به گزارش «فرهنگ امروز»؛ به نقل از ایبنا؛ محمود آموزگار گفت: یکی از نقاط مثبت بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور ناشران در شورای برنامهريزی این رویداد بزرگ فرهنگی است؛ این امر سیاست بهجا و درست سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مشارکت اهالی نشر است.
وی یادآور شد: اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با وجود اینکه قدیمیترین و بزرگترین تشکل صنفی نشر است، متاسفانه هشت سال گذشته، دخالتی در اداره نمایشگاه کتاب تهران نداشته است. اما این اتحادیه در سال جاری با سیاستهای جدید متولیان برپایی نمایشگاه، گامی فراتر از دخالت در امور نمایشگاه برداشته و زمینههای همگرایی میان تشکلهای نشر فراهم شده است.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه این اقدام مهم، تمرینی است برای حرکت به سمت ایجاد تشکل سراسری و واحد نشر، افزود: نتایج و واقعیات سالهای گذشته نشان میدهند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی قادر به حل و فصل مشکلات حوزه نشر نیست.
آموزگار ادامه داد: ماهیت گلخانهای حوزه نشر به مقدار بسیار زیادی نشر را به تصمیمات دولتی وابسته میکند و مانع از بروز ابتکار و خلاقیت بخش خصوصی برای رفع مسایل پیشروی صنعت نشر میشود.
وی با بیان اینکه بدون تردید دخالت تشکلهای صنفی نشر سراسر کشور میتواند برای از پیش رو برداشتن چالشهای صنعت نشر کشور کمک موثری باشد، گفت: متاسفانه یک پراکندگی میان تشکلهای نشر موجود در کشور و عدم تناسب میان آنها از حیث میزان فعالیت وجود دارد. بنابراین، برای رسیدن به نقطه مثبت و رفع مشکلات حوزه نشر به تشکل واحد سراسری نشر نیازمندیم که دخالت تشکلهای نشر در اداره نمایشگاه کتاب تهران نخستینگام در راهاندازی این تشکل است.