و صدای گراهام بل و مظفرالدین شاه را می شنوند.

  • معرفی کتاب رازوارگی سلامت ۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۶:۴۵

    رازوارگی سلامت : هنرشفابخشی در عصر علم

    هانس گئورگ گادامر

    گادامر فلسفه‌ی امروز را در پرتو علوم جدید می‌فهمد و کار اصلی فلسفه را از سده‌ی هفدهم به این‌سو، میانجی‌‌‌گری میان روش جدید علم از سویی و تمامیت تجربه ِ ما از زندگی از سوی دیگر می‌داند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۲

    مناظره فراستخواه با پارسانیا در نسبت علم و دین

    تمایز یا شباهت علوم انسانی با دیگر علوم در نسبت با دین طی مناظره‌ای بین مقصود فراستخواه و حمید پارسانیا امروز برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۸:۴۵

    دومین دوره آموزشی علم و ایمان با محوریت حقوق و اقتصاد برگزار شد

    دومین دوره‌ آموزشی حقوق و اقتصاد اسلامی از سلسله دوره‌ های تخصصی علوم انسانی اسلامی توسط مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق(ع) در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۴:۲۶

    مروری بر سه نسل جامعه‌شناسی علم

    جامعه‌شناسی علم، به عنوان شاخه‌ای قدرت‌مند اما نسبتا جوان، در پی تلاش‌های رابرت مرتون و شاگردانش در دهه‌ی ۱۹۳۰ بنیان گذاشته شد و پس از وقفه و تلاشی چهاردهه‌ای، در سال ۱۹۷۸، رسما به عنوان شاخه‌ای از جامعه‌شناسی به رسمیت شناخته شد. از این زمان به بعد است که جامعه‌شناسی –و مشخصا جامعه‌شناسی معرفت و علم- به یکی از پیش‌قراولان مطالعات علم و فن‌آوری تبدیل می‌شود

  • جامعه شناسی علم ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۹:۴۱

    درآمدی بر جامعه شناسی علم؛

    مروری بر سه نسل جامعه‌شناسی علم

    از منظر علوم اجتماعی کلاسیک، علم نیز، همانند خانواده و دین، یک نهاد اجتماعی است؛ و به عنوان یک نهاد، حایز فرهنگی مستقل و مختص به خود. این فرهنگ در برگیرنده‌ی ارزش‌ها، باورها و معیارهای خاصی است که «به اعضای آن می‌گویند چه چیز مرجح، مقبول، پسندیده و مجاز است». این فرهنگ، «فرهنگ علم» نامیده می‌شود.

  • ابطحی و نقد کتاب پیروزمند(3) ۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۱۰:۰۷

    محمدتقی موحدابطحی/ نقدی بر کتاب «رابطه منطقی دین و علوم کاربردی» (۱)؛

    تحریر محل نزاع

    چه معانی‌ای برای توسعه ارائه شده است؟ قلمرو دین کجاست؟ آیا دین برای توسعه‌ی اجتماعی بشر برنامه دارد؟ نقش‌آفرینی دین در اداره‌ی حکومت چه لوازمی دارد؟ محتوای علوم در قرون اخیر با سده‌های قبل چه تفاوتی کرده است؟ علت رشد سریع علوم جدید چیست؟ رابطه‌ی علم و تکنولوژی چیست؟ دانشگاه‌ها و حوزه‌ها در پاسخ‌گویی به نیازهای نظام جمهوری اسلامی چه وظیفه‌ای دارند؟ و ..

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۴:۱۰

    فرهنگ فراموش‌شده

    مخاطبان اصلی ترویج علم ایران، عموم مردم هستند. به بیان دیگر هدف اصلی انجمن ترویج علم، آشناکردن عامه مردم با شاخه‌های مختلف علم و کاربردهای آن در زندگی روزمره یا تاثیر یک دانشمند یا جریان فکری در تاریخ و فرهنگ ماست.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۵:۱۰

    بخشی از کتاب در دست چاپ «علم و دین»

    آن چه می‌خوانید، ترجمه بخشی از کتاب در دست انتشار «علم و دین» نوشته هانس کونگ است که مترجم آن ــ رضا یعقوبی ــ اختصاصاً در اختیار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) قرار داده‌اند و آن را بدون هیچ گونه ویرایش و تصرف در معرض دید شما می‌گذاریم تا شما نخستین خواننده صفحاتی از این اثر پیش از انتشارش باشید.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۳:۵۰

