شناسهٔ خبر: 10013 - سرویس دیگر رسانه ها

مخبردزفولی: جایزه جهانی پیامبر اعظم(ص) حاکی از نگاه بین‌المللی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جایزه جهانی پیامبر اعظم(ص) حاکی از نگاه بین‌المللی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که می‌تواند در پایه‌گذاری دیپلماسی علم و فناوری جمهوری اسلامی مؤثر باشد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از فارس؛ محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به برگزاری جلسه شورای سیاستگذاری جایزه پیامبر اعظم(ع) گفت: اصل برگزاری و اعطای جایزه علمی پیامبراعظم(ص) در شورای عالی انقلاب فرهنگی چند سال مورد بحث بود.

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به این جایزه به چشم یک جایزه با جایگاه بین‌المللی مهم نگاه می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید با استفاده از نخبگان معتبر علمی در داوری این جایزه، اعتبار علمی آن افزایش یابد.

مخبر دزفولی گفت: باید این جایزه از هر لحاظ گسترش یابد و به عنوان مثال هیچ ایرادی ندارد که یک مسیحی علاقمند به پیامبر اسلام(ص) که در عرصه علم در جهان درخشیده است، برنده این جایزه باشد.

ظرفیت رایزنی علمی جدی تر گرفته شود

وی افزود: این جایزه جهانی حاکی از نگاه بین‌المللی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در کنار مصوباتی مانند مصوبه تأسیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام می‌تواند در پایه‌گذاری دیپلماسی علم و فناوری جمهوری اسلامی مؤثر باشد و با استفاده از ظرفیت این نهادها، جمهوری اسلامی ایران باید مرجع نمایه‌سازی و اعطای جوایز علمی در سطح بین‌المللی باشد.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: باید وزارت علوم، بهداشت، امور خارجه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دفتر همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری و... برای تعمیق و تحکیم دیپلماسی علم و فناوری فعالیت خود را بیشتر کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به این منظور باید ظرفیت رایزنی علمی جدی‌تر گرفته شود.

وی افزود: درخواست‌های متعدد از کشورهای اسلامی برای استفاده از تجربیات تدوین و اجرای نقشه جامع علمی کشور به ما رسیده است.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: ما اعلام آمادگی کرده‌ایم که در قالب کارگاه‌های آموزشی و اجرای طرح‌های پایلوت تجربیات خود را انتقال دهیم.

اجرای اقدامات ملی نقشه جامع علمی کشور به تنهایی از عهده یک نهاد بر نمی‌آید

مخبر دزفولی گفت: نقشه جامع علمی کشور میثاق مشترک همه دستگاه‌های مرتبط با علم و فناوری کشور است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، نقشه جامع علمی مبنای کار همه دستگاه‌های علمی کشور باید باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ماموریت همه دستگاه‌ها باید بر طبق این نقشه تعریف شود و مدل تقسیم کار ملی در اجرای نقشه جامع علمی کشور باید هر چه زودتر تدوین و تصویب شود.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: دامنه اقدامات ملی نقشه جامع علمی کشور بسیار گسترده است و اجرای آن به تنهایی از عهده یک نهاد بر نمی‌آید.