شناسهٔ خبر: 29105 - سرویس دیگر رسانه ها

«دهه شصتی‌ها» در قالب کتاب دوباره متولد شدند

در سال‌های اخیر رفتن به سراغ گذشته‌ها و مرور خاطرات شیرین ایام قدیم، به موضوعی جدی در میان اهالی فرهنگ تبدیل‌شده است. ساخت برنامه‌هایی درباره نوستالژی‌های دهه 60 و تولید دفترچه یادداشت‌هایی با عنوان «یادتونه» بخشی از فعالیت‌های صورت گرفته در این زمینه است. «علی شیرازی» یکی از نویسندگان حوزه مطبوعات و رسانه نیز این روزها کتابی با عنوان «دهه شصتی‌ها» به بازار عرضه کرده که به‌نوعی مرور نوستالژی تلویزیون در این دهه است.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ این کتاب ۲۰۸ صفحه‌ای که از سوی انتشارات ادریس به بازار عرضه‌شده، دربردارنده نوشته‌های نویسنده از حال‌وهوا و نوستالژی‌های آثار تلویزیونی در دهه ۱۳۶۰ است. علی شیرازی، نویسنده، روزنامه‌نگار، منتقد سینما و تلویزیون و پژوهشگر موسیقی است که دستی هم در آواز ایرانی دارد. او در کتاب «دهه شصتی‌ها» کوشیده است به بخش مهمی از موضوع پررونق این چند سال یعنی آن نسل و زمانه، از منظر تلویزیون کشورمان بپردازد.
 «دهه شصتی‌ها» در قالب کتاب دوباره متولد شدند
وی در گفت‌وگو با ایبنا درباره این کتاب می‌گوید: نوشته‌ها به ترتیب زمان نگارش (و درواقع همان ترتیب چاپ اولیه در روزنامه جام جم) در کتاب از پی هم‌ردیف شده‌اند و با این تمهید حس‌وحال جاری و دنباله‌دارِ آنها حفظ‌شده است. البته نوشته‌ها فاقد توالی زمانی است و به همین دلیل در یک نوشته به رخدادی از – مثلاً - سال ۱۳۵۸ پرداخته‌شده و در دیگری به اتفاقی از سال ۱۳۶۱ اشاره‌شده است.
 
شیرازی با اشاره به‌احتمال تدوین کتاب‌های دیگری با محوریت دهه‌های هفتاد، هشتاد و گفت: البته در جلدهای بندی نام این کتاب همچنان «دهه شصتی‌ها» خواهد ماند. اصل قضیه هم این است که تلویزیونی که امروز می‌شناسیم، از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ کارش را شروع کرده و بسیاری از مطالب این کتابْ مالِ آن دو سال و خرده‌ای دهه پنجاه است؛ همچنان شاید از دهه هفتاد هم مطالبی به این کتاب راه پیداکرده باشد. غرض آن است که بانام دهه شصتی‌ها به بخشی از دل‌مشغولی‌ها و علایق این گروه بزرگ سِنی و اجتماعی بپردازیم و حتماً هم می‌دانید که منظور از این گروه، دایره‌ای بس وسیع‌تر از حد معمول را در برمی‌گیرد، مثل متولدان دهه پنجاه که در دهه ۶۰ چشم و گوش باز کردند، یا زاده‌شدگان دهه ۴۰ که در دهه موردبحث ما به بالندگی رسیدند و حتی زادگان ابتدای دهه ۶۰ که از نیمه همین دهه مشتریان کوچک تلویزیون لقب گرفتند. به نظرم صفت «دهه شصتی‌ها» حتی خیلی‌های دیگر را نیز مشمول می‌شود و دلیلش هم قطعاً موقعیت صد درصد ویژه این دهه است؛ موقعیتی که کوشیده‌ام بخش‌هایی از آن را به همراه حال‌وروز این گروه بزرگ و عزیز در کتابم بازتاب دهم، با بهانه، دستاویز یا هر چیز دیگری که شما اسمش را بگذارید و چیزی نیست به‌جز جعبه کوچک تلویزیون.
 
نویسنده این کتاب متولد سال ۱۳۵۰ در شهرری است. او از سال ۱۳۶۰ با حضور در کلاس‌های فیلمسازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آموختن سینما را شروع کرد. در ادامه به علت علاقه‌ای که به موسیقی اصیل ایرانی داشت در محضر استادانی چون شاپور رحیمی، رضا رضایی پایور، کمال عباسی،‌ کریم صالح عظیمی و محسن کرامتی به فراگیری آواز پرداخت. او کار مطبوعاتی‌اش را از دهه ۱۳۷۰ شروع کرد. شیرازی تاکنون با روزنامه‌های همشهری، جام جم، اطلاعات، شرق، کارگزاران به همراه مجله‌هایی مثل امید فردا، ماهور، مقام موسیقایی و چلچراغ همکاری کرده است. وی  سال‌های اخیر فعالیتش را بیشتر بر ماهنامه سینمایی فیلم و «هنر موسیقی» متمرکز کرده است.

 کتاب «دهه شصتی‌ها» را انتشارات ادریس در قطع رقعی، ۲۱۲ صفحه و با جلد شمیز به قیمت ۱۲ هزار تومان منتشر کرده است. «زهرا محمدی» طراح جلد این کتاب است که با استفاده از نوارهای مغناطیسی، یک قاب تلویزیون را طراحی کرده است.