شناسهٔ خبر: 24092 - سرویس دیگر رسانه ها

داوران سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تقدیر شدند

حجت‌الله ایوبی در نشست تقدیر از اعضای هیات انتخاب و داوران سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، از تلاش برای نمایش فیلم‌های کوتاه برگزیده‌ جشنواره‌ سی و یکم در جشنواره‌ فیلم فجر خبر داد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ مراسم تقدیر از اعضای هیات انتخاب و داوری سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران امروز-شنبه 10 آبان – در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی برگزار شد.

به عملکرد انجمن سینمای جوان خوش‌بینم

حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همراهی فیلم‌سازان و هنرمندان با ما در جشنواره فیلم کوتاه تهران مؤید وجود ایده‌ها و اتفاقات مثبتی در حوزه سینماست. من به فعالیت‌های انجمن سینمای جوانان ایران و مدیریت آقای ایل‌بیگی خوش‌بین هستم و وقتی به شهرستان‌ها سفر می‌کنم فضای مثبتی را از فعالیت این انجمن برداشت می‌کنم. مهم‌ترین دلیل این اتفاق هم این است که هنرمندان مدیریت این انجمن را از آن خود می‌دانند.

وی بر ضرورت صرف انرژی و هزینه در بخش‌های لازم تأکید کرد و افزود: مهم‌ترین مسئله فعلی در سینما این است که بدانیم سرمایه و انرژی باید به کدام بخش‌ها معطوف باشد و از هزینه آن در کدام بخش‌ها صرف‌نظر شود و نمونه بارز آن، هزینه کردن درست گسترش بخش هنر و تجربه است.

ایوبی خاطرنشان کرد: علیرغم گسترش تکنولوژی و فضای دیجیتال، مقوله آموزش و رابطه استاد و شاگردی در حوزه فیلم کوتاه هنوز جایگاه خاص خود را دارد. اما به دلیل حجم گسترده و بمباران اطلاعاتی کنونی هنرمندان باید راهنمایی فیلم‌سازان جوان را به سمت این‌که از چه اطلاعاتی استفاده کنند، بر عهده بگیرند.

وی یادآور شد: انجمن سینمای جوانان از افتخارات ایران است و هرچه غیردولتی‌تر باشد موفق‌تر خواهد بود. تلاش داریم تا همانند پکیج فیلم‌های عاشورایی از برگزیدگان این بخش پکیجی تهیه کنیم و در اختیار علاقه‌مندان و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس بگذاریم. همچنین از حالا باید به فکر برگزاری جشنواره بعدی و نوآورانه بودن آن باشیم. همچنین تلاش کنیم تا با گسترش سالن‌های هنر و تجربه پاتوقی برای فیلم‌سازان کوتاه ایجاد کنیم.

 

فیلم‌سازان شرکت کرده از داوری‌ها رضایت داشتند

حبیب ایل‌بیگی دبیر سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران نیز گفت: طی این جشنواره 886 فیلم ایرانی در بخش‌های مختلف رضایت تماشاگران را در پی داشت. در بخش بین‌المللی نیز اعضای هیات انتخاب 3000 فیلم را تماشا و گزینش کردند و داوران نیز در بخش‌های بین‌الملل و مسابقه سینمای ایران انتخاب‌های شایسته‌ای داشتند.

وی با اشاره به رویکرد این دوره از جشنواره در داوری آثار افزود: تلاش ما این بود که در این دوره داوران فیلم‌ها را به‌صورت گروهی تماشا کنند و در بخش داستانی 1000 فیلم، بخش مستند 431 فیلم، بخش تجربی 219 فیلم و بخش پویانمایی 151 فیلم دیده شد. ضمن این‌که واکنش فیلم‌سازان شرکت کننده در این دوره از جشنواره که به‌صورت همزمان دریافت می‌شد نشان داد که رضایت بالایی از نتایج داوری وجود دارد و اگر این رضایتمندی در رسانه‌ها بازتاب بیشتری می‌یافت طبیعتاً جشنواره می‌توانست به‌عنوان الگویی مناسب در داوری معرفی شود.

