به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ دادگاه دستور داد تا بقایای برنده ۱۹۷۱ نوبل ادبیات که سال ۱۹۷۳ درگذشت را کنار همسر سومش، ماتیلدا اوروتیا دفن کنند.
دو سالی است که لابراتوارهای سه کشور در حال تحقیق روی جسد پابلو نرودا برای تشخیص مرگ یا قتل احتمالی وی هستند و اوایل امسال نیز بخش دیگری از جسد به کشور چهارم سپرده شد.
با نبش قبر نرودا در سال ۲۰۱۳ به دستور دادگاه، کمیتهای مستقل سعی کرد متوجه شود که آیا دلیل مرگ شاعر و برنده نوبل مسمومیت بوده یا بر اساس مدارک قبلی وی بر اثر سرطان پروستات درگذشته است.
استخوانهای وی توسط متخصصان پزشکی قانونی در سانتیاگو، کارولینای شمالی و مورسیا در اسپانیا مورد بررسی قرارگرفته و همه آنها اعلام کردند شواهدی از مسمومیت پیدا نکردند. در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۵ دولت شیلی پرونده را بازگشایی کرده و دستور آزمون جدید برای یافتن فلزات سنگین در بقایای جسد توسط آزمایشگاهی در سوئیس صادر کرد.
و حالا ماریو کاروزا قاضی شیلیایی بر اساس خواست «رودولفو رایس» نوه «پابلو نرودا»، دستور بازگرداندن بقایای جسد و دفن مجدد را در ماه آوریل ۲۰۱۵ صادر کرد.
مرگ این شاعر نوگرای شیلیایی چند روز پی از کودتای پینوشه و کشته شدن آلنده رخ داد و بعداً با اظهارات راننده وی مبنی بر مسمومیت، پروندهای جدید برای یافتن دلیل مرگ گشوده شد.
قرار بود در سال روز تولد ۷۰ سالگیاش در سال ۱۹۷۴ هشت کتاب جدید ارائه کند اما در ۲۳ سپتامبر ۱۹۷۳ دوازده روز پس از کودتای پینوشه درگذشت و تمام ۸ کتاب پس از مرگش منتشر شد.
گفتنی است نام اصلی وی « ریکاردو الیسر نفتالی ریس باسوآلت» بود و نام مستعار«پابلو نرودا» را از روی نام نویسنده چکیان نرودا انتخاب کرده بود.
پستچی، من هستم، خاطرات من، ما بسیاریم، اشعار تکمیلی، اقامت بر روی زمین، سرودهای همگانی، آوای جهانی، تاریک و روشنا و یادبودهای جزیره سیاه از آثار وی هستند که به زبانهای مختلف ترجمهشدهاند.