شناسهٔ خبر: 47586 - سرویس دیگر رسانه ها

کتاب «هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور» منتشر شد

کتاب «هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور» از سوی انتشارات پندارتابان منتشر شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ اپیکور فیلسوف یونانی، متولد ۳۴۱ سال پیش از میلاد است و اندیشه‌های او پس از گذشت قرن‌ها هنوز مورد توجه افراد بسیاری در سراسر جهان است. اپیکور و پیروانش معمولاً به عنوان انسان‌هایی خوشگذران معرفی شده‌اند، تا آنجا که حتی امروزه عده‌ای به اشتباه از عیاشی و خوشگذرانی، با عنوان زندگی اپیکوری یاد می‌کنند، این تفکر غلطی است که راجع به این فیلسوف  شکل گرفته است. باتوجه به رواج این نگرش قسمتی از کتاب «هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور» نیز به رد این تفکر اختصاص پیدا کرده است.

اپیکور را می‌توان نخستین فیلسوفی نامید، که وظیفه انسان را دوری جستن از رنج می‌داند. فلسفه اپیکور در حقیقت فلسفه ضدِ رنج است هر چند به اشتباه و با قرائت‌های نادرست به نام فلسفه لذت معروف شده است. از نگاه اپیکور، فضیلت و خیر در کم کردن رنج است، و برداشتی که به اشتباه از نگرش او شده اپیکور را فیلسوفی تعریف می‌کند که در جستجوی لذت بودن برای او فضیلت است، اما فلسفه این اندیشمند به عیاشی و دم غنیمت‌شماری تقلیل می‌یابد.

 اپیکور همواره در تلاش برای تشویق مردم خویش به تامل در طبیعت‌ و کسب دانش بود، فعالیت‌هایی که در راستای شناخت بهتر خدایان و رفع آشفتگی‌های روحی و جسمی است. وی مفهوم واقعی زندگی را در لذت بردن می‌داند اما  لذت مورد نظر وی، آسایش نفس و رضایت خاطر است، نه شهوات و لذایذ زودگذر و آنی که بهره‌مندی از آنها، درد و رنج را در پی دارد. دیدگاه اپیکور در مورد خوشبختی به وضوح رنگ و بویی بودایی دارد. خوشبختی همراه با سکون و آرامشی که با کنار گذاشتن لذایذ زودگذر دنیوی همراه است، این دیدگاه تا آن‌جایی است که بعضی از فلاسفه او را مانند مرتاض‌ها می‌دانند.

در این کتاب با جملات و عباراتی از اپیکور مواجه می‌شویم مانند «آسایش ما در گرو آنچه که داریم نیست، بلکه حاصل آنچه که از آن لذت می‌بریم، است» و «آدمی که اندک خویش در نظرش ناچیز است، هیچ چیزی برایش کافی نیست» که به وضوح اندیشه و دیدگاه‌اش را  نمایان می‌کند. اندیشه‌هایی یاری‌رسان در راستای غلبه بر هراس‌های روحی و رسیدن به آرامش خاطر، زندگی خوب، سعادت و لذت.

فرخ بافنده مترجم این اثر، هنر خوشبختی را منبعی می‌داند که برای دریافت اندیشه‌های اپیکور و نقدی بر نظرات دیگران راجع به افکار و اندیشه‌های وی مناسب خواهد بود. کتاب «هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور» درکنار بیان دیدگاه و اندیشه‌های اپیکور در بردارنده‌ی دو مقدمه روشنگر در توضیح فلسفه اپیکور به قلم دنیل کلین و جورج کی. استروداک است که با ترجمه فرخ بافنده، در ۲۵۶ صفحه و قطع رقعی و با تیراژ ۱۵۰۰ نسخه توسط انتشارات پندارتابان به چاپ رسیده است.