به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر ؛ نشست خبری جشنواره «گزارش یک نگرانی» با حضور رامبد جوان دبیر هیات داوران، سیدعلی احمدی رئیس فرهنگسرای رسانه و حامد رهنما دبیر جشنواره روز سهشنبه 29 مهرماه در محل فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست حامد رهنما دبیر جشنواره با اشاره به اینکه استارت جشنواره «گزارش یک نگرانی» با اعلام فراخوان از طریق سایت جشنواره و خبرگزاریها آغاز شد، گفت: اواخر شهریور ماه طی نشستی که با کارشناسان مجموعه شرکت آب و فاضلاب تهران داشتیم، مساله بحران آب خیلی جدی تر از قبل برای ما مطرح شد و ما پیشنهاد دادیم با توجه به اینکه هنر معمولا برای حل بحران های مختلف در جامعه پیشگام است، جشنواره فیلم موبایلی را با موضوع بحران آب برگزار کنیم.
وی ادامه داد: در ابتدا قرار بود که تنها شهروندان تهرانی در این جشنواره حضور داشته باشند و نگاه آنها به بحران آب داوری شود، اما با اعلام فراخوان در 5 مهرماه تقاضاهایی از شهرهای مختلف سراسر کشور داشتیم که آنها نیز می خواستند در این جشنواره حضور داشته باشند، در حال حاضر آثاری از شهرهای قم، مشهد، اصفهان و ارومیه به دبیرخانه ارسال شده است.
دبیر جشنواره «گزارش یک نگرانی» با اشاره به جوایزی که قرار است در اختتامیه این جشنواره اهدا شوند، توضیح داد: یک جایزه 5 میلیون تومانی، 3 جایزه 3 میلیون تومانی و یک جایزه یکمیلیون تومانی به همراه بسته لوازم صرفهجویی آب به برگزیدگان این جشنواره اهدا می شوند.
رهنما بیان کرد: آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه 25 مهرماه در نظر گرفته شده بود که با توجه به استقبال مخاطبان، این مهلت یک روز تمدید شد. نزدیک به 219 نفر در سایت جشنواره ثبتنام کردند و در نهایت 208 اثر توسط هیات انتخاب بازبینی شد.
رامبد جوان دبیر هیات داوران «گزارش یک نگرانی» نیز در ادامه این نشست یادآور شد: امیدوارم فیلم های خوبی را در این جشنواره ببینیم. تعداد فیلم هایی که در این جشنواره حاضر هستند با توجه به زمان کم برگزاری جشنواره بسیار قابل توجهاند. ما باید نسبت به موضوع بحران آب در کشور حساسیت بیشتری داشته باشیم و از راه های مختلف توجه مردم را به این مساله جلب کنیم.
وی با اشاره به اینکه جشنواره «گزارش یک نگرانی» از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، توضیح داد: حضور هیات داوران نشاندهنده اهمیت موضوع جشنواره چه از نظر هنرمندان و چه از نظر جامعه است. نباید به این مساله فکر کنیم که برگزاری این جشنواره یک جنبه هنری، تفریحی و دورهمی دارد. امیدوارم بتوانیم این نگرانی را گسترش دهیم و توجه مردم را به سمت موضوع بحران آب جلب کنیم. هر روز که می گذرد شرایطی پیش می آید که در آینده ای نزدیک شاهد کاهش میزان هدر دادن آب در سطح کشور باشیم.
جوان بیان کرد: هیات داوران از شامگاه 29 مهرماه کار خود را با تماشای 30 فیلم انتخاب شده، آغاز می کند.
دبیر هیات داوران «گزارش یک نگرانی» با تاکید بر اهمیت بحران آب در کشور تأکید کرد: باید کمپینی با موضوع بحران آب در کشور ایجاد شود تا از طریق هر نوع ابزار و بازوی ایدهپردازی به طور مداوم شرایط بحران آب برای مردم تکرار شود. این بسیار فوقالعاده و قابل اهمیت است که چنین جشنوارهای با موضوع آب برگزار شده است. موضوع آب برای همه ما جدی است و هنرمندان همیشه در برنامه های مختلف چه به صورت شوخی، چه به صورت بحث و گفتگو و یا از طریق غر زدن این مساله را گوشزد کردند.
