شناسهٔ خبر: 25076 - سرویس دیگر رسانه ها

جشنواره مستقل نشریات و رسانه‌های دانشجویی برگزار می‌شود

جشنواره نشریات و رسانه های دانشجویی برای نخستین بار توسط تشکل‌های دانشجویی و به صورت مستقل از وزارت علوم برگزار می‌شود.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ کوروش کمره‌ای دبیر جشنواره نشریات و رسانه‌های دانشجویی با اعلام این خبر اظهار کرد: تاکنون نشریات دانشجویی آن‌طور که باید جدی گرفته نشده‌اند و تنها توجهی که نسبت به آن‌ها در سالیان گذشته شده برگزاری جشنواره‌ای از سوی وزارت علوم است که به خاطر ماهیت دولتی جشنواره‌ای که توسط وزارت علوم برگزار می‌شود ازهمه ظرفیت‌های دانشجویی نمی‌توان استفاده کرد بنابراین تشکل‌های دانشجویی از قبیل بسیج، انجمن اسلامی مستقل،‌ جنبش عدالت خواه،‌ جامعه اسلامی و دفتر تحکیم وحدت به صورت مستقل جشنواره‌ نشریات را برگزار می‌کنند.

این دانشجوی دانشگاه تهران در توضیح هدف برگزاری جشنواره نشریات گفت: کشف و پرورش توانمندسازی دانشجویان، تشویق نشریات و رسانه‌ها و همچنین ایجاد بستر تعامل بین نشریات و رسانه‌ها جزو اهداف برگزاری این جشنواره است.

رضا مشتاقی عضو کمیته اجرایی جشنواره مستقل نشریات دانشجویی نیز درباره روند برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره در سه بخش شامل نشریات دانشجویی، رسانه ها و هم چنین نقد دانشجویی برگزار می‌شود.

وی درباره بخش ویژه این جشنواره گفت:‌ نقد دانشجویی با موضوعیت تمام مسائل کشور جزو بخشهای این جشنواره است ولی خالق اثر باید در زمان خلق دانشجو باشد.

عضو کمیته اجرایی جشنواره مستقل نشریات دانشجویی در توضیح زمینه‌های آثار گفت: آثار می تواند در حوزه های مقاله، گزارش، مصاحبه، طنز، طرح گرافیکی، متن ادبی و صفحه آرایی باشد.

این دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی هم چنین درباره حوزه های نشریات اظهار کرد: نشریات می‌توانند در زمینه سیاسی، عقیدتی – دینی، هنری، طنز، علمی و فرهنگی و پژوهشی باشند.

سپس محسن باقری عضو تشکل جامعه اسلامی دانشجویان درباره شرایط شرکت نشریات دانشجویی توضیح داد: نشریه باید مجوز برای فعالیت داشته و همچنین مجوز آن از مهرماه 91 به بعد باشد. صاحب اثر نیز برای شرکت در جشنواره باید زمان دانشجویی در نشریه فعال بوده باشد.

وی سپس درباره شروط شرکت در جشنواره برای رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها نیز باید مجوز ثبت شده داشته و آثار آنان درباره دانشگاه از سال 92 به بعد منتشر شده باشد.

باقری مهلت ارسال آثار را تا 12 بهمن ماه 93 اعلام کرد و ادامه داد: داوطلبان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.nasl4.ir مراجعه کنند.

وی همچنین زمان افتتاحیه جشنواره را از هفته اول اردیبهشت 94 و مکان برگزاری آن را یکی از دانشگاه‌های شهر تهران اعلام کرد.

در ادامه صادق اسحاقی نماینده اتحادیه دفتر تحکیم وحدت درباره وجوه تمایز این جشنواره با سایر جشنواره‌ها توضیح داد: داوری جشنواره در دو مرحله انجام می‌شود.در مرحله اول تعدادی از مدیران مسئولان نشریات و فعالین دانشجویی به کلیه آثار نظارت دارند و تعدادی از آنها را انتخاب می‌کنند و در مرحله دوم افراد تراز اول رسانه‌ای کشور که سابقه حضور در فضای نشریات دانشجویی را دارند آثار را داوری می‌کنند.

اسحاقی درباره جوایز این جشنواره توضیح داد: در هر زمینه به هفت نفر اول لوح تقدیر و تندیس جشنواره تعلق می‌گیرد. هم چنین به نفر اول مبلغ یک میلیون تومان، نفر دوم 500 هزار تومان و نفر سوم 250 هزار تومان داده می‌شود و برای قالب نقد نیز جایزه ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.