به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایسنا؛ ناصر مطیعی با بیان اینکه بیمه سلامت به عنوان ابزاری که جامعه هدف و دانشجوی ما را تحت پوشش خدمات سلامت قرار دهد، پیش بینی شده است، اظهار کرد: این اقدام بسیار ارزشمندی بوده که در گذشته انجام گرفته است، اما از آنجایی که قراردادها با سازمانهای بیمه استانی به صورت غیرمتمرکز توسط دانشگاهها منعقد میشود و فقط تفاهم نامه کلان آن بین صندوق رفاه دانشجویان و سازمان بیمه سلامت بسته شده، اجرای این طرح با برخی افت و خیزها و مشکلاتی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه بعضا برخی از دانشگاهها به دلیل تغییر و تحولات یا دلایل دیگر موفق به انعقاد قرارداد به موقع با سازمانهای استانی نشدهاند، تصریح کرد: در بعضی جاهای دیگر شاید قراردادها منعقد شدهاند، اما به دلیل عدم آشنایی دانشجو با اینکه در چه زمانی مدارک خود را باید به بیمه ارسال کند، اجرای آن به تعویق افتاده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، افزود: در قراردادها تعهدات طرفین یعنی دانشگاه و بیمه تعریف شده، اما گاهی به دلیل عدم آشنایی اقدام به موقع در ارسال فاکتورها و اسناد به بیمه انجام نشده و بیمه به استناد آن قرارداد خودش را مکلف به پوشش دادن آن موارد خاص نمیداند که این موضوع باعث اختلافاتی شده است.
مطیعی با بیان اینکه تفاهم نامه میان صندوق رفاه دانشجویان و بیمه سلامت قطعی است، گفت: در این زمینه دو کار باید انجام شود، مورد اول اینکه سیستمهای دانشگاهی ما در بهره گیری از حداکثر ظرفیت این قرارداد و تفاهم نامه توانمند سازی شوند از سوی دیگر بیمه سلامت انتظار داشته است تا استقبال وسیع تری از این بیمه صورت بگیرد، اما با توجه به بررسیهایی که تا کنون انجام دادهایم انتظار بیمه برآورده نشده است. بنابراین ممکن است این تفاهم نامه و قراردادها مورد بازنگری قرار بگیرد.
وی همچنین درباره الزام دانشجویان به داشتن بیمه سلامت برای ثبت نام در دانشگاه اظهار کرد: بحث ثبت نام از حوزه امور دانشجویی خارج است چرا که ثبت نام دانشجو را معاونت آموزشی در حوزههای تحت امر خود انجام میدهد و قوانین جاری وزارتخانه به ما اجازه نمی دهد که به دلیل نداشتن بیمه از ثبت نام دانشجو جلوگیری کنیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم خاطرنشان کرد: ممکن است دانشجویی بیمه نخواهد و بگوید هزینههای درمان و سلامت را میخواهم از جیب خودم بدهم. بنابراین ثبت نام دانشجو ربطی به بیمه سلامت ندارد چرا که چنین ظرفیت قانونی وجود ندارد. در عین حال توصیه ما به دانشگاهها و دانشجویان این است که پوشش بیمهای را همه داشته باشند؛ اما در بحث آموزشی، ثبت نام و ... موارد در حوزه معاونت آموزشی سیاستگذاری میشود.
مطیعی با بیان اینکه در دانشگاههای دولتی صندوق رفاه در این حوزهها ورود پیدا نمیکند، تصریح کرد: وظیفه ما این است که تلاش کنیم حداکثر خدمات رفاهی را در کشور شناسایی کرده و دانشجویانمان را تحت پوشش آنها قرار دهیم؛ اما اینکه دانشجویی را به دلیل اینکه در پوشش برخی خدمات ما قرار نمیگیرد منع تحصیل کنیم به لحاظ قانونی مجوز این کار را نداریم.
وی همچنین درباره احتمال بازنگری در تفاهم نامه صندوق رفاه دانشجویان و سازمان بیمه سلامت گفت: در تمام آیین نامهها و دستور العملها چون با گذر زمان شرایط جدیدی را تجربه میکنیم برای سازگار کردن صندوق و خدمات آن مستلزم بازنگری مداوم هستیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم همچنین با بیان اینکه اساسا ثبت نام بیمه سلامت در ابتدای هر سال تحصیلی انجام میشود، اظهار کرد: در مورد دانشجویانی که در ترمهای زوج منتقل یا مهمان میشوند با توجه به اینکه بیمه هر دانشگاه بیمه استانی است ممکن است تغییراتی در آن ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، کیوان مرادیان کوچک سرایی، رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان در آخرین روزهای کاری خود با بیان اینکه همه دانشجویان باید تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند، ثبتنام دانشجویان در ترم دوم سال تحصیلی 93-92 را منوط به داشتن بیمه سلامت عنوان کرد که البته این موضوع محقق نشد و پس از چندی حضور در امتحانات پایان ترم وابسته به داشتن بیمه سلامت اعلام شد. همچنین سعید کاردار، معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با ایسنا اعلام کرده بود که بیمه سلامت دانشجویان این دانشگاه متحد با وزارت علوم خواهد بود و هر تصمیمی که از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اتخاذ شود در دانشگاه آزاد نیز اجرا میشود، بنابراین با توجه به اظهارات مطیعی، به نظر میرسد الزامی بودن بیمه سلامت برای دانشجویان منتفی است و اختیاری خواهد بود.