به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا، در میان آوارگان سوری مهندسین مشتاق، دانشمندان و استادان هنر نیز به چشم میخورند که نه تنها دسترسی خود به کلاس درس بلکه شغل، معیشت، خانه و خانواده خود را نیز از دست دادهاند. دانشجویانی که پیش از این کتابخانهها و کلاسهای درس را قرق میکردند اکنون در پناهگاههای بیامکانات و دور از رویای تحصیل در دانشگاه زندگی میکنند.
اما بدون دسترسی به تحصیلات دانشگاهی، چگونه از دل این جوانان، آموزگار، دکتر، وکیل و مهندس بیرون میآید تا در زمان بازسازی این کشور به آن کمک کنند؟ دانشجویان باقیمانده چگونه تشویق به ادامه تحصیل میشوند؟ با ناتوانی در تامین نیازهای دانشجویان و استادان سوری، این کشور با خطر نسل گمشدهای از رهبران که احتمالا تاثیر ویران کنندهای بر سوریه و منطقه دارد روبرو خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی ورلد نیوز، انستیتو بینالمللی آموزش (IIE) تلاش میکند تا با حمایت سازمانهای همکار و دانشگاهها کمکهای موثری را ارائه کند. به همین منظور صندوق نجات دانشگاهی IIE و کنسرسیوم آموزش عالی در بحران سوریه کمکهزینههای تحصیلی و بورسیهای را برای استادان و دانشجویان ارائه میدهد.
این سازمانها امیدوارند با این اقدام ضمن جلب توجه جامعه جهانی، پیشنهاداتی را برای کمک به افزایش دسترسی آوارگان سوری به آموزش عالی در کشورهای میزبان آنها ارائه دهند. IIE از دولتها، دانشگاهها و سازمانهای غیردولتی میخواهد تا راهحلی را برای کمک به استادان و دانشجویان سوری حتی در بحبوحه درگیریها و بحرانها پیدا کنند. نیازهای آوارگان در اردن، لبنان، ترکیه و سراسر جهان فراتر از انتظار است.