به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست شورای هماهنگی روسای مراکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دستگاههای اجرایی با بیان این مطلب تصریح کرد: باید در دولت به روابط عمومی تخصصی به طور واقعی توجه کرد و سیاست گذاری واحدی را در سطح کلان برای آنها به وجود آورد تا از انجام کارهای سلیقه ای و انفرادی جلوگیری شود.
وی به حجم زیاد هجمههای رسانهای علیه دولت اشاره کرد و افزود: روابط عمومیها در خنثیسازی و مقابله با این هجمهها نقش موثر و تاثیرگذاری دارند.
جنتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش و هدف روابط عمومیها اظهار داشت: هدف اصلی فعالیت روابط عمومیها، برقراری پیوند اجتماعی است به این معنا که روابط عمومیها باید سازوکارهایی را برای تاثیر متقابل دولت و جامعه، بر فرایندهای اجتماعی و سیاسی و مدیریتی ایجاد کنند.
وی در این خصوص گفت: روابط عمومی، دروازه ارتباط دولت و جامعه است لذا ارتباط با جامعه هم باید هدفمند و هم باید از طریق سازوکارهایی باشد که در نهایت به تقویت مردم سالاری بیانجامد و در این راه، ارتباط تعریف شده و هدفمند با نهادهای مدنی و تشکلهای صنفی، بسیار اهمیت پیدا میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد بسترهای مناسب برای گفت و گوی هم افزا را استراتژی دستیابی به این هدف برشمرد و افزود: این گفت و گو شکل نمیگیرد مگر آن که سازوکارهای آن از طریق ارتباط موثر با تشکلهای صنفی و نهادهای مدنی برای حضور در ساخت نظام مشورتی و مدیریتی دولت از طریق روابط عمومیها ایجاد شود.
جنتی با اشاره به وظیفه سنگین روابط عمومیها در دولت، تاکید کرد: وظیفه روابط عمومی در دولت تنها به اطلاع رسانی ختم نمیشود و تقلیل وظایف روابط عمومیها به اطلاع رسانی، باعث تضعیف ارتباط دولت با جامعه میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در عین حال، روابط عمومیها نباید فقط به حوزه ی اجرا بیندیشند، بلکه باید ایده پرداز و سیاستگذار باشند و حوزه اجرا را به نهادهای مدنی، بخش خصوصی و تشکلهای صنفی واگذار کنند.
وی تاکید کرد: روابط عمومیها باید با گروههای مرجع در حوزههای مختلف، مذهبی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ارتباط موثر برقرار کنند و این ارتباط باید در جهت تحقق برنامههای دولت و رفع موانع اجتماعی از مقابل دولت باشد.
جنتی گفت: اگر به چنین نکاتی توجه شود، قطعا در عین آن که باعث هم افزایی دانش میشویم، می توانیم امیدوار باشیم که روابط عمومی، نقش خود را در بالندگی فرهنگی نیز در سطح جامعه ایفا کرده است. اما برای این که چنین نقشی از نظر عملی و به طور واقعی به منصه ظهور برسد، نیاز است تا در روابط عمومی دستگاههای اجرایی، یکپارچگی در راهبردها و همچنین اجرا اتفاق بیفتد.
تاکید انتظامی بر لزوم ایجاد انجمنهای تخصصی خبرنگاران
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به شمول قانون مطبوعات بر سایتهای خبری و خبرگزاریها تصریح کرد: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مطبوعات، شفاف سازی حداکثری امور است که به خبرگزاریها و سایتهای خبری نیز مربوط میشود.
حسین انتظامی ضمن تاکید بر ایجاد انجمنهای تخصصی خبرنگاران در حوزههای مختلف گفت: دستگاههای اجرایی باید بسترهای تشکیل انجمنهای تخصصی خبرنگاران حوزه مربوط به خود را فراهم کنند تا خبرنگاران رابط هر رسانه در آن انجمن عضو و جلسات مستمری را با رئیس دستگاه برگزار کنند.
وی تاکید کرد: با نهادسازی دولتی برای انجمنهای تخصصی خبرنگاران حوزههای مختلف مخالفیم اما باید بسترهای مناسب برای شکل گیری انجمنهای تخصصی خبرنگاران را فراهم ساخت.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای آشنایی خبرنگاران با حوزه فعالیت خود، ارتقاء دانش خبرنگاران و درک مشترک از موضوعات و ایجاد ادبیات درست هر حوزه تخصصی، کمک بزرگی به حل مشکلات ارتباط دستگاهها با خبرنگاران میکند ضمن آن که باید با توجه به تفکیک حوزههای خبری و به رسمیت شناختن فعالیتهای تخصصی خبرنگاران، اعتماد آنها را در انتقال درست اخبار به دست آورد.
در ادامه این نشست دبیر شورای اطلاع رسانی دولت به نقش روابط عمومی دستگاههای اجرایی در مقابله با هجمههای رسانهای علیه دولت تصریح کرد: روابط عمومیها باید به تخریبها و هجمهها واکنش سریع نشان داده و نسبت به تنویر افکار عمومی اقدام کنند.
علیرضا معزی از روابط عمومیها خواست به عنوان بازوهای اطلاع رسانی دولت مواجهه فعال و روشنگرانه ای با هجمهها و انتقادات داشته باشند.
همچنین تاکید کرد: حجم تخریبها علیه دولت تدبیر و امید بسیار زیاد است و اگر به آنها پاسخ داده نشود افکار عمومی قضاوت درستی نخواهد داشت لذا ضروری است روابط عمومی دستگاهها به عنوان بازوهای اطلاع رسانی دولت در این امر فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی با توجه به نزدیکی هفته دولت از روسای مراکز روابط عمومی دستگاههای اجرایی خواست تا برنامههای پیشنهادی دستگاه متبوع خود را با رویکرد اجتماعی و سیاست اقناع پذیری تدوین کرده و برای جمع بندی نهایی و ابلاغ، به دبیرخانه شورای اطلاع دولت ارسال کنند.
در این جلسه همچنین تعدادی از پیشنهادهای روسای مراکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دستگاههای اجرایی مورد بحث و بررسی قرارگرفت.