موسیقی

کل اخبار:703

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۱۵:۴۵

    آیین نامه موسیقی شورای اسلامی شدن دانشگاهها ملاک عمل دانشگاه آزاد

    معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد گفت: ملاک این دانشگاه آیین نامه موسیقیایی شورای اسلامی شدن دانشگاه ها است و ما در دانشگاه اجرای این آیین نامه را دنبال خواهیم کرد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۳:۳۰

    نوآوری یا تقلید در موسیقی؟ / شهرام ناظری، کیوان ساکت و داریوش پیرنیاکان پاسخ می‌دهند

    آنچه به عنوان تقلید در موسیقی ایران شناخته می‌شود، بسیار وسیع‌تر از تعریفی است که موسیقی جهانی از این پدیده دارد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۲:۱۵

    جايزه ويژه جشنواره به همايون شجريان رسيد

    جشنواره امسال موسيقي رويكردهاي جديدي را در دستور كارش قرار داد كه از تلاش‌ها براي خصوصي‌سازي اين جشنواره گرفته تا تغييرات در شكل برگزاري و اضافه كردن جايزه باربد، فارغ از جلب رضايت و حمايت‌ از جانب بخش دولتي، اقبال هنرمندان و فعالان اين حوزه را هم به همراه داشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۷ ۰۸:۴۹

    فستیوال موسیقی دانشگاه شریف لغو شد

    فستیوال موسیقی دانشگاه صنعتی شریف که قرار بود اواخر بهمن ماه برگزار شود لغو و به زمان دیگری موکول شد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۶ ۱۵:۴۵

    لغو سه اجرای جشنواره موسيقی فجر در يك روز

    لغو سه اجرا در سي‌ويكمين جشنواره موسيقي فجر در زماني كمتر از ١٢ ساعت، حاشيه‌هاي جديدي را براي اين جشنواره در پنجمين روزش رقم زد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۷

    كيوان ساكت: «مشكاتيان شاعر سنتور بود»

    كيوان ساكت، نوازنده برجسته تار و سه‌تار است كه در طول سال‌ها تلاش كرده شيوه نوازندگي و نگاه كلنل علينقي وزيري را ادامه و گسترش دهد....

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۵:۴۵

    موسیقی‌ معاصر چیست؟

    از لحاظ تاریخ آهنگ‌سازی، موسیقی‌ جدی را می‌توان به پنج دوره کلی‌ تقسیم کرد که هرکدام به دوره‌های ریزتری قابل تقسیم هستند؛ دوره باستان (تا قرن ششم)، اولیه (از قرن ششم تا ۱۸)، کلاسیک (از قرن ۱۷ تا ۲۰)، مدرن (نیمه اول قرن بیستم) و معاصر (نیمه دوم قرن بیستم تا به امروز). این تقسیم‌بندی چیزی جدا از تقسیم‌بندی تاریخی‌ است و نحوه بررسی‌‌اش بیشتر به صورت علمی‌، تکنیکی‌ و زیبایی‌شناسانه آهنگ‌سازی در قرون مختلف برمی‌گردد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۴:۳۱

    سیدعباس صالحی: شأن کتاب کمتر از سینما و موسیقی نیست/ صالحی‌امیری: کتابخانه ملی خانه دوم فرهیختگان است

    سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع برگزیدگان جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال گفت که باید تلاش کنیم تا جایزه کتاب سال را به جشن ملی کتاب تبدیل کنیم چراکه حوزه موسیقی، سینما و تئاتر توانسته‌اند جشن ملی برای خود داشته باشند و کتاب به‌عنوان یک رسانه قدیمی شأنی کمتر از سینما، موسیقی و تئاتر ندارد. همچنین رئیس کتابخانه ملی عنوان کرد که این نهاد خانه دوم فرهیختگان است و باید نهادی در خدمت این قشر از جامعه باشد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۰:۴۵

    حسین علیزاده در اکران صوتی آخرین اثرش مطرح كرد: مونسی به نام «غم‌نومه فریدون»

    «غم‌نومه فریدون» آخرین اثر موسیقایی حسین علیزاده، چندی پیش از سفر وی به خارج از ایران در مراسمی خصوصی اکران شد. در این مراسم که با حضور نویسنده و کارگردان هنری، بازیگران، نوازندگان، خوانندگان و سایر عوامل اثر برگزار شد، هنرمندان دیگری نیز به‌عنوان میهمانان پروژه حضور داشتند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۲:۵۶

    هیچ‌کس مثل مولانا موسیقی را در کلام به اوج نرساند

    حسن بلخاری گفت: هیچ شخصی همچون مولانا موسیقی را در کلام به اوج نرساند و ما را چنگی در دست خدا ندانست.

