به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ پس از گذشت بیش از یکسال از فعالیت دولت یازدهم هنوز وزارت علوم به سر و سامان نرسیده و بعد از انتخاب دو سرپرست و یک وزیر همچنان این وزارتخانه بدون وزیر است.
پس از عدم رای اعتماد مجلس به میلی منفرد، سرپرستی توفیقی، استیضاح فرجی دانا و سرپرستی نجفی امروز محمود نیلی احمدآبادی برای اخذ رای اعتماد از نمایندگان به مجلس میرود.
داستان پر پیچ و خم وزارت علوم در دولت یازدهم از همان ابتدا پیچیده بود به طوریکه رئیس جمهور در ابتدا همراه با وزرای پیشنهادی دیگر کابینه، جعفر میلی منفرد را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم معرفی کرد.
میلی منفرد که سرپرستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در برههای عهده دار بود در ۱۳ مرداد ماه سال ۹۲ برای کسب رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شد.
وی در جلسه رای اعتماد نمایندگان مجلس در روز ۲۴ مرداد ماه به دلایلی که مهمترین آن حضور در تجمعات غیر قانونی دانشگاه امیرکبیر در فتنه سال ۸۸ بود با ۱۶۲ رای مخالف، ۱۰۵ رای موافق و ۱۵ رای ممتنع موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس نشد و به همین دلیل روحانی مجبور شد یک سرپرست برای وزارت علوم تعیین کند.
جعفر توفیقی که تصدی گری وزارت علوم دولت اصلاحات را نیز در کارنامه خود داشت به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شد.
توفیقی وزارت علوم را در روز ۲۷ مرداد ماه ۹۲ از کامران دانشجو وزیر علوم دولت دهم تحویل گرفت.
توفیقی سرپرست وزارت علوم شد و در حالیکه همه تصور میکردند وی به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی میشود روحانی، رضا فرجی دانا را در روز ۲۹ مهرماه به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کرد.
فرجی دانا در جلسه رای اعتماد ششم آبانماه سال ۹۲ با ۷۰ رای مخالف، ۱۵۹ رای موافق و ۳۲ رأی ممتنع توانست رای اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کند و بر کرسی عالی وزارت علوم بنشیند.
فرجی دانا از همان روزهای آغاز کار شروع به تغییر روسای دانشگاهها کرد به طوریکه از همان روزهای ابتدایی انتقاداتی بر وی وارد شد.
مجلس چند بار به فرجی دانا تذکر و حتی کارت زرد داد ولی همچنان روشهای عجیب و جدید تعیین روسای دانشگاه از سوی وی ادامه یافت.
هنوز یک سال از حضور فرجی دانا در وزارت علوم نگذشته بود، انتقادات به اقدامات وزیر علوم دولت یازدهم در دانشگاهها از جمله انتخاب روسای دانشگاهها از طریق اعزام هیاتهای سه نفره تسویه حساب سیاسی، کند شدن سرعت رشد علمی و اقدامات حاشیه ساز دیگر نظیر انتصابات جنجال برانگیز بالا گرفت و استیضاح فرجی دانا اعلام وصول شد.
فرجی دانا در روز ۲۹ مردادماه و در روزی که روحانی هم در مجلس حضور نداشت در جلسه استیضاح موفق به جلب رای اعتماد مجدد نمایندگان مجلس نشد و با ۱۴۵ رأی موافق، ۱۵ رأی ممتنع و ۱۱۰ رأی مخالف از وزارت علوم رفت.
ساعتی از اعلام عدم رای اعتماد مجلس به وزیر نگذشته بود که رئیس جمهور، محمدعلی نجفی رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت که موفق به اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس نشده بود را به عنوان سرپرست وزارت علوم معرفی کرد و رضا فرجی دانا مشاور علمی رئیس جمهور شد.
پس از سرپرستی نجفی، گمانهزنیها برای وزیر پیشنهادی هم آغاز شد.
برخی اسامی مانند علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، فرهادی رئیس جمعیت هلال احمر و وزیر اسبق بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، کواکبیان نماینده سابق مجلس و دبیرکل حزب مردمسالاری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد حسین امید معاون اداری مالی وزارت علوم، بطحایی رئیس سابق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم به عنوان وزیر پیشنهادی مطرح شد.
ولی رئیس جمهور در اقدامی که از سوی نمایندگان مجلس تعجب برانگیز بود، در روز ۳۰ مهرماه محمود نیلی احمد آبادی سرپرست دانشگاه تهران را به عنوان وزیر علوم پیشنهادی به رئیس مجلس معرفی کرد.
حتی برخی از نمایندگان این اقدام رئیس جمهور را شوخی با نمایندگان دانستند و گفتند معرفی نیلی نوعی اقدام سیاسی است و رئیس جمهور میخواهد گزینه دیگری را که هنوز مشخص نیست به عنوان گزینه واقعی معرفی کند.
نیلی احمد آبادی قبل از آغاز به کار دولت یازدهم چندان برای عامه مردم و دانشجویان نام آشنا نبود، وی در زمان وزارت فرجی دانا به عنوان سرپرست دانشگاه تهران معرفی شد.
پس از عزل فرهاد رهبر، وزیر علوم ابتدا محمدحسین امید معاون مالی اداری وزارت علوم را به عنوان سرپرست دانشگاه تهران معرفی کرد در حالی که برخی از احتمال ریاست امید بر مسند دانشگاه تهران خبر دادند، پس از کش و قوسهای فراوان و برگزاری سه جلسه شورای مشورتی ریاست دانشگاه تهران، محمدحسین امید، نیلی احمدآبادی، حسین حسینی، موسوی، کمرهای و رحیمیان به عنوان گزینههای ریاست دانشگاه تهران به فرجی دانا معرفی شدند و وی در ۱۹ خرداد سال ۹۳ نیلی احمد آبادی را به عنوان سرپرست دانشگاه تهران معرفی کرد.
نیلی احمدآبادی متولد ۱۳۳۵ اصفهان, فارغ التحصیل ۱۳۶۰ در مقطع کارشناسی دانشگاه شیراز بوده و تحصیلات خود در مقطع کارشناسیارشد را در دانشگاه صنعتی شریف در گرایش شناسایی و انتخاب مواد در سال ۱۳۶۷ و درمقطع دکتری در دانشگاه توهوکو ژاپن درسال ۱۳۷۳ به پایان رسانده است.
وی در حال حاضر استاد رسمی و تمام وقت دانشکده مهندسی متالورژی و مواد و سرپرست دانشگاه تهران است که امروز تکلیفش در مورد تصدیگری وزارت علوم روشن میشود.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۰۸۰۴۰۰۱۳۴۹#sthash.Zmx۸fJpR.dpuf