به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، دکتر محمد فرهادی صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه خود گفت: برنامه ما در راستای نظام علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در این حوزه است. اسناد بالادستی و رهنمودهای مقام معظم رهبری در تمام این برنامه ها به صورت مجدانه پیگیری می شود.
وی ادامه داد: ما در نظام آموزش عالی دو کارکرد اصلی را دنبال می کنیم، یکی تربیت نیروی انسانی روزآمد و کارآمد و دیگری گسترش مرزهای دانش است. گسترش مرزهای دانش است که منجر به ثروت آفرینی می شود بنابراین باید تمهیدات لازمی در این زمینه داشته باشیم، در دانشگاهها تحول ایجاد کنیم و دانشگاه را به دانشگاه کارآفرین تبدیل کنیم.
فرهادی افزود: باید از تمام ظرفیت های دانشگاه استفاده کنیم و از مازاد ظرفیت دانشگاه برای جذب دانشجوی خارجی استفاده کنیم.
وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه ثروت آفرین موتور محرک اقتصاد ملی است در این راستا باید بازنگری در رشته های تحصیلی داشته باشیم و رشته های جدید، میان رشته و بین رشته ای ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ما 250 دانشگاه و موسسه آموزش عالی و 4.5 میلیون دانشجو داریم و سالانه حدود یک میلیون دانشجو فارغ التحصیل می شوند، اگر تا پایان برنامه ششم به همین صورت دانشجویان فارغ التحصیل شوند یک میلیون و 800 هزار میلیارد تومان هزینه باید برای اشتغالزایی آنها صرف شود. بنابراین باید نگاه جدی به بحث کارآفرینی دانشجویان داشته باشیم و به ایجاد شرکت های دانش بنیان و توسعه مراکز رشد توجه کنیم.
فرهادی ادامه داد: از مسائل و حواشی که می تواند سر راه دانشگاهیان قرار گرفته و وقت آنها را تلف کند، احتراز می کنیم.
وی در ادامه به بحث تحول در علوم انسانی اشاره کرد و گفت: در این زمینه قدم هایی برداشته شده که باید تقویت شود.
فرهادی افزود: باید از مسائل فرهنگی دانشگاهها صیانت شده و به آنها توجه شود. باید فضای آرام و بانشاط در دانشگاهها ایجاد شود و کارآموزی دانشجویان به کارورزی تبدیل شود.
وی به سه سالی که فرصت دارد در وزارت علوم خدمت کند اشاره کرد و گفت: با توجه به این فرصت کم، نباید وقت را از دست بدهیم.
فرهادی در ادامه اظهار داشت: در زمینه علوم انسانی باید مراکز رشد علوم انسانی را راه اندازی کرده و به آن توجه کنیم.