شناسهٔ خبر: 23336 - سرویس دیگر رسانه ها

برترین پروژه‌های معماری سال را بشناسید + عکس

هفتمین دوره‌‏ی جشنواره‌‏ی جهانی معماری به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد در این حوزه، با حضور 300 اثر برگزیده از کشورهای مختلف در ۳۰ گروه رقابتی با کاربری‌‏های مختلف، در سنگاپور برگزار شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ در این جشنواره که به‌‏مدت سه روز ادامه داشت، آثار برگزیده از سراسر جهان در گروه‌های متنوع و با کاربری‌‏های مختلف به رقابت پرداختند و در این میان، پنج اثر از ایران در این رویداد حضور داشتند.

ساختمان‌های تجاری، آموزشی، درمانی، فرهنگی، خانه، هتل، اداری، تفریحی و مذهبی از جمله بخش‌‏های این جشنواره‌ی جهانی هستند. در بخش «خانه» این جشنواره، از ایران «ویلای شمس‌‏آباد» کار مشترک «دخی سربندی» و «علی شریعتی» و «خانه شریفی‌ها» با طراحی «علیرضا تغابنی» و «خانه‌‏ی‌ آبادان» از دفتر معماری «فرشاد مهدی‌زاده» شرکت داشتند.

 

طرح شهر رویاهای اصفهان

 

پروژه‌‏ی «باشگاه صخره‌نوردی پلور» با طراحی «لیدا الماسیان» و «شاهین حیدری» و «شهر رویاهای اصفهان» با طراحی «فرشاد مهدی‌‏زاده» و «رها اشرفی» هر دو در بخش طرح‌‏های «آینده» به‌‏ ترتیب در بخش‌‏های بناهای تفریحی و ساختمان‌های تجاری چندمنظوره با آثار دیگر رقابت کردند و در نهایت، از میان پنج اثر ایرانی، پروژه‌ی «شهر رویاهای اصفهان» موفق به کسب عنوان برگزیده در بخش «آینده» (ساختمان‌های تجاری چندمنظوره) شد.

همه‌ی این آثار رتبه‌‏های برتر جایزه‌‏ی معمار سال ۱۳۹۲ (مهم‌ترین مسابقه‌‏ی معماری در داخل ایران) را به‌‏ خود اختصاص داده‌ بودند.

در مرحله‌‏ی نخست جشنواره‌‏ی جهانی معماری ۲۰۱۴، ابتدا در هر گروه از هر ۱۰ اثر، یک اثر برگزیده و پس‌‏ از آن، در رقابت بین آثار برنده‌‏ی هر بخش، یک بنا به‌‏عنوان ساختمان جهانی سال معرفی شد.

امسال پروژه‌ی تکمیل‌شده‌ی «Chapel» از کشور ویتنام موفق شد جایزه‌ی اصلی این جشنواره یعنی عنوان «ساختمان جهانی سال» را کسب کند و در بخش پروژه‌های آینده که به پروژه‌های در حال ساخت اختصاص دارد، جایزه‌ی نهایی به طرح معماری گالری «Greater Victoria» از کشور کانادا رسید.

 

 

«Chapel» ویتنام/برنده جایزه ساختمان جهانی سال

 

از جمله‌ی پروژه‌های برگزیده‌ی هفتمین جشنواره‌ی جهانی معماری می‌توان به «خانه درخت‌ها» در بخش «خانه» از ویتنام، در بخش «سکونتگاه» بنای «Curve» از کشور نروژ، در بخش «اداری» «کاخ لیبرتی» از استرالیا، در بخش «فضاهای آموزشی» کتابخانه «دالارنا مدیا» از کشور سوئد، در بخش «ورزشی» «مرکز ورزشی» سنگاپور، در بخش «پروژه‌های درمانی و سلامت» بنای «کریس اوبراین» از کشور استرالیا، در بخش «حمل‌ونقل» پروژه‌ی «Scale Lane Bridge» از کشور انگلیس، در بخش «فرهنگ» «موزه دریایی» دانمارک، در بخش «خرید» مجتمع «Yalikaval Marina» از کشور ترکیه، در بخش «مذهب» کلیسای «La Ascensión del Señorh» اسپانیا، در بخش «مدرسه» آکادمی «Chobham» از انگلیس و در بخش «هتل و مجموعه تفریحی» نیز رستوران «Son LA» از ویتنام اشاره کرد.

 

«Yalikaval Marina» ترکیه/برنده مراکز خرید

 

«دالارنا مدیا» سوئد/برنده آموزش عالی و تحقیق

 

 

 

«Scale Lane» انگلیس/برنده حمل‌ونقل

 

«خانه درخت‌ها» ویتنام/برنده بخش خانه