  • افلاطون ۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۰۸:۴۹

    نگاهی به تبیین افلاطون از موسیقی بر اساس دیالوگ «قوانین»؛

    نقش موسیقی در «تربیت» «شهروند»

    در شهری که افلاطون خواهان تأسیس آن است، هر نوع موسیقی اجازه‌ی ورود ندارد، چراکه برای شهروندان بسیار زیان‎آور است. او معتقد است هنر موسیقی نوعی هنر بازآفرینی (تقلیدی) به شمار می‎آید؛ لذا باید در پی آن نوع از موسیقی برآییم که از هر جهت برآمده از نوعی بازآفرینی هنرمندانه از سرمشق خود می‎باشد. نباید به کسانی گوش کرد که می‎گویند معیار موسیقی، خوشی و «لذت/hédoné/pleasure» ناشی از آن است، بلکه باید در جست‎و‎جوی آن‌گونه موسیقی برآمد که از هر جهت با سرمشق خودش همانند باشد و از زیبایی حقیقی ناشی شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۳:۳۰

    درگذشت ستاره‌ هزارچهره راک

    دیروز هم موسیقی راک و هم موسیقی پاپ، دیوید بووی، یکی از ستارگان قدیمی و شناخته‌شده خود را از دست داد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۱۱:۴۵

    مولاناخوانی از ناظری تا شجريان

    قياس اين دو رويكرد ميان شجريان و ناظري بيش از آنكه موضعي ارزش‌گذارانه داشته باشد عيان كردن دو رويكرد است؛ رويكردي فرمال كه با تن دادن به وزن عروضي و تشديد آن زيبايي‌شناسي عروضي را صورتي موسيقايي مي‌بخشد و بيشتر ماهيت برجسته كردن دارد و رويكرد ديگري كه با عبور از وزن عروضي فرم خود را از درون مضمون استخراج مي‌كند. اما به سنت معمول، تجربه ناظري به دليل ماهيت فرمال و ريتميك تجربه‌اي عام‌تر و تجربه شجريان داراي زباني خاص‌تر است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۱۷

    لوريس چكناواريان به عنوان رهبر مهمان اركستر ملي را رهبري مي‌كند

    لوريس چكناواريان رهبر مهمان اركستر موسيقي ملي در آستانه برگزاري كنسرت اين اركستر در سي و يكمين جشنواره موسيقي فجر از حضور خود به عنوان رهبر مهمان در اين كنسرت صحبت كرد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۶ ۰۸:۴۵

    آواز، امتداد تجربه‌ام در بازیگریست/ گفت‌وگو با هنگامه قاضیانی در آستانه اولین کنسرتش

    آواز رقص دارد و منظورم این نیست که وقتی آواز خوانده می‌شود حتما باید برقصیم بلکه منظورم رقصی است که روح آدمی با شنیدن موسیقی تجربه می‌کند. روح با موسیقی می‌رقصد. وقتی یک آواز اندوهگین گوش می‌کنیم، باز هم روحمان می‌رقصد. از طرفی فلسفه هم بیتِ قلبِ درک زندگی است. موسیقی بیتِ درکِ کل زندگی است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۲:۰۰

    بداهه ی گفت و شنود موسیقیایی در«پدیدارشناسی موسیقی»

    کتاب «پدیدارشناسی موسیقی» نوشته ی «بروس الیس بنسین» با ترجمه ی«حسین یاسینی» به بازار نشر رسید.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۶:۳۰

    مجموعه ۲۱ جلدی «فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران» رونمایی می‌شود

    مجموعه ۲۱ جلدی «فرهنگ گفتاری در موسیقی ایران» اثر کیوان پهلوان در ژانر پژوهشی فولکلورموسیقی، جمعه ۱۱ دی در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۱۰:۱۵

    نمی‌توانستم دعوت دبیر جشنواره را رد کنم

    هنگامه اخوان سرپرست گروه موسیقی «بهار» با اشاره به نحوه برگزاری سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر تنها بهانه حضورش در این دوره از جشنواره را دعوت رییس این رویداد موسیقایی عنوان کرد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۱۶:۴۵

    منتخب موسیقی لاتین در تالار وحدت/ از استاد «لپ تاپ» متشکریم

    نشست خبری کنسرت «شب لاتین» درحالی برگزار شد که دست اندرکاران این اجرای زنده موسیقایی از شرایط کیفی برگزاری کنسرت های پاپ انتقاد کردند.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۴۵

