به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایسنا؛ در این گزارش که یکشنبه گذشته در «روزنامه المدینه» منتشر شد آمده است، دانشگاههای عربستان در جذب استادان به ویژه در رشتههای پزشکی، مهندسی و زیرساختهای پایه با چالش جدی روبرو هستند.
این گزارش افزود: استادان مهاجر نیز به دلیل اینکه در دانشگاههای باسابقه و قدیمی موقعیت بهتری دارند، رغبتی به تدریس در دانشگاههای جدید نشان نمیدهند.
وزارت آموزش عالی عربستان اعلام کرد که این کشور همچنین در احداث خوابگاه و فضای آموزشی جدید و کافی با مشکل جدی روبروست. بنابر باور وزارت علوم عربستان امکانات خوابگاهی و زیربنایی یکی از عوامل مهم در جذب استاد و دانشجو محسوب میشوند.
بنابر آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت آموزش عربستان در حال حاضر در عربستان ۱۳ هزار و ۹۹۵ استاد مهاجر وجود دارند که این استادان حدود ۶۰ درصد از کل کارکنان دانشگاهها را تشکیل میدهند. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد قصد دارد تلاشهای خود را برای ساخت کمپهای دانشگاهی طی چند سال آینده به کار گیرد.
بنابراین گزارش، چالشهای پیش روی این وزارتخانه شامل عدم توانایی در تاسیس دانشگاههای تحقیقاتی بینالمللی، کنترل کیفیت آموزشی، افزایش اعتبارات تحقیقات علمی و ارتباط این مطالعات با نیازها و خواستههای مرتبط با توسعه پایدار میشوند. مطابق این آمار همچنین در عربستان سعودی ۹۳۲۹ مدرس دانشگاهی زن و مرد حضور دارند. همچنین ۲۵ هزار و ۴۶۴ دستیار استاد در این کشور فعالیت میکنند که ۲۰ هزار و ۶۵ نفر از آنها استادان زن و مرد و ۵۳۹۹ نفر آنها نیز استادان مهاجر هستند.