به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا، طبق روال هر ساله در مراسم اختتامیه جشنواره های موسیقی فجر از هنرمندان مطرح کشورمان تجلیل می شود و امسال در این دوره از اردشیر کامکار نوازنده کمانچه، فخرالدین فخرالدینی عکاس، محمدعلی بهمنی ترانه سرا و مرجان قنبری مهر نوازنده ویلن تجلیل می شود.
محمدعلی بهمنی متولد سال 1321 شاعر و غزال سرایی است که اولین شعر او در سال 1330 وقتی که فقط 9 سال داشت در مجله روشنفکر به چاپ رسید و از آن زمان تا کنون اشعار او در بسیاری از نشریات کشور و مجموعه های متعدد منتشر می شود.
از جمله آثار بهمنی می توان به باغ لال (١٣5٠)، عامیانه ها (١٣55)، گیسو، کلاه، کفتر (١٣56)، گاهی دلم برای خودم تنگ می شود (١٣6٩)، شاعر شنیدنی است (١٣٧٧)، عشق است (١٣٧٨)، نیستان (١٣٧٩)، کاسۀ آب دیوژن، امانم بده (١٣٨٠)، این خانه واژه های نسوزی دارد (١٣٨٢) و من زنده ام هنوز و غزل فکر می کنم (1388) اشاره کرد.
محمدعلی بهمنی در سال 1378 موفق به دریافت تندیس خورشید مهر به عنوان برترین غزل سرای ایران شد.
در سال 1383 با همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، همزمان با برگزاری ششمین کنگره سراسری شعر و داستان جوان در بندرعباس نکوداشتی برای این شاعر برگزار شد و در کنگره سراسری شعر دفاع مقدس از او تقدیر شده است.
اردشیر کامکار نوازنده ویولن و کمانچه و از اعضای گروه کامکارها است. وی از کودکی، ویلن را نزد پدرش فرا گرفت و چندی بعد به عنوان نوازنده ویولن و کمانچه به عضویت ارکستر فرهنگ و هنر سنندج درآمد.
اردشیر کامکار استعداد موسیقایی شگرفی داشت و قطعات دشوار ویلن ابوالحسن صبا را با کمانچه اجرا می کرده و جدا از نواختن کمانچه، ویلن و قیچک را نیز استادانه تمام می نوازد.
اردشیر کامکار با استفاده از تکنیک های خاص ویلن و پوزیسین های ویلن بروی ساز کمانچه توانست چهره ای دیگر از این ساز به نمایش بگذارد و قطعات استاد صبا را در دو اثر با نام 'به یاد صبا' و 'بر تارک سپیده' به کمک کمانچه و ارکستر به اجرا در آورده است.
وی در آلبوم 'بر تارک سپیده' دست به ابتکارات بدیعی زده و از این رهگذر کمانچه را به سازی فوق العاده تأثیرگذار و وجدآور مبدل کرده است.
بر اساس گفته بزرگان موسیقی ایران نوع وسبک نوازندگی اردشیر کامکار و تلاش های وی برای شناساندن تکنیک های ناشناخته ساز کمانچه، سرمشق والهام بخش نوازندگان جوان کمانچه و ویلن در ایران شده است به طوری که ساز کمانچه در میان نوازندگان و مردم جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
از شاخصه های مهم او در نوازندگی می توان به لحن و بیان مستقل، صدای زیبای ساز و ارشه کشی شفاف و تکنیک فوق العاده و اجرای قوی اشاره کرد.
از آلبوم های مستقل اردشی کامکار می توان به 'ناشکیبا' با خوانندگی همایون شجریان، 'راز نگاه' و آلبوم 'بی غبار عادت' اشاره کرد.
همایون شجریان، مهدی باقری، شروین مهاجر، بابک شهرکی و سینا جهان آبادی از جمله شاگردان اردشیر کامکار هستند.
فخرالدین فخرالدینی اسفند 1311 در آذربایجان و در خانواده ای هنردوست بدنیا آمد. پدرش شاعر بود و عکاس، برادرانش نیز به هنر گرایش داشتند. برادر او فرهاد فخرالدینی از موسیقیدانان و آهنگسازان بنام است.
از 18 سالگی عکاسی را در کنار پدرش که عکاس بود شروع کرد و عکاسی پرتره را نزد او آموخت.
بعد از تجربه های محدودی در ایران، به کشورهای آمریکا و آلمان سفر کرد و در زمینه شخصیت گرایی در عکاسی پرتره کار کرد ، مطالعه چندین جلد کتاب از عکاسان معاصر جهان عامل گرایش اش به عکاسی پرتره بود.
مرجان قنبری مهر متولد 1330 از برجسته ترین اساتید نوازندگی ویلن کلاسیک در ایران است. از کودکی در کنار پدرش ابراهیم قنبری مهر، استاد سازنده سازهای موسیقی که در نوازندگی نیز از شاگردان مرحوم استاد ابوالحسن صبا بود، گوشش با موسیقی آشنا شد.
قنبری مهر در دوران تحصیل با اساتیدی چون حشمت سنجری، سرژ خوتسیف، والد تارخانیان و ژرژ مرادیان به کسب تجربه و کار نوازندگی پرداخت.
وی فعالیت حرفه ای خود را در سال 1347 به عنوان نوازنده ویلن کلاسیک در ارکستر مجلسی تلویزیون آغاز کرد و در سال 1374 همکاری خود را با ارکستر سمفونیک تهران آغاز کرد.
وی همزمان به آموزش ویلن کلاسیک به هنرجویان این رشته در هنرستانهای موسیقی و دانشکده هنر در دانشگاه تهران پرداخت.
قنبری مهربه مدت 16 سال عضو شورای برگزاری آزمون های عملی موسیقی دانشگاههای هنر و تهران بوده و در شورای ارزشیابی هنرمندان کشور در رشته نوازندگی ویلن کلاسیک ارزیابی و در ردیف هنرمندان درجه یک شناخته شده است.
مراسم تجلیل از این هنرمندان 1 اسفندمه در اختتامیه سی امین جشنواره موسیقی فجر برگزار خواهد شد.
سال گذشته نیز در جشنواره بیست ونهم موسیقی فجر از فریماه قوام صدری و اردوان کامکار بعمل آمد.