به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ کتاب «دختر شرق» حاوی خاطرات بینظیر بوتو، نخستوزیر سابق و رئیس فقید حزب مردم پاکستان است که به قلم خودش به رشته تحریر درآمده است.
او در زمینههای مختلف سخن گفته است: ناآرامیهای سیاسی، ناملایمات و لحظات غمانگیز زندگی و در عین حال پیروزیها و اوقات خوش آن، مبارزات سیاسی و حزبی پدرش، مادرش و خودش، کودتا علیه پدرش و اعدام پدرش، حوادث بعد از آن، زندگی خانوادگیاش، زندگی در تبعید و زندانی شدنهای مادرش و خودش، مرگ مشکوک دو برادرش، نخست وزیری خودش و... بینظیر بوتو کتاب را تقریبا یکسال پیش از بازگشت به پاکستان به رشته نگارش درآورد. پیش از آن وی و خانوادهاش به مدت هشتسال در لندن و دوبی به حالت تبعید خودخواسته زندگی میکردند.
این کتاب 17 فصل دارد که «ترور پدرم، سالهای حضور در زندان، اخبار و بازتابهای حضور در المرتضی؛ اولین تجربه من از دموکراسی، خواب و خیال حضور در آکسفورد، اخبار و بازتابهای حضور در المرتضی؛ قتل قضایی پدرم، زندان انفرادی در سوکور، محبوس در زندان قدیمی مادرم در کراچی، دو سال در زندان فرعی، سالهای تبعید، مرگ برادرم شاهنواز، بازگشت به لاهور و قتلعام آگوست 1986، ازدواج با آصف زرداری، امید تازه برای نیل به دموکراسی، نخستوزیری و مسائل پیشرو» عناوین فصلهای مختلف کتاب هستند و در پایان هم آلبومی از تصاویر مراحل مختلف زندگی بینظیر بوتو آورده شده است.
خود بوتو که این کتاب را نوشته در مقدمهای درباره زندگیاش توضیح داده است که در بخشی از آن میخوانیم:
من این زندگی را انتخاب نکردم بلکه این زندگی است که مرا انتخاب کرده ایت. در کشور پاکستان به دنیا آمدم و زندگیم در برگیرنده حالات مختلفی از ناآرامیها، ناملایمات و لحظات غم انگیز و در عین حال پیروزیها و اوقات خوش بود. پاکستان یک بار دیگر مورد توجه جهان قرار گرفته است. تروریستها تحت پوشش و با نام اسلام، ثبات و آرامش این کشور را خدشهدار کردهاند. نیروهای دموکراتیک بر این باورند که تقویت و توسعه اصول آزادی موجب ریشهکن شدن و حذف تروریسم خواهد شد. ترس و نگرانی از دست دادن قدرت، شرایط و فرصتها را بهگونهای رقم زده تا آتش تروریسم روشنتر و نیروها و عوامل توسعه و پیشرفت به حاشیه رانده شوند.
خاطرات بینظیر بوتو توسط علیرضا عیّاری به فارسی ترجمه شده و انتشارات اطلاعات برای ششمین بار آن را به بازار نشر فرستاده است.