به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع)؛ حجتالاسلام والمسلمین عبدالصمد جودتی عنوان کرد: با هدف ارائه الگوها و اسوههای برجسته جهان تشیع برای نسل حاضر و به منظور پاسخگوئی به مخاطبان فرهنگدوست جامعه اسلامی پس از تلاش مستمر جمعی از پژوهشگران این مرکز و نظارت و داوری اعضای شورای علمی و اساتید محترم گروه گلشن ابرار دهمین جلد از آثار این گروه در فرایند نشر قرار گرفت.
وی با اشاره به مخاطبشناسی انجامشده و غنای محتوای مقالات اثر پژوهشی فوق، اظهار کرد: در این کتاب به شرح حال ۵۰ شخصیت از علمای بزرگوار شیعه از قرون گذشته تا عصر حاضر پرداخته شده و با ترتیب زمانی خاصی به مخاطبان ارائه میشود.
این مدیر پژوهشی افزود: تا به حال ۹ مجلد از این مجموعه به بازار نشر راه یافته و همزمان با انتشار دهمین جلد، مراحل نهائی پژوهشی جلد ۱۱ این مجموعه نیز که شرح حال ۵۰ تن دیگر از مشاهیر گذشته و حال جهان تشیع را در بر دارد، پایان پذیرفته و اوائل سال آینده منتشر خواهد شد.
جودتی بیان کرد: گلشن ابرار همزمان با فعالیتهای عمومی این مجموعه، در اجابت درخواستهای مردم فرهنگدوست استانهای مختلف کشور، تألیف شرححال علمای بلاد مختلف میهن عزیز اسلامی را نیز در دستور کار خود قرار داده و اولین مجموعه آن که مختص سه استان آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل بوده، در سه جلد با نام گلشن آذربایجان، مراحل پایانی پژوهشی خود را سپری میکند و امید است به زودی منتشر و روانه فضای فرهنگی کشور شود.
وی ادامه داد: در این مجموعه سه جلدی شرححال بیش از ۳۰۰ تن از عالمان شیعه برخاسته از بلاد آذربایجان آورده شده و اثر مذکور تنها مختص عالمان دوران معاصر منطقه آذربایجان نیست و از علمای سدههای سابق آذربایجان نیز شخصیتهای شیعی برجستهای معرفی شدهاند.
وی با بیان این که این مجموعه تحت نظر اساتید برجسته تراجمنگاری حوزه علمیه قم تهیه و آماده نشر شده است، افزود: میرزا یحیی امام جمعه خویی، میرزا ابوالحسن انگجی، شیخ حسن بصیری، شیخ عبدالمجید بنابی، سید هادی خسروشاهی، شیخ عبدالصمد خویی، شیخ محمد سعید دینوری، سید عبدالله فاطمینیا، میرزا خلیل قبلهای، سید علیاکبر قرشی، سید علی کوهکمری، عبدالغنی مجتهد اهری، محسن مجتهد شبستری، میرزا محمدباقر مدرس بستانآبادی، سید محمدتقی مرعشی نجفی، سید مهدی خلخالی و شیخ محمد نمازی تعدادی از علمای معرفی شده در این مجموعه هستند.
مدیر گروه گلشن ابرار در ادامه با اشاره به جایگاه مجلدات گلشن ابرار در بین کتب تراجم عصر حاضر، بر به روز بودن اطلاعات درج شده و دقت فراوان محققان گروه در استفاده از منابع روز و متقن تأکید کرد و در انتها نیز از مرحله آمادهسازی مجلدات دوازدهم تا شانزدهم گلشن ابرار برای ویراستاری نهایی و تدارک مقدمات انتشار خبر داد.
وی همچنین به برخی طرحهای فرعی این گروه و نیز بازنویسی و ارتقای محتوای مجلدات ۱ و ۲ در چاپهای مجدد به موازات اجاری طرح گلشن ابرار اشاره کرد.
گفتنی است که علاقهمندان میتوانند متن مجلدات اول تا نهم گلشن ابرار را از طریق پایگاه اطلاعرسانی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) قم به نشانی www.rbo.ir دریافت کنند.