به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر؛ حجت الاسلام ابراهیم کلانتری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه استادان معارف باید با معلومات عمیق و به روز شده، با دانشجو مواجه شوند و وظیفه نهاد نمایندگی در دانشگاهها، دراین باره گفت: دروس معارف اسلامی با توجه به این مساله که دروس عمومی هستند و تمام دانشجویان دانشگاه ها را پوشش می دهند و 100 درصد دانشجویان با این دروس ارتباط برقرار می کنند بسیار حائز اهیمت است .
وی ادامه داد: دروس معارف اسلامی آخرین ایستگاهی است که دانشجو آنجا یک بار دیگر اعتقادات و مسایل اخلاقی خود را مورد بررسی قرار می دهد با قرآن ارتباط برقرار می کند و مشکلات خود را مطرح کرده و با دستاورد های انقلاب آشنا می شود.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی قم ادامه داد: 16 واحد از دروس عمومی دانشجو در مقطع کارشناسی به معارف اسلامی اختصاص دارد و دانشجو باید آن را طی کند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری روی اهمیت دروس معارف تاکید کردند و عنوان کردند اساتید معارف قدر این فرصت بی بدیل را بدانند و خود را متناسب نیاز روز دانشجویان آماده کنند.
حجت الاسلام کلانتری افزود: نسل های امروز و دیروز متفاوت هستند نسل امروز در فضا و دنیای جدید قرار دارد مسایل را راحت تر می پذیرد، خیلی حوصله مطالعه چند ساعته را ندارد، در ذهن جوان دانشگاهی سوالات و شبهات ایجاد شده و می خواهد سریع متوجه شود و مباحث نظری را با مسایل کاربردی زندگی خود مرتبط ببیند لذا این دروس گره ای از زندگی و یا ذهنش باز کند تا موفقیت آینده را رقم بزند همه این ها باعث می شود استاد معارف خود را از نظر محتوا و روش ابزار انتقال به روز کند.
وی ادامه داد: فرمایش مقام معظم رهبری این بود که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برای استفاده بیشتر از این دروس تلاش بیشتری کند زیرا مسئولیت نهاد در دروس معارف مسئولیت جدی و منحصر به فرد است.
وی افزود: دانشگاه معارف اسلامی قم برای همین اهداف ایجاد شده و حوزه اصلی کار آن تربیت اساتید و ارتقا اساتید موجود است برای همین کارگاه های دانش افزایی روشی و محتوایی برای اساتید برگزار می کند در کارگاه های روشی دروس های جدید ارایه می شود و در کارگاه های محتوایی هم مسایل، سئوالات، شبهات جدید، مسایل نوظهور در عرصه معارف اسلامی که اساتید باید از آنها اطلاع داشته و خود را به روز کنند ارایه می شود. همچنین سی دی هایی تولید می شود تا اساتیدی که نمی توانند در کلاس شرکت کنند از این سی دی ها بهره برداری کنند.
رئیس دانشگاه معارف اسلامی قم افزود: کار دیگر دانشگاه تدوین کتب درسی و کمک درسی معارف است کتاب ها به روز می شوند و در اختیار اساتید قرار می گیرند تا استاد دست پر در کلاس حاضر شود.
وی افزود: در مجموع کار این دانشگاه تقویت اساتید موجود، تربیت اساتید جدید برای تدریس در گروه معارف اسلامی سراسر کشور، بازنگری متون درسی و تولید نرم افزارهای آموزشی است.