در ادامه این جلسه فرشته طائرپور داور ایرانی بخش بین‌الملل درباره کیفیت آثار این دوره از جشنواره بیان داشت: آثار شرکت کننده در این دوره برای من دال برتپش نفسی تازه و حاکی از خلاقیت در سینمای جوان بود که می‌توان پکیج‌های جذابی را از آن تهیه و در سالن‌های سینما نمایش داد تا هم تشویقی برای فیلم‌سازان جوان باشد و هم کارنامه موفق مسئولان جشنواره را به تصویر بکشد.

وی افزود: این فیلم‌ها همچنین زمینه مناسبی برای آسیب‌شناسی و برنامه‌ریزی است و می‌تواند به‌عنوان الگوی مناسبی برای فیلم‌سازان جوان باشد .طائرپور همچنین اذعان داشت : در حالیکه  در کشورهای دیگر تلویزیون تنها بستر حمایت از فیلمسازان جوان  است اما متأسفانه آنها در ایران  موردحمایت این سازمان قرار نمی‌گیرند.

حسن دزواره مدیر بخش بین‌الملل و عضو هیات انتخاب بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز بیان داشت: تصمیم داریم تا آن دسته از فیلم‌هایی را برای تهیه پکیج انتخاب کنیم که سرزنده و خوش‌بینانه‌تر، از منظر سینمایی دارای کیفیت قابل‌توجه و ازنظر محتوایی قابل پخش باشد. خوشبختانه  2855 فیلم این بخش که از میان آن 95 اثر انتخاب شد تعداد قابل‌توجهی است و این امکان را ساده‌تر می‌کند.

هومن بهمنش از داوران بخش مسابقه سینمای ایران نیز پیشنهاد داد: به نظرم بهتر است فیلم‌های کوتاه به‌جای حمایت ارگان‌ها و سازمان‌های خصوصی، از طریق سازمان سینمایی حمایت شوند و فیلم‌سازان مستعد بتوانند به عرصه فیلم‌سازی جهان معرفی شوند.

روان‌بخش صادقی داور بخش سینمای ایران نیز اظهار کرد: فیلم‌های کوتاه بخش پویانمایی ازنظر کیفیت پا به‌پای آثار جهانی پیش می‌رود و امیدوارم با حمایت سازمان سینمایی از این بخش بتوانیم مشکلاتی را که ایده‌های ما در تبدیل به فیلم‌نامه‌های خوب دارند، برطرف کنیم. همچنین خوشحالم که جایزه بهترین دستاورد و فیلم‌نامه امسال به آثار پویانمایی تعلق گرفت.

وی ادامه داد: اگر مراکزی تأسیس شود که  ابزار و تکنولوژی‌های روز دنیا را در اختیار فیلم‌سازان جوان قرار دهد و متخصصانی از کشورهای دیگر نیز برای آموزش استفاده از این ابزارها به خدمت گرفته شوند، می‌توانیم در کیفیت آثار نیز موفق عمل کنیم.

مهدی نادری عضو هیات انتخاب بخش داستانی مسابقه سینمای ایران نیز با اشاره به این‌که سینما در سال‌های اخیر از نگاه مسئولان بیش از وجه هنری به مسئله‌ای صرفاً سمعی و بصری تبدیل‌شده است، بر لزوم توجه به کشف و شناسایی و اهمیت دادن به استعدادهای جوان تأکید کرد.

مسعود سفلایی نیز ابراز امیدواری کرد: امیدوارم هرساله جشنواره فیلم کوتاه چیزهای جدیدی برای ارائه داشته باشد. چرا که بستر جشنواره فیلم کوتاه زمینه بهتری برای شناسایی نیروهای مستعد و جوان در حوزه فیلم‌سازی است.

امیر شهاب رضویان داور بخش مسابقه سینمای ایران نیز حرکت انجمن سینمای جوانان ایران به سمت غیردولتی شدن را ضروری دانست و گفت: امروز دسترسی به اطلاعات سینمایی ساده‌تر شده است و آنچه اهمیت بیشتری دارد، حمایت مالی از فیلم‌سازان فیلم کوتاه است.

در این جلسه دیگر اعضای هیات های داوری و انتخاب سی و یکمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم کوتاه تهران همچون محمدرضا کریمی صارمی، وحید نصیریان، کریم عظیمی، مسعود امیری تیرانی، مهدی فرودگاهی، نیما عباسپور، نرگس آبیار، امیر مهران، شهرام مکری، نقی نعمتی، لقمان خالدی، مهرداد زاهدیان و...  حضور داشتند.