به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، روز گذشته سهشنبه ۱۱ آذرماه نشستی با عنوان «معرفی خطابههای دینی در الگوی آلمانی و ظرفیتهای مشابه در منابع فرهنگی بومی» با مدیریت دکتر احمدعلی حیدری، عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی، حضور دکتر سعید انواری معاون پژوهشی دانشکده و دکتر حسین کلباسی مدیرگروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در سالن شهید مطهری دانشکده الهیات و معارف اسلامی این دانشگاه برگزار گردید.
در این نشست دکتر حیدری با تبیین جایگاه خطابه در فلسفه باستان و پس از آن نزد هانس گئورگ گادامر و سنت برجسته آن در نزد فیلسوفان دیگری همچون ویکو، شافتسبری و اتینگر تصریح کرد: بخش قابلملاحظهای از فلسفه معاصر ناظر به خطابه و قیاسهای خطابی است و اساساً علوم انسانی با اتکاء به خطابه میتوانند مقاصد خود را اصولیتر و کارآمدتر بیان کنند.
در ادامه این نشست دانشجویان فلسفه دین نیز ضمن بیان موضوع پژوهشهای خود در موضوع خطابه و تبیین جایگاه آن، نمونههایی از خطابههای دینی آلمانی را که در آن مختصات خطابههای الگو عینیت یافته بود، معرفی کردند.
پس از آن، آثار این دانشجویان که در قالب خطابه بیان شده بود به نمایش درآمد. با توجه به ابتکار دکتر حیدری که به واقع کوششی در جهت احیای این سنت فرهنگی و بهرهبرداری از ظرفیتهای آن در رفع خلأهای فکری و فرهنگی جامعه است، دانشجویان پیشنهاد حمایت از این طرح را به دانشگاه ارائه کردند و خواستار آن شدند که این فعالیتها مجال آنرا بیایند که در قالب یک درس رسمی با سرفصلهایی که متضمن تبیین این رویکرد مهم معرفتی در علوم انسانی است جایگاهی دانشگاهی بیایند و عرصهای درخور برای این سنخ از فلسفهپردازی نیز گشوده شود تا نوع انضمامیتر این تأملات به مقاصد اخلاقی و فرهنگی جامعهی ایرانی ـ اسلامی خدماتی شایسته عرضه کند.