به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ علی جنتی در حاشیه آیین «معرفی برترینهای پژوهش فرهنگی و پژوهشگران برتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» در پاسخ به خبرنگاری که از وضعیت بیمه بازنشستگی هنرمندان و نویسندگان پرسید، گفت: بارها بیمه هنرمندان را مطرح کردهایم و میکوشیم تعهدات سنگین صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان در قبال این قشر از جامعه را عملی کنیم.
وی توضیح داد: در تلاشیم در شرایط فعلی، افرادی را که در حال حاضر تحت پوشش صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان هستند، دچار مشکل نشوند و بهتدریج واجدان شرایط برای عضویت در این صندوق را فهرست کنیم و در نخستین فرصت به امور آنها رسیدگی کنیم تا تحت پوشش این صندوق باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش گفت: میکوشیم صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان در قالب یک بنگاه اقتصادی و سودآور فعالیت کند تا بهصورت ماندگار، از نویسندگان و هنرمندان حمایت کند.
علی جنتی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که به کمبود بودجه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برگزار نشدن جشنواره فجر اشاره کرد، اظهار داشت: برگزار نشدن جشنواره هیچ ارتباطی به بودجه ندارد؛ این موضوع کاملا طبیعی است که هر دستگاه و سازمانی برای برگزاری جشنوارههای پیشرو بهویژه جشنوارههای ویژه دهه فجر، دچار تنگناهای مالی هستند، اما تمام تلاش خود را میکنند که همه جشنوارهها بهموقع برگزار شوند. البته در برگزاری این جشنواره بدون تردید با توجه به کمبود بودجه، از برخی ریخت و پاشها جلوگیری خواهد شد.
همچنین خبرنگار دیگری به صحبتهای رئیس اتاق اصناف تهران در آیین افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و صنایع وابسته اشاره کرد و پرسید: «رئیس اتاق اصناف تهران مطرح کرد که وزارت ارشاد برای بهبود فرایند صنعت چاپ در کشور، فقط به معرفی فعالان این عرصه به بانکها برای دریافت وام اکتفا میکند؛ در این مورد چه اظهار نظری دارید؟»
وزیر ارشاد در پاسخ به این پرسش گفت: معتقدم صنعت چاپ با مشکلات عدیدهای مواجه است، اما بهترین کاری که میتوان در این عرصه انجام داد، سرمایهگذاری و حمایت از فعالان چاپ و معرفی آنها به بانک برای دریافت وام است.
وی در ادامه سخنانش افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این راستا بسیاری از امکانات صندوق توسعه ملی را به کار گرفته است. همچنین این وزارتخانه در راستای حمایتهای معنوی از فعالان عرصه چاپ نیز تاکنون گامهای بزرگی برداشته و بسیاری از مشکلات آنها را حل کرده است.
این مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به خبرنگار دیگری که از صحت داشتن یا نداشتن موضوع پرداخت وجه نقد در قبال دریافت اطلاعات در طرح دسترسی آزاد به اطلاعات و منابع پرسید، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال تدوین آییننامهای طرح دسترسی آزاد به اطلاعات و منابع است. پس از اینکه این آییننامه به تأیید کمیسیون طرح مذکور برسد، باید بهمنظور عملیاتی شدن به امضای رئیس جمهوری نیز برسد.
وی ادامه داد: یکی از بحثهای مطرح در این کمیسیون، این است که دستگاههای دولتی موظفاند تا اطلاعات خود را بر روی سایتشان بارگذاری کنند. اما چندان خوشایند نیست که برخی دستگاههای خصوصی مانند کتابخانه آیتالله مرعشی، به دلیل دربرداشتن آثار ارزشی و معتبر، رایگان آثار خود را در اختیار عموم قرار دهند. بنابراین، باید در قبال دریافت اثر ارزشی، وجه مشخصی را پرداخت کنند. مقدار وجه و چگونگی پرداخت آن از جمله مسائلیاند که همچنان در کمیسیون طرح دسترسی آزاد به اطلاعات مورد بحث هستند.
آیین «معرفی برترینهای پژوهش فرهنگی و پژوهشگران برتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» امروز (۷ دیماه) با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در سالن اجتماعات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.