به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ همایون امیرزاده سرپرست دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز دوشنبه ۲۷بهمن در نشست خبری معاون و مدیران ارشد معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا با تغییر مدیر اداره کتاب، شاهد تغییر در روند ممیزی کتاب خواهیم بود؟ گفت: من از ۱۱ بهمن که مسئولیت سرپرستی دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی به من واگذار شد به دو برداشت رسیدم؛ اول اینکه به عنوان یک نگاه نظارتی از بالا همانند بسیاری از دوستان اهل رسانه این مسئله را مد نظر قرار دادند که فضای اداره کتاب قائم به شخص هست یا نه؟
وی افزود: من به عنوان مدیر دوران گذار از رسانه ها می خواهم که به تامین یک شرایط با ثبات که در آن بشود کارها را بهتر انجام داد کمک کنند. برداشت شخصی من بر اساس مستندات بالادستی این است که اداره کل کتاب قائم به شخص نیست. با استقرار هیات های نظارت بر ضوابط نشر در حوزه کتاب های کودک و بزرگسال شاید کمترین نقش بررسی محتوایی به اداره کل کتاب داده می شود.
امیرزاده اضافه کرد: کما اینکه در بررسی محتوایی آثار به همین نسبت، معاون فرهنگی و حتی شخص وزیر ارشاد کمترین ورود را داشته اند و خواهند داشت و اثرات وضعی نظرات آنها در خصوص مجوز کتابها با استقرار هیات های نظارت بر کتاب خیلی کمتر شده است.
وی ادامه داد: با تشکیل هیات های بالادستی نظارت بر کتاب رفت و آمدهای بی سرانجامی که در مورد کتاب ها وجود داشت و یک دور تسلسل باطل را ایجاد کرده بود، از میان برداشته شده و تحلیل شخصی من از اداره کتاب این است که مدیر موفقی که این اداره کل به او سپرده خواهد شد کسی است که بتواند از طریق مکانیزم های ایجاد شده و با دقت تمام، امور بررسی کتاب را رسد کند.
به گفته سرپرست جدید دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حال حاضر معدل مدرک تحصیلی بررس ها و سرگروههای دوازده گانه این دفتر، فوق لیسانس و دکترای است.
امیر زاده در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر که از او در مورد آمار صدور مجوزها در سال ۱۳۹۳ پرسش کرد، گفت: از ابتدای امسال یعنی از ۹۳.۱.۱ تا روز گذشته یعنی ۹۳.۱۱.۲۶ مجموع تقاضاهایی که برای صدور مجوز کتاب به وزارت ارشاد آمده است – غیر از ۵ استان معین – ۵۵ هزار و ۹۷۴ مورد بوده که از این میان ۳۷ هزار ۲۷۷ عنوان مربوط به کتابهای چاپ اول و ۱۸ هزار و ۶۹۸ مورد مربوط به کتابهای چاپ دوم بوده است ضمن این ۱۹ هزار و ۴۹۴ مورد به صورت آنلاین و اینترنتی تقاضای صدور مجوز کتاب کرده اند.
وی سپس گفت: در این زمینه در مجموع ۴۶۵ عنوان کتاب وجود داشتند که رد شده اند.
سرپرست جدید دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: در سال ۱۳۹۳ تعداد عناوین چاپ شده در کشور ۶۲ هزار ۲۷۱ عنوان بوده که از این تعداد ۳۶ هزار و ۳۴۲ عنوان چاپ اول و حدود ۲۶ هزار مورد کتابهای تجدید چاپی بوده است. درصد رشد هم نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۲، ۱۱ درصد بوده است.