به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از تسنیم؛ حجت الاسلام و المسلمین آقایی، رئیس ستاد برگزاری دهه تکریم و غبارروبی مساجد و معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، در خصوص اهداف و جزییات برگزاری دهه تکریم و غبارروبی مساجد با بیان اینکه حدود دو دهه است که در دهه آخر ماه شعبان از فضای ظاهری مسجد غبارروبی به عمل میآید، اظهار کرد: از سال ٩١ تصمیم گرفته شد که علاوه بر غبارروبی از کالبد مسجد، کارکردهای مسجد نیز در نظر گرفته شوند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته اواخر مرداد ماه برنامههایی تحت عنوان هفته جهانی مسجد برگزار میشد، گفت: پس از آسیبشناسی که به عمل آمد مشخص شد که ما روز جهانی مسجد داریم و لذا لزومی ندارد هفته جهانی مسجد هم داشته باشیم.
رئیس ستاد برگزاری دهه تکریم و غبارروبی مساجد ادامه داد: درباره دهه آخر شعبان هم پیشنهاد رییس مرکز این بود که فقط به غباروربی ظاهری اکتفا نکنیم. در واقع برنامه ریزی شد در این دهه برخلاف همیشه که در مسجد از موضوعات مختلف غیر از خود مسجد صحبت میکنیم از مسجد و درباره مسجد سخن بگوییم. لذا بنا بر این گذاشته شد که علاوه بر غبارروبی از کالبد و فضای مسجد از کارکردهای مسجد نیز غبارروبی و بحث تکریم مسجد مطرح شود.
وی با تشریح برنامههای انجام شده در گذشته، گفت: در سال ٩١ هر کدام از روزهای این دهه را با الهام از بیانات رهبری درباره مسجد با یک محور خاص نام گذاری و تلاش کردیم با حفظ این نامها برنامههای مداومی طراحی شود.
حجت الاسلام و المسلمین آقایی اضافه کرد: در سال ٩١ بیشتر در حوزه اطلاع رسانی فعالیت کردیم ولی درسال ٩٢ علاوه بر آگاهی بخشی، با سازمانها و نهادهای فعال در این حوزه مانند اداره اوقاف، سازمان تبلیغات و شهرداریها ارتباط خوبی برقرار شد و در نهایت با منحل شدن ستادهای دهه غباروبی، مرکز رسیدگی به امور مساجد ستاد دایمی برگزاری دهه تکریم و غبارروبی را راه اندازی کرد.
وی افزود: علاوه بر این، سال گذشته یک کار پرحجم رسانهای به همراه محتواهای تولیدی ارائه شد و مقالات متعددی در اختیار رسانهها قرار داده شد. همچنین در روز جهانی مسجد از حدود ششصد چهره و سازمان فعال در دهه تکریم تقدیر کردیم.
معاون فرهنگی مرکز با اشاره به اینکه در سال گذشته احساس کردیم لازم است یک دبیرخانه دائمی تشکیل شود، تصریح کرد: در اولین گام با یک آسیبشناسی تلاش شد تا با اخذ نظرات مدیران نواحی اشکالات شیوه نامه برطرف شود. علاوه براین با سازمانهای مرتبط مانند سازمان تبلیغات جلساتی برگزار شد تا همفکری بیشتری ایجاد شود.
وی در خصوص اجرای برنامههای پیشنهادی در شیوه نامه توسط مساجد خاطر نشان کرد: گذشته از برنامههای حداقلی که در همه مساجد استان تهران برگزار خواهد شد، حدود هشتصد و پنجاه مسجد برای برنامههای ویژه اعلام آمادگی کردهاند که به تناسب برنامهها مورد حمایت مرکز قرار گرفتند.
حجت الاسلام و المسلمین آقایی درباره برنامههای محتوایی طراحی شده گفت: برنامههای محتوایی امسال پر رنگتر از گذشته است و ویژه نامه، کتاب، فیش سخنرانی، و مقالات بارگذاری شده در پرتال، در اختیار ائمه جماعات قرار داده شده و با نامه نگاریهای انجام شده با ائمه جمعه سراسر کشور پیشنهادات خود را ارائه دادهایم و در واقع در این زمینه از سال گذشته یک گام به جلوتر حرکت کردهایم.
وی ادامه داد: مرکز رسیدگی به امور مساجد امسال تلاش کرده است تا بیشتر ستادی عمل کند و بدون وورد اجرایی، دغدغه تکریم مسجد را به فعالان مسجد منتقل کند. چرا که اعتقادمان این است که باید بار برگزاری دهه تکریم بر دوش ائمه جماعات و فعالان مسجد باشد تا تاثیر گذاری لازم حاصل شود.
رئیس ستاد دایمی برگزاری دهه تکریم و غبارروبی مساجد با اشاره به اینکه این یک حرکت نوپا است، غبارروبی از کارکردهای مغفول مسجد را هدف اصلی ستاد قلمداد کرد و با بیان اینکه امسال از برنامهها جلوتر هستیم اظهار کرد: در نگارش شیوه نامه اجرایی همه نظرات را اخذ کردیم و کسی نمیتواند مدعی شود که در این زمینه بیخبر است. در واقع تلاش کردیم از همه ظرفیتهای موجود بهره بگیریم و به این سمت برویم که دهه تکریم در خود مساجد اتفاق بیفتد و در این ده روز مردم محلات احساس کنند که اتفاق خاصی خواهد افتاد.
حجت الاسلام و المسلمین آقایی با اشاره به جلسات هماهنگی با ائمه جمعه استان تهران یاداور شد: از این عزیزان به عنوان روسای شورای شهرستانهای استان در خواست کردیم فعالتر از سالهای گذشته وارد میدان شوند. علاوه براین امسال هم روز جهانی مسجد را اواخر مرداد ماه با حضور مسئولین و ائمه جماعات برگزار خواهیم کرد.
وی در پایان با اشاره به برگزاری جشنواره مسجد در قاب هنر و رسانه و همچنین اختتامیه جشنواره فام (فراخوان ایدههای مسجدی) ابراز امیدواری کرد مساجد به گونهای فعال در دهه تکریم و غبارروبی عمل کنند.
لازم به ذکر است که به زودی نشست خبری رییس ستاد برگزاری دهه تکریم برگزار خواهد شد.