به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایبنا؛ بهبهانی، شاعر و بانوی غزلسرای ایران به بهانه روز تولدش برای جامعه ادبی و هنری و مدیران فرهنگی در دولت جدید پیامهایی داشت. وی گفت: وزیر ارشاد بزرگتر از آناند که من بخواهم به ایشان پیشنهادی بدهم اما آرزو دارم به همه دستاندرکاران فرهنگ و صاحبان عقیده، آزادی دهند. به مترجم و نویسنده و شاعر آزادی دهند تا تفکر مملکت ایران آزاد شود.
این شاعر پیسکشوت افزود: امیدوارم آنچه به ادبیات و علوم ادبی مربوط میشود بدون با آزادی کامل منتشر شود. چشم انتظار روزی هستم که آنچه پیش از این و بعد از این نوشته شده، بدون محدودیت به مخاطبان ارایه شود. چون نویسندگان و شاعران دارای درجاتی از آگاهی و شعورند و میدانند برای مردمشان چه بنویسند یا خلق کنند.
وی اضافه کرد: در چنین موقعیتی است که مردم میتوانند از میان خوب و بد، اثری را انتخاب کنند و بخوانند.
سیمین بهبهانی گفت: گزیده اشعارم به زودی از سوی انتشارات نگاه منتشر میشود، البته هنوز نامی برای آن انتخاب نکردهام.
سیمین خلیلی معروف به سیمین بهبهانی فرزند عباس خلیلی (شاعر و نویسنده و مدیر روزنامه اقدام) است. حاج میرزا حسین حاج میرزاخلیل مشهور به میرزا حسین خلیلی تهرانی که از رهبران مشروطه بود، عموی پدر او و علامه ملاعلی رازی خلیلی تهرانی پدربزرگ اوست. پدرش عباس خلیلی (۱۲۷۲ نجف - ۱۳۵۰ تهران) به دو زبان فارسی و عربی مسلط بود و شعر میسرود.
بهبهانی را برخی به دلیل سرودن شعر در اوزان خاص «نیمای غزل» لقب دادهاند.وی سرودن غزل را از نوجوانی آغاز کرد و موضوع اغلب غزلهای او در این دوران مضامین عاشقانه و عواطف زنانه و انسانی بود. وی بعدها متاثر از سرودههای نوپردازان شد و در مجموعه غزل رستاخیز به سمت موضوعات و معضلات اجتماعی گرایش پیدا کرد.
کتابهایی چون «جای پا»(۱۳۳۵/۱۹۵۴)، «چلچراغ(۱۳۳۶/۱۹۵۵)»، «مرمر» (۱۳۴۱/۱۹۶۱)، «رستاخیز» (۱۳۵۲/۱۹۷۱)، «خطی ز سرعت و از آتش»(۱۳۶۰/۱۹۸۰)، «دشت ارژن»(۱۳۶۲/۱۹۸۳)، «گزینه اشعار»(۱۳۶۷)، «درباره هنر و ادبیات»(۱۳۶۸)»، «آن مرد، مرد همراهم»(۱۳۶۹)، «کاغذینجامه»(۱۳۷۱/۱۹۹۲)، «کولی و نامه و عشق»(۱۳۷۳)، «عاشقتر از همیشه بخوان»(۱۳۷۳)، «شاعران امروز فرانسه»(۱۳۷۳) -ترجمه فارسی از اثر پیر دوبوادفر، چاپ دوم :۱۳۸۲-، «با قلب خود چه خریدم؟»(۱۳۷۵/۱۹۹۶)، «یک دریچه آزادی»(۱۳۷۴/۱۹۹۵)، «مجموعه اشعار» (۲۰۰۳)، «یکی مثلاً اینکه (۲۰۰۵)، «هرگز نخواب کوروش»، «شعر زمان ما» (1391)، «مجموعه اشعار سیمین بهبهانی»(1391) در کارنامه کاری بهبهانی است.