به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ نشر ماهی چندی پیش سه کتاب از مجموعه آثار منتشر شدهاش در مباحث تئوریک هنر و زیبایی شناسی را تجدید چاپ کرد.
«زیباشناسی چیست؟»
این کتاب نوشته مارک ژیمنز با ترجمه محمدرضا ابوالقاسمی است. نویسنده مفهوم زیباییشناسی و تاریخچه آن را در چهار بخش توضیح داده است: «خودمختاری زیبایی شناسی»، «وابستگی هنر»، «گسستها» و «چرخشهای زیباشناسی در قرن بیستم».
«زیباشناسی چیست؟» برای نخستین بار در بهار 1390 روانه بازار کتابهای هنری شد. نشر ماهی دومین چاپ این کتاب را نیز در پاییز سال گذشته (1392) منتشر کرده بود.
سومین انتشار «زیباشناسی چیست؟» مارک ژیمنز و ترجمه محمدرضا ابوالقاسمی با شمارگان هزار و 100 نسخه، 396 صفحه و بهای 15 هزار تومان روانه کتابفروشیها شده است. برای مطالعه فایل pdf نخستین صفحات کتاب این نشانی در دسترس است.
«مدرنیسم»
این کتاب نوشته پیتر چایلدز، محقق انگلیسی حوزههای هنر و ادبیات است که با ترجمهای از رضا رضایی امکان انتشار به زبان فارسی را پیدا کرد. نویسنده در این کتاب ضمن ارائه توضیحاتی در فلسفه مدرنیسم، به بیان انقلابهای هنری در قرن بیستم پرداخته و همچنین تحولات رخ داده در هنرهای ادبیات، درام، نقاشی و فیلم را بررسی میکند.
«مدرنیسم» یک مقدمه و سه فصل دارد. در مقدمه کتاب به سوال «مدرنیسم چیست؟» پاسخ داده شده و مهمترین واژگان و مفاهیم در این حوزه تعریف و شرح شدهاند. فصل نخست کتاب با عنوان «تفسیر و تغییر» تاثیر منظومه فکری بزرگانی چون نیچه، فروید، داروین، مارکس، فردینان دو سوسور و آلبرت انیشتین بر جریانهای هنری و ادبی مدرنیستی توضیح داده شده است.
فصل دوم کتاب «ژانرها، هنر و فیلم» نام دارد و در آن جنبشهای هنری قرن بیستم چون سوررئالیسم، فتوریسم، کوبیسم و دیگر مکتبهایی از این دست معرفی و شرح شدهاند. در نهایت در فصل سوم کتاب با عنوان «متن، زمینه، فحوا» به بیان تاثیر اجتماع انسانی بر آثار مهمترین رماننویسان و داستاننویسان قرن بیستم چون دی. اچ لارنس، جوزف کنراد، جیمز جویس، تی. اس الیوت و دیگرانی از این دست، پرداخته شده است.
پنجمین نوبت انتشار «مدرنیسم» پیتر چایلدز با ترجمه رضا رضایی با شمارگان هزار و 100 نسخه، 272 صفحه و بهای 13 هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. برای بازدید از فایل pdf نخستین صفحات این کتاب اینجا را کلیک کنید.
«پستمدرنیسم»
پستمدرنیسم ابتدا یک جنبش انتقادی به مدرنیسم در دوران پس از جنگ جهانی دوم در انواع هنرها به ویژه هنر معماری بود. نخستین اندیشمند این عرصه نیز معماری به نام «فردریک جیمسون» بود.
گلن وارد، یکی از مشهورترین محققان و منتقدان «پستمدرنیسم» در سطح جهانی است. وی در این کتاب در هشت فصل به شرح تاریخچه شکلگیری پستمدرنیسم، انواع هنرها در این دوره و مهمترین هنرمندان در سبکهای مختلف و شرح فلسفههای موسوم به پسامدرن پرداخته است.
عناوین فصول هشتگانه این کتاب به ترتیب عبارتند از: «پستمدرنیسمها»، «مباحثی در فرهنگ روشنفکرانه و عوامانه، بخش اول: معماری و ادبیات»، «مباحثی در فرهنگ روشنفکرانه و عوامانه، بخش دوم: هنر تجسمی»، «فقدان واقعیت»، «شالوده شکنی معنا»، «هویتهای پستمدرن، بخش اول: دگرگونی خود»، «هویتهای پستمدرن، بخش دوم: نظریههای سوبژکتیویته» و «سیاست پستمدرن».
پنجمین چاپ «پستمدرنیسم» گلن وارد با ترجمه مشترک قادر فخر رنجبری و ابوذر کرمی، نیز با شمارگان هزار و 100 نسخه، 298 صفحه و بهای 13 هزار تومان منتشر شده است. برای مطالعه فایل pdf نخستین صفحات این کتاب به این نشانی بروید.