شناسهٔ خبر: 27244 - سرویس دیگر رسانه ها

ایران با 40 هزار سال قدمت، قدیمی‌ترین کشور دنیاست

چهاردهمین تندیس از مشاهیر ایران - تندیس امیرکبیر که در موزه مشاهیر برج میلاد قرار دارند، صبح امروز توسط مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور رونمایی شد.

 

amin khosroshahi-30-14.JPG

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ در این مراسم مسعود سلطانی‌فر گفت: ایران قدیمی‌ترین کشور در دنیاست که قدمت آن به 40 هزار سال پیش می‌رسد. معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که صبح امروز - یکشنبه 21 دی - در مراسم رونمایی از تندیس امیرکبیر در موزه مشاهیر برج میلاد صحبت می‌کرد، ایران را کشوری با هویت حداقل هفت هزار ساله دانست و تصریح کرد: براساس آثاری که از برخی محوطه‌های تاریخی بدست آورده‌ایم،‌ هویت ایران تا 11 هزار سال هم پیش رفته است.

وی با اشاره به سفرش به استان خرم‌آباد در روز گذشته گفت: با توجه به کاوش‌هایی که برخی از باستان‌شناسان در محوطه‌های لرستان انجام دادند، به این نتیجه رسیدیم که هویت این استان تا 40 هزار سال قبل کشانده شده است. در واقع تاریخ نشان می‌دهد ایران قدیمی‌ترین کشور دنیاست که قدمت آن به 3900 سال قبل از میلاد می‌رسد.

او در ادامه با اشاره به ثبت 17 اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو گفت: براساس قوانین یونسکو، سالانه دو اثر توسط هر کشور می‌تواند در فهرست میراث جهانی به ثبت برسد، اما وضعیت محوطه‌های تاریخی ایران به گونه‌ای است که اگر امکان داشت هر کشور 20 اثر را در فهرست یونسکو به ثبت برساند، ایران سالانه این آمادگی را داشت تا 20 پرونده را به یونسکو بفرستد.

وی ایران را یک کشورموزه دانست و گفت: در طول 84 سال گذشته از زمانی که نخستین قانون حفظ بناها به تصویب رسید، موفق شده‌ایم سه درصد از آثارمان را در یونسکو به ثبت برسانیم،‌ بنابراین هنوز کار زیادی برای معرفی و ثبت آن‌ها در یونسکو داریم.

او نمونه این ادعا را شهر سوخته دانست و گفت: از 150 هکتار این محوطه جهانی که متعلق به عصر مفرغ است، تاکنون فقط پنج درصد کاوش شده که در این محدوده کم نیز آثار زیادی به دست آمده است. برای 95 درصد باقی‌مانده، 90 تا 140 سال زمان نیاز داریم تا بتوانیم شهر سوخته را به طور کامل کاوش کنیم.

معاون رئیس جمهور در ادامه امیرکبیر را یکی از ارزشمندترین شخصیت‌های ایران دانست و گفت: زمانی که امیرکبیر اصلاحات را در ایران آغاز کرد، یک شخصیت ژاپنی نیز در کشورش این کار را شروع کرد. متأسفانه امیرکبیر سه سال پس از آن کشته شد و اصلاحات در ایران خفه، اما ژاپن توانست دوره اصلاحات را بگذراند در حالی که برای ایران یک سکته تاریخی رخ داد.

سلطانی‌فر اضافه کرد: هرچند در سال‌های بعد افرادی چون مدرس برای توسعه کشور قدم‌های بزرگی برداشتند با این وجود نباید این سکته تاریخی را فراموش کنیم.

او در ادامه همچنین با اشاره به منابع انسانی ایران اظهار کرد: کشورمان در میان 57 کشور اسلامی از نظر منابع انسانی سرآمد است. این آمار در کل دنیا عدد 15 را متعلق به ایران کرده است.