شناسهٔ خبر: 29369 - سرویس دیگر رسانه ها

عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی: کسری بودجه نمایشگاه را از جیب ناشران جبران نکنید

عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی ضمن اشاره به کسری بودجه برای نمایشگاه کتاب گفت: هزینه نمایشگاه بیست و هفتم را 17میلیارد ریال بود و تا امروز یک سوم آن مبلغ تخصیص داده شده یعنی 700 میلیون تومان، مابقی کسری بودجه است که باید پرسید چطور جبران خواهد شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ علی اکبر تورانیان عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی پیرامون واگذاری امر نمایشگاه کتاب تهران به تشکل‌های نشر به نکاتی اشاره کرد و اظهار داشت: در بدو امر باید عنوان شود که واگذاری این چنین برنامه‌هایی به تشکل‌ها فی نفسه خوب است و در نفس قضیه ایرادی وارد نیست.

 * واگذاری نمایشگاه کتاب مستلزم همکاری و حمایت ارشاد وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: اما همین واگذاری به تشکل‌ها مستلزم این است که شرایط طرف مقابل در نظر گرفته شود، امکانات در اختیار تشکل‌ها قرار گیرد چرا که بخش خصوصی توان گسترده‌ای ندارد.

 تورانیان به هزینه‌کردهای نمایشگاه کتاب در دوره قبل اشاره کرد و هزینه نمایشگاه بیست و هفتم را 17میلیارد ریال دانست و ابراز داشت: تا امروز یک سوم آن مبلغ به اتحادیه تخصیص داده شده یعنی 700 میلیون تومان، مابقی کسری بودجه است که باید پرسید چطور جبران خواهد شد؟

* آسان ترین راه برون رفت از هزینه‌ها افزایش اجراه بهای غرفه‌هاست عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی با بیان اینکه البته قول همراهی و صرفه‌جویی در برخی زمینه‌ها داده شده، ادامه داد: اولین کاری که معمولا صورت می‌گیرد افزایش هزینه غرفه‌هاست، باز هم می‌توان دید که بار به دوش ناشران افتاده است، که این مهم منطق خوبی نیست، نباید از جیب ناشر کمبودها جبران شود، چرا که وضعیت نشر به حدی بحرانی است که همه ناشران سراغ کتاب‌های 50 تا 200 نسخه‌ای رفته‌اند پس چطور این هزینه به گردن ناشر انداخته شده است.

تورانیان با اشاره به هزینه هنگفت برگزاری نمایشگاه تخصصی کتب دانشگاهی تاکید کرد: در برگزاری نمایشگاه کتاب‌های تخصصی ارشاد قدمی برنداشت، 200 میلیون اجاره مصلای امام خمینی بود که ناشران پرداخت کردند.

وی با تاکید بر این موضوع که اگر قرار است اینگونه امور نمایشگاه واگذار شود منطقی در بر ندارد، گفت: این موضوع یکی از معایب کار است، گرچه برای بر زمین نماندن امر نمایشگاه کتاب دوستان تشکل‌ها برگزاری را پذیرفته‌اند اما نباید از جیب ناشران نمایشگاه برگزار کرد.

* ناشران همچنان مالیات‌های هنگفت خود را پرداخت می‌کنند عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی با اشاره به اینکه هزینه اجاره بها افزایش یافته است و بخشی از کسری هم از این طریق از سوی ناشران تامین خواهد شد، افزود: اگر ارشاد نمایشگاه و برگزاری آن را به اصناف و تشکل‌ها واگذار می‌کند نه تنها باید منابع در اختیار قرار دهد بلکه باید به لحاظ کیفی همراهی هم بکند.

 این ناشر ضمن انتقاد از حل نشدن مشکل مالیاتی ابراز داشت: ناشران همچنان مالیات‌های هنگفت خود را پرداخت می‌کنند، از سوی دیگر با توجه به اینکه یک مصوبه تاکید دارد که ناشران فعالی که در محل مسکونی فعالیت نشر می‌کنند با مصوبه قانونی سازمان آب و فاضلاب باید هزینه‌ها مسکونی اخذ شود، اما از منزل مسکونی اگر 900 تومان اخذ شود از ناشران4 میلیون دریافت می شود، وقتی اعتراض میکنیم می‌گویند تجاری هستید،  در حالی که شهرداری هم این مصوبه را تایید کرده است،  اما سازمان آب و فاضلاب نمی‌پذیرد و تعرفه ناشران تجاری محاسبه می‌شود.

 * سودهای 30درصد بانکی کمر ناشر را می‌شکند تورانیان با اشاره به بهره‌های بانکی 30درصدی به ناشران آن را نامناسب دانست و با انتقاد از میزان فعالیت ناشران گفت: مشکل نقدینگی ناشران هنوز حل نشده است، وقتی وام‌هایی با بهره 30 درصدی می‌دهند با تیراژ زیر 500 نسخه که نشان از در مضیقه بودن ناشران دارد، چطور توقع می‌رود که باز هم ناشران در فشار باشند. یعنی نمی‌توانیم برای یک کار تولیدی تسهیلات قابل توجیه ارائه کنیم؟!!

* شرکت ناشران در نمایشگاه‌ها با 65 درصد تخفیف عادلانه نیست تورانیان در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری نمایشگاه‌های کتاب اشاره کرد و تخفیف‌های 40 درصد را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: در حال حاضر نمایشگاه‌های کتاب که بخشی به واسطه ارشاد و شهرداری برپا می‌شود باب شده که با 40 درصد تخفیف از جانب ناشران اجرا شود، یعنی ناشر ملزم به ارائه 40درصد تخفیف است، از سوی دیگر 10 تا 15 درصد هم برای حق تالیف باید پرداخت شود، 10 درصد هم هزینه حضور در نمایشگاه که مجموعا 65 درصد می‌شود، یعنی یک کتاب ناشری با 65 درصد تخفیف باید عرضه شود، آیا این رقم کمر ناشر را نمی‌شکند؟! بی جهت نیست که ناشران دست به تولید نمی‌زنند.

* چرا ارشاد با همکاری قوه قضائیه تکثیر غیر قانونی کتاب را پیگیری نمی‌کند؟ عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی در ادامه به موضوع تکثیر غیر قانونی کتاب اشاره کرد و افزود: امروز هیچ کتابی امنیت ندارد، بارها اعلام کرده‌ایم که ارشاد به عنوان متولی نشر آیا نمی‌تواند با نیروهای انتظامی و قوه قضائیه همکاری داشته باشد تا ممانعت صورت گیرد؟ الان هیچ کتابی امنیت ندارد، این بزرگترین خطر برای نشر است.

وی با بیان اینکه این اتفاق در سینما هم افتاد اما با یک برنامه ریزی منسجم مقابل آن گرفته شد و مجرمین به سزای اعمال خود رسیدند، گفت: باید مقابل سودجویی‌های اینگونه گرفته شود اما چرا کتاب را به حال خود رها کرده‌ایم.