به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛صبح امروز چهارشنبه 16 مهرماه اولین نشست خبری جشنواره فیلم دانشجویی با حضور کاظم نظری دبیر این دوره از جشنواره در سالن جلسات دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای مراسم کاظم نظری مدرس دانشگاه و دبیر بخش ملی جشنواره فیلم دانشجویی طی سخنانی گفت: دانشگاه صدا و سیما متولی برگزاری 5 دوره از این جشنواره بوده که ششمین دوره آن بعد از دو سال برگزار می شود. تفاوت این دوره از جشنواره با دوره های قبل در این است که امسال بخش بین الملل به این جشنواره اضافه شده است.
وی ادامه داد: ششمین دوره از جشنواره فیلم دانشجویی از تاریخ 16 آذر مصادف با روز دانشجو کار خود را آغاز می کند و افتتاحیه در تاریخ 19 آذر برگزار خواهد شد.
نظری درباره اهداف این دوره از جشنواره عنوان کرد: یکی از اهداف برجسته این دوره از جشنواره نشان دادن آثار برتر جوانان در رسانه ملی است. پرداختن به موضوع اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی در مدیریت جهادی در بخش ویژه این دوره گنجانده می شود. همچنین ترویج دین، اخلاق، امید و آگاهی، تشویق و نشان دادن مولفه های ذاتی فیلم کوتاه در تلویزیون از دیگر اهداف ششمین دوره از جشنواره فیلم دانشجویی است. ایجاد تعامل و فضای شاداب هنری و پویا بین دانشجویان سراسر کشور از جمله دیگر هدف های ما در ششمین دوره از جشنواره فیلم دانشجویی است.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان کشورهای اسلامی هم می توانند با محور وحدت اسلامی در بخش بین الملل حضور یابند، بیان کرد: این جشنواره مقدمات کار خود را از سه ماه پیش آغاز کرده و تمام اطلاعات آن در سایت جشنواره موجود است.
نظری درباره بخش های مختلف جشنواره عنوان کرد: بخش های مختلف جشنواره فیلم دانشجویی شامل بخش های داستانی، مستند، تئاتر، پویانمایی، تیزر، میان برنامه و تیتراژ است. در این دوره بخش هایی مثل نمایشگاه و ورک شاپ های آموزشی هم برگزار می شود و دانشجویان می توانند برای شرکت در این نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی در سایت جشنواره ثبت نام کنند.
دبیر ششمین جشنواره فیلم دانشجویی درباره داوران گفت: داوران جشنواره از بهترین استادان دانشگاههای هنری خواهند بود همچنین به نفر اول 3 میلیون تومان و نفر دوم 2 میلیون تومان و نفر سوم 1 میلیون تومان جایزه نقدی داده می شود. علاوه بر این نهادهایی همانند حوزه هنری و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای حمایت از تولیدات جوانان در این دوره از جشنواره اعلام آمادگی کردند تا بعد از پایان برگزاری جشنواره دانشجویان بتوانند به راه خود در عرصه فیلمسازی ادامه دهند.
در ادامه نشست سعید سرابی دبیر بخش بین الملل ششمین دوره از جشنواره فیلم دانشجویی طی سخنانی عنوان کرد: دانشکده صدا و سیما از سال گذشته به دانشگاه تبدیل شد و به جرات می توان گفت که ما بزرگترین دانشگاه علوم رسانه ای در کشور و حتی در منطقه هستیم. تمرکز در بخش بین الملل یکی از رویکردهای جدید دانشگاه صدا و سیما است و به همین دلیل بخش بین الملل امسال به جشنواره اضافه شد.
سرابی با تاکید بر اینکه جشنواره با همکاری دانشجویان صدا و سیما برگزار می شود، عنوان کرد: طبعا برای تحقق اهداف جشنواره مثل رقابت بین دانشجویان، شناخت مولفه های سینمایی کوتاه در فرم و محتوا، ایجاد فضای رقابتی، ایجاد تعامل هنری بین مراکز هنری ایران و جهان تلاش می کنیم. همچنین تولیدات دانشجویی برگزیده در سایر کشورها با همکاری رایزنی های فرهنگی در سفارتخانه ها معرفی می شود و این باعث تشویق دانشجویان است.
وی ادامه داد: 5 اثر از آثار دانشجویان ما در جشنواره های فیلم استرالیا حضور یافته و دو اثر در جشنواره ABU و تمرکز روی جشنواره های خارجی از اهداف کلان ما است. ما در این دوره از جشنواره از سایر مراکز دانشگاهی خواستیم که با توجه به مباحث وحدت اسلامی و اخلاق و رسانه کارهای خود را عرضه کنند و در این عرصه جوایزی را در نظر گرفتیم.
سرابی عنوان کرد: موضوع وحدت اسلامی است و کشورهای اسلامی مد نظر ما هستند اما از آثار کشورهای دیگر استقبال می کنیم. ما یک یادداشت تفاهم در همین راستا با دانشگاه بغداد، سوربن فرانسه، مسکو و نیوزیلند امضا کردیم و مدرک های دکتری مشترک را در این زمینه در نظر گرفتیم. باید این مسائل را از طریق رایزنی فرهنگی انجام دهیم تا بتوانیم با کسانی که هنوز تفاهم نامه امضا نکرده اند ارتباط برقرار کنیم.
وی تصریح کرد: دانشجویانی که می خواهند در این جشنواره شرکت کنند باید تولیدات خود را به صدا و سیما ارائه کنند و هیچ عیبی ندارد یک دانشجوی مسلمان با ملیت اروپایی در این دوره از جشنواره شرکت کند.
کاظم نظری در پایان این نشست خبری یادآور شد: آخرین مهلت ثبت نام در سایت 10 آبان، آخرین مهلت ارسال آثار در تاریخ 15 و 16 آبان و بازبینی آثار 25 آبان ماه خواهد بود.