شناسهٔ خبر: 17327 - سرویس دیگر رسانه ها

باز تنظیم نحوه ارائه تسهیلات به نخبگان

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان از بازتنظیم و بازسازی تسهیلات قابل ارائه به نخبگان کشور در جهت تسهیل و هدفمندی تسهیلات، تنوع‌بخشی و گستردگی گروه نخبگان و نیز ایجاد عدالت در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، سیدحسن حسینی در گردهمایی برگزیدگان کنکور سراسری و مدال‌آوران المپیادهای علمی کشور با اشاره به وظایف بنیاد ملی نخبگان در راستای سیاستگذاری و هماهنگی برای توسعه امور نخبگان در کشور گفت: هم‌اکنون ۱۳ هزار نفر عضو بنیاد ملی نخبگان هستند و این بنیاد قصد بازتنظیم و بازسازی تسهیلاتی را که به این اعضا ارائه می‌شود، دارد.

وی گفت: البته این به معنای حذف تسهیلات گذشته نیست، بلکه سعی در این است که جایزه‌های آموزشی هدفمند و متنوع در کنار بسته‌های پژوهشی به نخبگان تعلق گیرد.

حسینی با اشاره به چهار اولویت تصمیم‌ساز بنیاد ملی نخبگان برای سال ۹۳ و ۹۴ گفت: توانمندسازی به عنوان مقدمه اشتغال، ارائه تسهیلات هدفمند در جهت جلوگیری از هدر رفتن منابع، هدایت و فرهنگ‌سازی و در نهایت ایجاد اجتماعات نخبگانی در دستور کار این بنیاد قرار دارد.

معاون بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حضور ۹ هزار نخبه و استعدادهای برتر کنکور سراسری و المپیادهای علمی در کشور به تشریح آمارهایی از تفکیک جنسیتی این افراد پرداخت و گفت: نسبت دختران به پسران در رتبه های برتر کنکور در رشته ریاضی حاکی از تعادل نسبی است و به نوعی می توان گفت دختران در حال سبقت گرفتن از پسران در رشته های هنر و علوم انسانی هستند. در موررد المپیادی ها نیز جز در ادبیات که دختران بیش از پسران هستند در مابقی رشته ها دختران نسبت به پسران درصد کمتری را به خود اختصاص داده اند. البته در گروه زیست‌شناسی نسبت دختران معادل پسران است.

حسینی با اشاره به میزان پراکندگی تعداد المپیادی ها و استعدادهای برتر کنکور سراسری بر اساس فرضیه محل تولد نیز گفت: بررسی ها نشان می دهد که وضع تهران نسبت به استان ها آنطور که گفته می شود مطلوب نیست و سهم استان ها در کسب رتبه های علمی از منظر محل تولد بیشتر از تهران است. به تعبیر دیگر استعدادهای برتر در کل کشور پخش هستند، این نشان می دهد که توزیع ژنی و مغزی استان ها در یک وضعیت مساوی قرار دارد.

وی با اشاره به رشته های مورد علاقه برترین های کنکور سراسری و نخبگان المپیادهای علمی گفت: نفرات برتر کنکور سراسری به ترتیب در رشته های مهندسی برق، حقوق، پزشکی و مکانیک تحصیل می کنند و این امار برای المپیادی ها معطوف به مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک می شود اما در مجموع می توان گفت نخبگان رشته های برق، حقوق، پزشکی و مکانیک را به سایر رشته ها ترجیح می دهند.

معاون بنیاد ملی نخبگان در رده‌بندی مربوط به دانشگاه های برتر کشور نیز به دانشگاه صنعتی شریف، تهران، علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: البته توزیع دانشگاه ها در مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری متفاوت است.

به گفته حسینی بر اساس بررسی های صورت گرفته از سوی بنیاد ملی نخبگان، استعدادهای برتر از سال ۷۵ تا سال ۸۵ مقاطع بالاتر از کارشناسی را طی کرده اند که این موضوع نشان از اعتبار کنکور و مسابقات المپیادی دارد.