به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ کمال تبریزی درباره اینکه آیا به حل مشکلات سریال «سرزمین کهن» در دوره رییس بعدی سازمان صداوسیما امیدوار است؟ گفت: فکر میکنم این مشکلات حل شود و با رفتن آقای ضرغامی تیم بعدی که بیاید بتوانیم بنشینیم و با آنها مذاکرات را از اول آغاز کنیم. همه گذشته را بگوییم و مشکلاتی را که پیش آمده مطرح کنیم.
او در ادامه توضیح داد: به احتمال زیاد به توافقات لازم میرسیم. با توجه به اینکه به خاطر اتفاقاتی که برای سریال افتاد، مشکلاتش تا حدی برطرف و مسائل اصلاحاتیاش کمتر شد و فکر میکنم به نتیجه مطلوب برسیم.
کارگردان «ابله» همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو درباره اقدامات اخیر تلویزیون مبنی بر سپردن لوکیشنهای سریال «سرزمین کهن» به سریال تاریخی دیگر، اظهار کرد: رفتار بدی از طرف صداوسیما در مورد سریال «سرزمین کهن» صورت گرفت. لوکیشنی به نام بهارستان داشتیم که میدان بهارستان را در آن بازسازی کرده بودیم. هم در فاز یک از آن استفاده کردیم و هم در فاز دو و بخش دیگری از فاز سه را قرار بود در آنجا فیلمبرداری کنیم اما متأسفانه دوستان نه تنها کار ما را تعطیل کردند بلکه لوکیشن بهارستان را در اختیار یک سریال دیگر گذاشتند و الان آنها از لوکیشن ما استفاده میکنند.
او با اشاره به اینکه این اقدام یک کار غیرحرفهای و غیراخلاقی است، مطرح کرد: این کار با هیچ منطقی جور درنمیآید که لوکیشن یک سریال که با هزینه آن سریال و با دید هنری طراح آن ساخته شده و فضایش، فضای کار ماست، بدون اینکه آن سریال به اتمام رسیده و پخش شده باشد، در اختیار سریال دیگر قرار بگیرد.
تبریزی همچنین تأکید کرد: این اقدام کار کاملا غیرحرفهای است که از طرف معاونت سیمای فعلی و مدیر شبکه یک انجام شد.
بازدید از پشت صحنه سریال « ابله » کمال تبریزی
کارگردان «سرزمین کهن» همچنین گفت: به کارگردان و تهیهکننده این سریال ایراد وارد نمیکنم چون آنها مجبورند با توصیههای سازمان صداوسیما این کار را انجام دهند؛ هر چند که انتظار ما به عنوان همکار این است که حقوق همدیگر را مورد توجه قرار دهیم و نادیده نگیریم.
کمال تبریزی در ادامه با خنده عنوان کرد: مشکلات سریال «سرزمین کهن» تمامی ندارد. این کارگردان همچنین درخصوص سریال «ابله» و روند تولید آن توضیح داد: سریال «ابله» دو فاز دارد که از یک مقطعی شروع میشود و وارد مقطع و فاز جدیدی میشود. 10 قسمت از فضای قصه در مورد افراد خاصی است اما بعد تغییر میکند و وارد یک شرایط دیگر با شخصیتهای دیگر میشود. تصویربرداری این مجموعه مثل برخی کارهای تلویزیون نیست که از ابتدا تا انتهای کار را رج بزنیم و فیلمبرداری کنیم. ما مجبوریم به ترتیب قسمتها را جلو ببریم. به جهت اینکه همزمان با فیلمبرداری نسخهها به بازار عرضه می شود.
تبریزی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا برای عرضه به موقع مجموعه «ابله» تمهیداتی اندیشیدهاید، اظهار کرد: از برنامهریزی که داشتهایم راضی هستم و طوری پیش میرویم که پیشبینیمان برای زمانی که روزانه تصویربرداری باید بگیریم درست است اما برای اینکه دچار مشکلی نشویم لازمهاش این است که حداقل 5 - 6 قسمت از سریال را آماده کنیم و بعد اقدام به توزیع آن کنیم. امیدواریم چنین مشکلی برای پروژهامان نیفتد تنها نکتهای که ممکن است ما را دچار مشکل کند شرایط جوی و فصلی است که در آن تصویربرداری صورت میگیرد. در غیر این صورت کار در کنترل خودمان است و میتوانیم برنامهریزی را طوری حرکت دهیم که مشکلی پیش نیاید.
تبریزی همچنین توزیع اولین قسمت از مجموعه «ابله» را اوایل آذر ماه و پس از ایام محرم عنوان کرد.
کارگردان «ابله» در بخش دیگری از گفتوگوی خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در پروژه «ابله» نیز طبق بازخورد مخاطب قصه را پیش خواهید برد؟ مطرح کرد: من تاکنون این کار را نکردهام و چنین کارگردانی نیستم. کسانی هستند که با این روش کار کردهاند یعنی میتوانند قصهاشان را طبق ذائقه مخاطب تغییر دهند ولی فکر میکنم کار من و آقای طالب زاده این طور نیست؛ یعنی در ابتدا طرح و قصه طوری ریخته شده است که باید بر همان اساس پیش برود.
تبریزی درخصوص ویژگی سریال «ابله» گفت: قصه «ابله» آنقدر چفت و بست درست دارد که شما نمیتوانید مسیر قصهتان را تغییر دهید و یا شخصیتها را عوض کنید. این قصه براساس یک ایدهی اولیه و مرکزی و رمانی که خود آقای طالبزاده به نام «به خاطر فرانک» نوشته، ساخته شده است.
وی همچنین درخصوص تعداد قسمتهای مجموعه «ابله» توضیح داد: قرار است این سریال حدود 20 قسمت باشد البته ممکن است بیشتر شود.
این کارگردان در بخش پایانی گفت و گوی خود در جمع خبرنگاران در خصوص لوکیشنهای مجموعه «ابله» توضیحاتی را ارائه داد و گفت: لوکیشن اصلیمان همین خانه است اما یک لوکیشن دیگر در منطقهای واقع در طرشت داریم، بخشی از لوکیشنها هم بیرونی هستند.