به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از تسنیم؛ یکصد و نود و یکمین شماره هفتهنامه "پنجره" به مدیرمسئولی دکتر علیرضا زاکانی در ۱۰۰ صفحه و بهای ۵۰۰۰۰ ریال روی پیشخوان کیوسکهای روزنامهفروشی قرار گرفت. نسخه الکترونیکی نیز با ۴۰ درصد تخفیف در سایت هفتهنامه به آدرس panjerehweekly.ir فروخته میشود.
مجله خبری این هفته به موضوعات مختلفی میپردازد: سیاست حزبی و تفرقه مذهبی، علی یونسی: نامه نمایندگان ادوار در انتقاد از من دروغ است، محمد محمدرضایی: روحانی بهتر بود یونسی را وزیر شعار میکرد، چمران حاتمیکیا بازگشت به انقلابیگری است، لذا باید بر آن تاخت، اخوانالمسلمین و غرب به دنبال نابودی گروههای سلفی هستند، جهان از پنجره عکس، جهان از پنجره کاریکاتور، ارحل ارحل یا روحانی! شبهبهار شمسالواعظین، شورش تهیدستان ایران، خودمتولی پنداریهای شاعرانه(تفاسیر عجیب سیاستگذاران شعر فجر ادامه دارد)، پایان ثبت نام کنکور یارانه!(چند نفر انصراف دادند) و ... از جمله این مطالب است.
در بخش باشگاه اهل قلم مطالبی مانند جستجوی انسان مطلوب(ساحتهای تحول علوم انسانی) بخش اول از عبدالحسین خسروپناه، شهید فریضه(پشتوانه قوام و استحکام قوانین شریعت) نوشته جواد محدثی، مسئولیت اخلاقی و حقوقی مهندسان(جهانی که مجال اخلاق در آن بسیار تنگ شده) بخش سوم رضا داوری اردکانی، سه دولت پس از جنگ(نگاهی به نامسیرهای دولتهای هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد) نوشته علی دارابی، خلط دموس کراسی(بررسی و نقد ایدئولوژیهای مدرن) بخش دوازدهم از شهریار زرشناس، خدایان جدول مندلیف(انسان مدرن و ارباب متفرق) به قلم سیدمحمد روحانی از مهمترین مطالب منتشر شده در بخش باشگاه اهل قلم این شماره از مجله پنجره هستند.
سیاست
بعدازظهر سگی برای جیشالظلم(بررسی ابعاد گوناگون یک گروگانگیری) عنوان پرونده بخش سیاست این هفته مجله پنجره است. ماجرای گروگانگیری پنج نفر از مرزبانان، برگ دیگری در فضاحت گروهکهایی داشت که همواره در زیر چتر خلق به نابودی خلقالله مشغولند. برخی از علمای دلسوز اهل تسنن تلاشهای بسیاری برای این آزادی انجام دادند و برخی از علمای دیگر اهل تسنن بر سفره گسترده و آماده نشستند تا اینکه بالاخره این سربازان با مقداری پول که شأن گروهک را نشان میداد معاوضه شدند. این اتفاق زنگ خطری بود برای سیستم مرزبانی ما و هشدارهای جدی در خصوص بسیاری از اتفاقاتی که پیشرو داریم. این پرونده در تلاش است ابعاد بیشتری از این ماجرا را بررسی کند.
تحلیل حواشی آزادی مرزبانان ربوده شده ایرانی در گفتوگو با اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و گفتوگو با حجت مهدوی از کارشناسان مسائل محیط استراتژیک جمهوری از جمله مطالب مهم این بخش است.
سبک زندگی
درخدمت و خیانت دلالی(روزی روزگاری با کسب حلال) عنوان پرونده سبک زندگی این هفته مجله پنجره است. در این پرونده به موضوع کسب روزی حلال و پدیده دلالی پرداخته شده و این بحث در ابعاد مختلف مورد واکاوی قرار گرفته است. تفاوتهای بنیادین غرب و اسلام در نگاه به کسبوکار از محمدجواد توکلی، عضو هیئت مدیره انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم، گفتوگو با عادل پیغامی درباره مفهوم نان حلال در سیستم اقتصاد اسلامی، شرایط واسطهگری اقتصادی در جامعه امروز در گفتوگو با حجتالاسلام مجید رضایی، بررسی جایگاه تجارت در اسلام در گفتوگو با سیدرضا حسینی و کسب روزی حلال در گفتوگو با سام مهدیترابی پژوهشگر مسائل جهان اسلام ازجمله مطالب این پرونده است.
پرونده ویژه
حرکت برخلاف طبیعت(انتخاب یا عدم انتخاب مادری) عنوان پرونده ویژه به مناسبت روز بزرگداشت زن و مادر است. در این پرونده سعی شده است مهمترین مواردی که در انتخاب یا عدم انتخاب مادری توسط زنان جوان نقش دارند، بررسی شود. علاوه بر یادداشتهای مختلف، معضلات خانواده در عصر مدرن در گفتوگو با امیرحسین بانکیپور فرد، رئیس دانشکده اهل البیت(ع) دانشگاه اصفهان و پژوهشگر مسائل خانواده بررسی شد.
ترجمه
مزدوران آمریکایی در کشور بحرانزده(اوجگیری سرکوب مخالفان دولت در اوکراین) نوشته دان مارتن و ترجمه سارا گرمسیری، آمریکا و تاج و تخت کارتاژ(آیا مهدی جمعه رئیس جمهور بعدی تونس خواهد بود؟) نوشته روعه قاسم و ترجمه بهنام پناهی، آخرین راه حل(خوشبینی یا بدبینی به دولت) از اکونومیست، عراق یک آزمایشگاه مطلوب(راهبرد آمریکا در عراق و منطقه خلیج فارس) از السفیر، طلب مجازات ابوطالبی(آیا سیاستمدار ایرانی بن بست جدیدی برای اوباماست؟) ترکی الترکی و ترجمه محمد مظهری از جمله مطالب بخش ترجمه شماره صد و نود و یکم مجله پنجره است.
پنجره مثبت
ضمیمه پنجره پلاس این هفته با ۱۶ صفحه کاهی تمامرنگی پیش روی شماست. این هفته با منوچهر والیزاده گپ زده شده است؛ دوبلور و گوینده هفتاد و چندسالهای که صدایش در بدترین حالت سی و چندساله است. در صفحه وقایع اختلافیه گفتوگوی فرضی خبرنگار پیگیر پنجره را میخوانید با جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا. در پنجره ماضیه سجاد نجفی برایتان از زندگی یک تزار مخوف میگوید و از اینکه مرسدس بنز چطور مرسدس بنز شد، بهاضافه حقایقی درباره سرزمین جدید حجاز که شاید نشنیده باشید. در صفحات خودنویس چهار یادداشت میخوانید از سعید صدرائیان، لعیا اعتمادسعید، لیلا باقری و مصطفی حریری که تازه از سفر یکی دو ماههاش به آفریقا برگشته و هیچ بعید نیست از شمارههای بعد حرفهای داغ آفریقاییاش را نیز با شما در میان بگذارد. در صفحه کتابسرا، یک سبد کتاب به شما تعارف شده است، از آثار محمدابراهیم باستانی پاریزی که فروردینماه امسال به سرای باقی کوچید و قلمش از حرکت ایستاد. در صفحه فرهنگستان مثل همیشه مهمان قلم حجت عزیزی هستید و در صفحه گلگشت مروری خواهید داشت بر طنزها و شوخیهای یارانهای روزهای اخیر. پایان بخش ضمیمه هم صفحات زندگی خوب است.