شناسهٔ خبر: 19530 - سرویس دیگر رسانه ها

معاون وزیر بهداشت: بومی گزینی آزمون دستیاری نباید موجب تضییع حقوق سایر داوطلبان شود

معاون پارلمانی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: کاهش سهمیه پذیرش آزاد، ورود نخبگان جامعه پزشکی به عرصه‌های تخصصی را محدود می کند.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایسنا، مهندس طاهر موهبتی درباره مخالفت مجلس با اصلاح سهمیه مناطق محروم آزمون دستیاری، گفت: بر اساس مصوبه سال ۸۹ مقرر شد که ۱۰ درصد مازاد ظرفیت دانشگاهها در رشته های پزشکی به مناطق محروم اختصاص داده شود که متاسفانه این مصوبه بر اساس اصلاحیه سال ۹۲ مجلس و علی رغم مخالفت وزارت بهداشت به ۳۰ درصد ورودی دانشگاهها در مقطع دستیاری و تخصصی ، تغییر یافت.

معاون پارلمانی و امور مجلس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه، وزارت بهداشت موافق است که به سمت بومی گزینی برویم ولی به نحوی که حقوق دیگران تضییع نشود، افزود: وقتی قرار است سهمیه مناطق محروم ۳۰ درصدباشد و۲۰ درصد مابقی، سهمیه های دیگر است، عملا" سهمیه پذیرش آزاد ۵۰ درصد کاهش می یابد.

وی در ادامه گفت: وقتی پذیرش آزاد کم شود رقابت سخت شده و ورود نخبگان جامعه پزشکی به عرصه‌های تخصصی کمتر می‌شود. از همین رو طرحی را تعدادی از نمایندگان مجلس ارائه دادند که به جای ۳۰ درصد ورودی ، ۳۰ درصد سهمیه ظرفیت مازاد بر ورودی دانشگاهها در رشته دستیاری به مناطق محروم اختصاص یابد که این به معنای کاهش ظرفیت مناطق محروم نیست.

 

مهندس موهبتی خاطرنشان کرد: رویکرد وزارت بهداشت این است که تربیت نیروی متخصص توسط خود استانها و دانشگاه ها انجام شود ضمن اینکه توجه به مناطق محروم الزاماتی دارد و به نظر می رسد اصلاح قانون کمک می کند هم به منطقی سازی حمایت از مناطق محروم بپردازیم وهم توجه به سهمیه های آزاد را مد نظر قرار دهیم ولی در حال حاضر با توجه به قانون موجود، پذیرش سهمیه آزاد به شدت محدود شده که نگرانی هایی از سوی فارغ التحصیلان رشته های مختلف پزشکی ابراز گردید و در واقع طرح نمایندگان برای رفع این نگرانی ها و کاهش دغدغه مناطق محروم بود.

 

وی در ادامه گفت: متاسفانه به رغم توجهی که نمایندگان همیشه به قشر تحصیل کرده دارند ، این طرح رای نیاورد. بطوریکه بر اساس قانون موجود، ۳۰ درصد ورودی ها ی دانشگاهها در رشته دستیاری به مناطق محروم اختصاص دارد و داوطلبان آزاد ناچارند در سهمیه محدودی رقابت کنند.

 

گفتنی است نمایندگان مجلس با ۹۰ رای موافق و ۹۴ رای مخالف با تصویب یک فوریتی طرح اصلاح بند سه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مخالفت کردند.