به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ بر اساس اعلام وزارت علوم این آیین نامه با هدف حرکت به سمت استقلال دانشگاهها و تفکیک فرآیند سنجش علمی از پذیرش دانشجو و دستیابی به عدالت آموزشی تهیه شده است.
بر اساس این آیین نامه فرایند سنجش علمی از دو مرحله آزمون کتبی و سوابق تحصیلی تشکیل شده است. آزمون کتبی شامل زبان خارجی، استعداد تحصیلی و مجموعه دروس اختصاصی است و در بخش سوابق تحصیلی، معدلهای تراز شده در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ملاک محاسبه قرار می گیرد.
به این ترتیب، نمره کل سنجش علمی از نسبت ۸۰ درصد نمره آزمون کتبی و ۲۰ درصد نمره حاصل از تراز معدلهای در مقطع قبلی به دست می آید.
در فرایند پذیرش، داوطلب با توجه به نمره کل سنجش علمی، انتخاب رشته و حد نصاب نمره معرفی، توسط سازمان سنجش به دانشگاهها معرفی می شود و بررسی سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی وی توسط دانشگاهها صورت می گیرد.
پذیرش دانشجو بر اساس نمره کل نهایی داوطلب بر اساس ۳۰ درصد نمره آزمون مرحله اول (سنجش علمی) و ۷۰ درصد مرحله دوم (سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی) محاسبه می شود و با در نظر گرفتن حد نصاب نمره دانشگاه، اولویتهای انتخابی و بررسی صلاحیتهای عمومی، اسامی پذیرفته شدگان نهایی توسط سازمان سنجش اعلام می شود.
در این آیین نامه آورده است که پذیرش دانشجو در تمامی دوره های آموزشی اعم از روزانه، نوبت دوم، پردیس های دانشگاهی، پیام نور، پژوهش محور و... در مقطع دکتری، صرفاٌ از طریق این آیین نامه صورت می گیرد.