به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از فارس؛ ضیا هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم با تأکید براینکه وضعیت فرهنگی دانشگاهها باید ارتقاء یابد، گفت: از نظر ما ارتقای وضعیت فرهنگی زمانی حاصل میشود که میزان نشاط دانشجویان، سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی و امید به آینده آنها افزایش یابد و این مسئله از طریق جلب مشارکت آنان محقق میشود.
وی افزود: دانشجویان کشور در مقایسه با سایر اقشار از سطح علمی، دینی و اخلاقی خوبی برخوردارند و اگر برای نشاط آنها تلاش شود در مسیر دینداری آنها نیز موثر است.
معاون فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در این راستا ایجاد دانشگاه اسلامی و تلاش برای تحقق سند دانشگاه اسلامی یکی از اولویتهای وزارت علوم است.
وی با بیان اینکه برای تحقق سند دانشگاه اسلامی بررسیهایی انجام شده و برنامهریزیهایی داشتهایم، گفت: در همین راستا چهار نظام تعریف شده است که یکی از این نظامها در حوزه فرهنگی و تربیتی درنظر گرفته شده است.
به گفته هاشمی، در نظام فرهنگی و تربیتی ۲۱ راهبرد مشخص شده که بخشی از این راهبردها ناظر بر همین اهداف است.
وی خاطرنشان کرد: در ۲۱ راهبرد تعریف شده نظام فرهنگی و تربیتی سند دانشگاه اسلامی توصیه شده است که باید در دانشگاهها فضای گفتوگو و نقد سازنده تقویت شود، حضور اساتید در فعالیت دانشگاهها و تعامل اساتید با دانشجویان افزایش یابد. زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در فعالیتهای دانشگاه فراهم شود و در نهایت نشاط و هیجان مثبت که سبب تقویت امید دانشجویان است، رشد یابد.
وی ادامه داد: اولویتهای دیگری نیز برای تقویت حوزه فرهنگی دانشگاهها در وزارت علوم تعریف شده است. در حوزه فرهنگ قرآنی، شعائر قرآنی و رشد جایگاه و انگیزههای علمی برنامههایی داریم.