    کنسرت هنگامه قاضیانی در تالار وحدت

    هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تئاتر، یک گروه موسیقی بانوان را به ثبت رسانده است و دی‌ماه امسال نیز با این گروه به روی صحنه خواهد رفت.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۰۹:۴۵

    بررسی آیین‌نامه نحوه فعالیت‌های موسیقایی دانشگاه‌ها

    معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم با اشاره به آیین نامه موسیقی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: این آیین نامه همچنان در کارگروه فرهنگی تربیتی که برای این منظور تشکیل شده،در حال بررسی است و احتمالا تا چند هفته آینده ابلاغ می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۳:۰۰

    انتشار کتابی درباره نظریه و رهیافت موسیقی کارل اُرف

    «یادداشت‌هایی درباره نظریه و رهیافت کارل ارف» و «تاریخ موسیقی غرب» با ترجمه کامران غبرایی منتشر می‌شود. کارل ارف آهنگساز آلمانی، یکی از مشهورترین موسیقی‌دانان تاریخ موسیقی جهان است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۰۰

    آوای موسیقی و نقاشی آن‌جهانی

    چرا وزیری‌مقدم مطلقا مدرن و بلکه هنرمندی ورای تقسیم‌بندی‌های موجود است؟

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۲:۰۰

    کتاب «خاطراتی از موسیقی­دانان» منتشر شد

    کتاب «خاطراتی از موسیقی­دانان»، به گردآوری، گزینش و انتخاب مهدی نورمحمدی، توسط انتشارات علمی به چاپ رسید.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۱:۱۵

    «بینش و موسیقی» پژوهش‌های فقهیِ آکادمیک ، تقی بینش در عرصه موسیقی

    کتاب «بینش و موسیقی»برگرفته از سفارش مقالات آرا و نظرات و سخنان تنی چند از بزرگان اهل تحقیق و فن موسیقی است که مطالعه آن به پیشبرد فرهنگ موسیقایی در جامعه و شناخت بیشتر شخصیت محقق فرهیخته‌ایی چون تقی بینش کمک می کند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۷:۳۰

    روایت «دنگ شو» از فعالیت‌های پیش‌رو/ خواننده جدید معرفی شد

    سرپرست و خواننده جدید گروه موسیقی «دنگ شو» در تشریح تازه ترین فعالیت های این گروه از آماده سازی خود برای انتشار آلبوم جدید و برنامه ریزی برای چند برنامه در تهران و شهرستان ها صحبت کردند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۹:۰۲

    وقتي خالق «هری پاتر» بت موسيقی‌اش را ملاقات كرد

    اين رمان‌نويس كه ٤٥٠ ميليون نسخه از مجموعه كتاب‌هاي «هري پاتر» اش به فروش رسيده‌اند و حدود شش ميليون تعقيب‌كننده در سايت اجتماعي «توييتر» دارد مصاحبه‌اي با «لارن لاورن» خبرنگار مجله «ويكند» انجام داده است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۴:۳۰

    کنگرهٔ 2000 شهید هنرمند، در تهران برگزار می شود

    کنگرهٔ سراسری دو هزار شهید هنرمند، در شش رشتهٔ هنری «سینما»، «تئاتر»، «هنرهای تجسمی»، «موسیقی»، «عکس» و «شعر و ادبیات»، اواخر دی ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۰:۰۰

    چرخش از پاپ به موسيقی ايرانی/ سالار عقيلی از تيتراژهايی كه خوانده می‌گويد

    بدون شك يكي از آن خوانندگاني كه تيتراژهاي موفق زيادي خوانده سالار عقيلي است. او با حجم صداي منحصر به فرد و تحريرهايش در گام بالا از آن دست خوانندگاني است كه بسياري از كارگردان‌هاي تلويزيون به كار كردن با او علاقه زيادي دارند. عقيلي در طول سال‌هاي فعاليتش دست‌كم در ١١ سريال به عنوان خواننده تيتراژ حضور داشته است. با او درباره اين تجربه‌ها گفت‌وگو كرده‌ايم.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۱۶:۱۵

    با مهدی احمدی از نقاشی و موسیقی تا سینما (1)

    مهدی احمدی اگرچه به عنوان بازیگر با آثار خسرو سینایی در سینما چهره شد؛ اما او در عرصه هنر با بزرگانی همچون غلامحسین نامی، مرتضی ممیز و.... و در عرصه موسیقی با فرامرز پایور، کامکارها و.... کار کرده است.