شناسهٔ خبر: 20521 - سرویس دیگر رسانه ها

توضیحات معاون سابق درباره بورسیه فرزندان مسئولان

معاون بورس و دانشجویان خارج از کشوردولت قبل در خصوص بورسیه فرزندان نمایندگان مجلس و دوره اصلاحات توضیحاتی ارایه کرد وی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر بورسیه شدن تعدادی از فرزندان مسئولان جزئیات نحوه بورسیه شدن این افراد را اعلام کرد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، دکتر حسن مسلمی نائینی - معاون بورس و دانشجویان خارج از کشور دولت قبل با ارسال نمابری در خصوص موضوع بورسیه ها توضیحاتی داد که به شرح زیر است :

"چندین جلسه با کمیته تعیین شده از طرف کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و مدیران کنونی سازمان امور دانشجویان برگزار شده و گزارش مفصلی به همراه مدارک، اسناد و دلایل لازم به این کمیته ارائه شد.

در آخرین جلسه کمیته نیز مقرر شد تا نهایی شدن نتیجه بررسی کمیته هیچکدام از افراد مصاحبه نکنند مگر دکتر جعفری سخنگوی کمیسیون. لذا اگرچه بعضی از اعضای کمیته تعهد خود را نادیده گرفته و در این دوماه مصاحبه های متعددی انجام دادند اما بنده برغم تماسهای زیاد خبرنگاران محترم از مصاحبه خودداری کردم.

اما متاسفانه در ادامه بداخلاقی و بی انصافی راجع به دانش آموختگان و دانشجویان بورسیه، بعد از قطعی شدن استیضاح وزیر علوم، بعضی رسانه ها شروع به بداخلاقی بسیار زشت در مورد تعدادی از نمایندگان مجلس و استیضاح کنندگان وزیر کردند.

لذا لازم دیدم در مورد این موضوع توضیحاتی داده شود. سوابق فرزند دکتر سلیمانی نماینده محترم مجلس شورای اسلامی و وزیر سابق ارتباطات به شرح زیر است:

رتبه زیر 70 در کنکور سراسری کارشناسی، رتبه زیر 15 در کنکور سراسری کارشناسی ارشد، تحصیل در دو مقطع کارشناسی با معدل تقریبا 16 و کارشناسی ارشد با معدل 17 در دانشگاه صنعتی شریف، عضو بنیاد ملی نخبگان و دریافت کمک هزینه تحصیلی از این بنیاد در دوران تحصیل به دلیل نخبگی، رتبه دو رقمی در کنکور سراسری دکتری داخل و دریافت کمک هزینه تحصیلی و معافیت از شهریه در دوره دکتری درخارج از کشور.

ملاحظه می شود چنین فردی که با این سوابق علمی و تحصیلی هیچگاه نیازی نداشته است از امتیازات خاص استفاده کند.

قابل ذکراست که، فرزند یکی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی که اتفاقا وی نیز از وزاری دوره اصلاحات هستند نیز با مدرک کارشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز با معدل 14.3 و مدرک کارشناسی ارشد از یکی از دانشگاه‌های دولتی شهرستان با معدل 17.3 در بورس تحصیلی خارج از کشور سال 1391 پذیرفته شده اند. 

خوشبختانه بدون توجه به اینکه پدر این عزیزان مسئوليتي داشته، آنها نیز همانند بقيه داوطلبان فرآیند بورس که عبارت از بررسی مدارک و مصاحبه علمی و عمومی بوده را با موفقیت طی کرده و پذیرفته شده اند.

در خصوص استعداد درخشان نیز هرچند بنده جوابگو نبوده و همکاران سازمان سنجش مجری بوده و هم اکنون نیز در سازمان مشغول هستند. برای اطلاع افرادناآگاه و مغرضی که مبادرت به اطلاع رسانی غلط راجع به فرزند نماینده مجلس شورای اسلامی و وزیر علوم دولت نهم کرده اند و برای تنویر افکار عمومی  به اطلاع می رسانم.

براساس مواد 1 و 4  آیین نامه تسهیلات آموزشی مورخ  19 اسفند81 استعدادهای درخشان، برای ورود به مقطع دکتری بدون شرکت در آزمون،  نیاز به معدل بالای 17 و 2 مقاله در مجلات علمی و پژوهشی داشته و هیچ ارتباطی با معدل کارشناسی ندارد.

اما راجع به فرزند وزیر علوم دولت دهم، به اطلاع می رسانم که تقریبا همزمان فرزند وی و فرزند دکتر صدیقی رئیس کنونی سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، درخواست بورس تحصیلی توسط پدرشان انجام شد.

بنده خودم از آنها درخواست کردم جهت بورس نیاز به ارائه اعلام نیاز از دانشگاهی است. فکر می کنم در مدت زمان کوتاهی، فرزند وزیر از دانشگاه تربیت مدرس و فرزند رئیس سازمان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر مدارک لازم بورس را ارائه کردند.
  
مطمئنا این گونه برخوردهای غیراخلاقی کمکی به رهایی از استیضاح نکرده و نخواهد کرد. لذا پیشنهاد می دهم برای دفاع درست و منطقی از وزیر محترم علوم، گزارشی از عملکرد ایشان و مدیران حوزه وزارت علوم در طی یکسال گذشته ارائه شود.