این کارگردان سینما متذکر شد: آب، برق و در واقع انرژی در حال حاضر در شرف آسیب های جدی است. برای حل این مشکل تا آنجا که می توانیم بهعنوان هنرمند یا شهروند کار می کنیم، اما گاهی این مساله از دست ما خارج می شود و ارگان های دولتی باید مسئول پیگیری معضل مصرف بیهوده آب شوند. واقعیت این است که ما باید از مرحله مهربان بودن با مردم و دلواپس نکردن آنها گذشته و به صورت مستقیم و جدی وضعیت خراب بحران آب را به آنها انتقال دهیم. ما فعلا نیازمند یک شوک بزرگ هستیم و بعدا می توانیم در این زمینه فرهنگسازی بزرگی داشته باشیم.
جوان افزود: پیمان قاسمخانی قرار بود در کنار هیات داوران حضور داشته باشد، اما به دلیل حجم کارهایی که در دست داشت، نتوانست با ما در این زمینه همکاری کند.
رهنما دبیر این جشنواره در ادامه گفت: یکی از کارهایی که برای برگزاری این جشنواره انجام دادیم، ایجاد کارگاه های آموزشی فیلمسازی با موبایل در دانشگاه هنر، دانشگاه آزاد و با همکاری آموزش و پرورش در مدارس تهران بود که تا امروز 15 کارگاه آموزشی در این زمینه برگزار شده است. با توجه به استقبال بخش های مختلف از ارائه آثار عکس تصمیم گرفتیم تا در مرحله بعدی برگزاری این جشنواره بخش هایی مثل عکس و فیلم کوتاه را داشته باشیم.
وی ادامه داد: مراسم اختتامیه اولین جشنواره «گزارش یک نگرانی» 2 آبان ماه ساعت 18:00 در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود که اجرای این مراسم بر عهده اشکان خطیبی است. همچنین در این مراسم فیلمی با حضور 28 هنرمند سرشناس کشور پخش خواهد شد که در آن این هنرمندان پیام های خود را با موضوع بحران آب بیان کردند، البته تعدادی از دوستان هنرمند نیز که در تهران حضور نداشتند پیام خود را به صورت کتبی به دبیرخانه ارائه کرده اند که در کتاب جشنواره به صورت مکتوب آورده می شود.
رهنما با اشاره به بحث اکران فیلم های کوتاه این جشنواره گفت: آثار منتخب در این جشنواره که از سوی هیات داوران معرفی میشوند، در تلویزیون و بهخصوص در شبکه مستند و همچنین قبل از اکران فیلم های سینمایی در پردیس های سینمایی شهر تهران پخش می شوند، همچنین طی تفاهمنامهای با شرکت مترو این آثار در فضای مجموعه مترو پخش می شوند.
علی احمدی رئیس فرهنگسرای رسانه نیز در ادامه این نشست بیان کرد: وظیفه ما این است که فضای فعلی و معضل بحران آب را برای مردم تبیین و این نگرانی را هر چه سریعتر به مردم منتقل کنیم. متاسفانه کشور ما متولی امر آب ندارد. ما تصور می کنیم که وزیر نیرو و یا وزیر جهاد کشاورزی متولی امر آب در کشور هستند، اما ما در واقع در کشور متولی آب نداریم و مسئولان و مردم هیچکدام به عمق فاجعه بحران آب پی نبرده اند. خوشبختانه هنرمندان همیشه در این زمینه پیشقدم بوده و این بار نیز به ما کمک کرده اند.
دبیر جشنواره «گزارش یک نگرانی» در پایان این نشست با اشاره به اینکه دبیرخانه این جشنواره در پایان مراسم اختتامیه به صورت دائمی فعالیت خود را آغاز میکند، گفت: در مراسم اختتامیه 80 نفر از چهره های سرشناس در بخش هنر حضور دارند.