    دوره آموزشی علم و ایمان در دانشگاه امام صادق برگزار می شود

    دومین دوره آموزشی و کاربردی علم و ایمان با محوریت آشنایی تخصصی با کلیات علوم انسانی اسلامی در دو رشته حقوق اسلامی و اقتصاد اسلامی ۲۷ و ۲۸ فرودین ماه در محل دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار می‌شود.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۰۹:۴۱

    محمدتقی طباطبایی/ نسبت توسعه و علوم انسانی در تفکر «رضا داوری‎اردکانی»؛

    علوم انسانی نیاز اول ما در قلمرو علم

    نقد کار فلسفه است. نقد یعنی پرسش از این که ما که هستیم؟ چه کار می‌خواهیم بکنیم؟ کجا می‌خواهیم برویم و آیا آن‌چه می‌آموزیم به کارمان می‌آید یا نه؟ به واسطه‌ی این نقد است که نظم علوم را می‌شناسیم و می‌توانیم نسبت علوم را با مسائل خود مشخص کنیم و از علوم، کارآمدی بخواهیم.

  • دانش و تکنولوژی ۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۰۹:۳۳

    گفتاری از علیرضا منصوری؛

    درباره‎ی نسبت علم و تکنولوژی

    تمایز بین علوم کاربردی و تکنولوژی موضوعی است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. تکنولوژی هر چند علوم کاربردی را در برمی‌گیرد ولی علاوه بر آن شامل ابداعاتی در پیاده‌سازی نتایج علوم کاربردی و حفظ و نگهداری محصولات و سیستم‌های تکنولوژیک است. عدم توجه به تمایز بین علوم کاربردی و تکنولوژی و خلط این دو تا ناشی از بی‌توجهی به تمایز معیارها و شاخص‌ها از یک سو و قضایا از سوی دیگر است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۹:۴۱

    در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد؛

    بزرگترین مانع پیشرفت، تصور «ما نمی توانیم» مدیران است

    سی وسومین قسمت از برنامه «حذف و اضافه» با موضوع بررسی دستاوردهای فناوری نانو برای کشور برگزار شد. در بخش ابتدایی برنامه و در آیتم خبرنامه، به آخرین اخبار دانشگاهی کشور در هفته جاری پرداخته شد.

  • چهار خردگریز ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۱:۲۶

    ریشه‌های هیومی- پوپری خردگریزی علمی؛

    نگاهی به کتاب «پوپر و بعد؛ چهار خردگریز مدرن»

    استوو معتقد است که خردگریزی فلسفه‌ی پوپر کمتر از شکاکیت هیوم نسبت به قضیه‌های محتمل نیست. او با صراحت تأکید می‌کند که قیاس‌گرایی کلید خردگریزی پوپر و بقیه‌ی فلاسفه‌ی فوق‌الذکر است: «از آنجا که فلسفه‌ی علم دیگر مؤلفان خردگریز از فلسفه پوپر تأثیر پذیرفته، بنابراین، قیاس‌گرایی کلید خردگریزی آنان نیز است.»

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۰:۱۰

    وزیر علوم: ایران از بزرگترین قربانیان نگاه تبعیض‌آمیز جهان توسعه یافته به علم و فناوری است

    وزیر علوم یکی از معضلات کنونی جهان را برخورد تبعیض‌آمیز با کشورهای در حال توسعه در حوزه‌های آموزش، علم و فناوری دانست و تاکید کرد: باعث تاسف است که اعلام کنم جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین قربانیان نگاه تبعیض‌آمیز جهان توسعه یافته به علم و فناوری و نوآوری است. فراتر از این کشورهای پیشرفته در زمینه انتقال فناوری و به خصوص فناوری‌های حساس و پیشرفته نه تنها برخوردی تبعیض‌آمیز، بلکه نگاهی سیاسی و تنگ‌نظری دارند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۹ ۱۶:۵۸

    بهزاد عبدی:

    آهنگسازان با علم به سینما برای فیلم‌ها موسیقی بسازند

    بهزاد عبدی برنده سیمرغ بلورین سی و سومین جشنواره فجر برای موسیقی «مزار شریف» از آهنگسازانی که برای فیلم‌ها موسیقی می‌سازند خواست دانش خود را نسبت به سینما بالا ببرند.